Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj tehulky,mate prosim nekdo zkusenost,zda v tehotenstvi muze byt skodlivy obojek na psu-proti parazitum,respektive vypary?Veterinar nas upozornil,ze by se tehotna nemela psa ani dotykat a vubec nedychat takove vypary.Ale mam kamaradku,ktera takto i se psem prosla jiz dve tehotenstvi a v poho.
no tak já nevím, ale my se necháme od psů i líbat tak nevím proč by jsi se jich neměla ani dotýkat, myslím si, že nevadí ani ten obojek.záleží jak moc je ten pes udržovanej
neboj se já jsem byla celé těhu se psem co měl tento obojek přes léto chodili jsme často ven a já i malej jsme naprosto zdraví ![]()
můžeš potkat 1000 mainek kterým se nic nestane, pak jedna bude mítpostižené mimi a obviní z toho výpary z objeku, sama musíš vědět jaká rizika chceš podstoupit, rozhodně bych třebybespala v jedné místnosti se psem …a kor pokud má nějaký speciál obojek na cokoliv
třeby spousta maminek ani neví jak je škodlívé mít notebook na bříšku když čekají mimi a neřeší to.....asi jsme timoc neporadila
Tři těhotenství se psem s obojkem a v pořádku.
cinkxa píše:
můžeš potkat 1000 mainek kterým se nic nestane, pak jedna bude mítpostižené mimi a obviní z toho výpary z objeku, sama musíš vědět jaká rizika chceš podstoupit, rozhodně bych třebybespala v jedné místnosti se psem …a kor pokud má nějaký speciál obojek na cokoliv
třeby spousta maminek ani neví jak je škodlívé mít notebook na bříšku když čekají mimi a neřeší to.....asi jsme timoc neporadila
L.
celé těhotenství jsem byla se psem i s jeho obojkem a to s náma spí dokonce v posteli (vím, vím nemí se to) a všechno je o.k., abych pravdu řekla, nikdy jsem o tom neslyšela
![]()
Ahoj no taky to řeším, ale už spíš kvůli miminku, které se nám má v dubnu narodit. Dívala jsem se po netu tak třeba u obojku Kiltix je napsáno:
Zvláštní upozornění:
V jednotlivých případech se během nošení obojku Kiltix mohou vyskytnout případy, kdy se sice klíšťata zakousnou, ale nesají krev a nejpozději do 3 dnů odpadnou. Zvířata s obojkem nesmí přijít do kontaktu s malými dětmi.
O těhotenství nic nepíšou. Já zkusím napsat do jedné veterinární poradny až mi odpoví napíšu.
Mišela1 píše:
Ahoj no taky to řeším, ale už spíš kvůli miminku, které se nám má v dubnu narodit. Dívala jsem se po netu tak třeba u obojku Kiltix je napsáno:
Zvláštní upozornění:
V jednotlivých případech se během nošení obojku Kiltix mohou vyskytnout případy, kdy se sice klíšťata zakousnou, ale nesají krev a nejpozději do 3 dnů odpadnou. Zvířata s obojkem nesmí přijít do kontaktu s malými dětmi.
O těhotenství nic nepíšou. Já zkusím napsat do jedné veterinární poradny až mi odpoví napíšu.
Co jsem se ptala já je to kvůli tomu, že pro styk s malými dětmi je vyžadován nějaký další atest. A také aby děti obojek neokusovaly - tož v těhotenství nehrozí.
Holky diky,jinak psa mam jako clena rodiny
,taky se mnou spaval v posteli,ale mam 4mes.mimi,tak je ted v jine mistnosti,ptala jsem se kvuli sestre,ktera je tehu a ma prijet,jinak kvuli mimi ten obojek taky vadi,takze ke mne a k malymu do pokoje nemuze,ja to konzultovala s veter.porad,ale asi jak rika** cinxa**,je to taky individualni,my jsme chytli blechy nekde venku a pul roku jsem se jich nezbavila,jsem i brecela,byly jich mraky,pritom psa mame cisteho jak alabastr-vakciny,koupani,ten uz mel kuzi plnou lupin,az nakonec ten obojek,kazdy den dezinfekce vsech mistnosti,bylo to hrozny,ale uz je nema,tak jsem mu obojek sundala a sestra bude mit klid a ja se zase casteji uvidim se svym milackem.Jinak na maly dite to pry vadi jen kdyby ten obojek olizoval,pokud se stale vetra,takze spis v lete.Diky.
Já přímo volala na toxikologii
Prý, když budu dodržovat základní zásady hygieny (mytí rukou z venku, před jídlem a tak) a mládě nebude obojek cucat, tak je to OK.
O těhu taky nic nevím ![]()
Pokud chcete obojek naprosto bez zápachu, doporučuju Scalibor. Máme s ním výborné zkušenosti, oba naši psi ho měli skoro celé moje těhu a jsme bez újmy. Ty „smradlavý“ obojky vadí i mně.
Letos je pořídíme taky, i když máme mimčo - přece jenom ty klíšťata mi přijdou nebezpečnější než obojek…
Souhlasím s gandelion, že pokud ho prcek nebude cucat a dodržuje se základní hygiena, neměl by být problém.
zkusim mrknout na ten nesmradlavy obojek,jinak to pres leto poresim vakcinou-pokud zabere.Bydlim na vesnici,kde maji lidi psy na dvorcich(krom me
)a sam veterinar mi potvrdil,ze konkretne u nas na to lidi kaslou a psy neodcervuji,neodblesuji,ani neockuji,tak to je pak o zivot vyjit s tim nasim mazlem ven
holky diky,diky,jsem se ujistila.
Holky tak i já děkuji za rady. Na Scalibor jsem se teď dívala a je pravda, že tam píšou, že s ním můžou přijít do kontaktu i děti. Já jsem totiž kupovala minulý rok ty ampulky za krk a nám to vydrží tak 3 týdny, účinkují to ano, ale tedy za sezónu je to sakra peněz.
Mišel - o poměru účinnosti/ceně pipety mi ani nemluv… Původně jsme je taky používali, jenže na 90 kg psí váhy je to opravdu sakra peněz, když vydrží max. měsíc
Takže jsem se smířila s tím, že vzhled našich mazlů budou rušit gumový obojky. Ale co se týká účinnosti, tak na ten Scalibor fakt nedám dopustit - celou sezónu mám klid ![]()
Taky jsem pro Scalibor a nikde jsem nenarazila na to, že by vadil dětem nebo těhulím. Dokonce na něm píší, že nevadí ani v přítomnosti malých dětí, že se z něj nic neuvolňuje do okolí. A ochrana je fakt perfektní, za celé léto jen pár klíšťat, myslím že 10. Proti předchozím letům, kdy jsme tahali 10 klíšťat denně i po postřiku.