Těhotenství a antiparazitální obojek na psy

381
18.2.10 23:27

tehotenstvi a vypary

ahoj tehulky,mate prosim nekdo zkusenost,zda v tehotenstvi muze byt skodlivy obojek na psu-proti parazitum,respektive vypary?Veterinar nas upozornil,ze by se tehotna nemela psa ani dotykat a vubec nedychat takove vypary.Ale mam kamaradku,ktera takto i se psem prosla jiz dve tehotenstvi a v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
18.2.10 23:42

:lol: no tak já nevím, ale my se necháme od psů i líbat tak nevím proč by jsi se jich neměla ani dotýkat, myslím si, že nevadí ani ten obojek.záleží jak moc je ten pes udržovanej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
18.2.10 23:44

neboj se já jsem byla celé těhu se psem co měl tento obojek přes léto chodili jsme často ven a já i malej jsme naprosto zdraví :-)

• Citovat
  • Upravit
598
18.2.10 23:49

můžeš potkat 1000 mainek kterým se nic nestane, pak jedna bude mítpostižené mimi a obviní z toho výpary z objeku, sama musíš vědět jaká rizika chceš podstoupit, rozhodně bych třebybespala v jedné místnosti se psem …a kor pokud má nějaký speciál obojek na cokoliv
třeby spousta maminek ani neví jak je škodlívé mít notebook na bříšku když čekají mimi a neřeší to.....asi jsme timoc neporadila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.2.10 00:20

Tři těhotenství se psem s obojkem a v pořádku.

cinkxa píše:
můžeš potkat 1000 mainek kterým se nic nestane, pak jedna bude mítpostižené mimi a obviní z toho výpary z objeku, sama musíš vědět jaká rizika chceš podstoupit, rozhodně bych třebybespala v jedné místnosti se psem …a kor pokud má nějaký speciál obojek na cokoliv
třeby spousta maminek ani neví jak je škodlívé mít notebook na bříšku když čekají mimi a neřeší to.....asi jsme timoc neporadila
:)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carrien
19.2.10 08:30

celé těhotenství jsem byla se psem i s jeho obojkem a to s náma spí dokonce v posteli (vím, vím nemí se to) a všechno je o.k., abych pravdu řekla, nikdy jsem o tom neslyšela :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3115
19.2.10 09:03

Ahoj no taky to řeším, ale už spíš kvůli miminku, které se nám má v dubnu narodit. Dívala jsem se po netu tak třeba u obojku Kiltix je napsáno:
Zvláštní upozornění:
V jednotlivých případech se během nošení obojku Kiltix mohou vyskytnout případy, kdy se sice klíšťata zakousnou, ale nesají krev a nejpozději do 3 dnů odpadnou. Zvířata s obojkem nesmí přijít do kontaktu s malými dětmi.
O těhotenství nic nepíšou. Já zkusím napsat do jedné veterinární poradny až mi odpoví napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.2.10 09:17
Mišela1 píše:
Ahoj no taky to řeším, ale už spíš kvůli miminku, které se nám má v dubnu narodit. Dívala jsem se po netu tak třeba u obojku Kiltix je napsáno:
Zvláštní upozornění:
V jednotlivých případech se během nošení obojku Kiltix mohou vyskytnout případy, kdy se sice klíšťata zakousnou, ale nesají krev a nejpozději do 3 dnů odpadnou. Zvířata s obojkem nesmí přijít do kontaktu s malými dětmi.
O těhotenství nic nepíšou. Já zkusím napsat do jedné veterinární poradny až mi odpoví napíšu.

Co jsem se ptala já je to kvůli tomu, že pro styk s malými dětmi je vyžadován nějaký další atest. A také aby děti obojek neokusovaly - tož v těhotenství nehrozí.

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.2.10 09:40

Holky diky,jinak psa mam jako clena rodiny :-) ,taky se mnou spaval v posteli,ale mam 4mes.mimi,tak je ted v jine mistnosti,ptala jsem se kvuli sestre,ktera je tehu a ma prijet,jinak kvuli mimi ten obojek taky vadi,takze ke mne a k malymu do pokoje nemuze,ja to konzultovala s veter.porad,ale asi jak rika** cinxa**,je to taky individualni,my jsme chytli blechy nekde venku a pul roku jsem se jich nezbavila,jsem i brecela,byly jich mraky,pritom psa mame cisteho jak alabastr-vakciny,koupani,ten uz mel kuzi plnou lupin,az nakonec ten obojek,kazdy den dezinfekce vsech mistnosti,bylo to hrozny,ale uz je nema,tak jsem mu obojek sundala a sestra bude mit klid a ja se zase casteji uvidim se svym milackem.Jinak na maly dite to pry vadi jen kdyby ten obojek olizoval,pokud se stale vetra,takze spis v lete.Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
19.2.10 13:05

Já přímo volala na toxikologii :lol: Prý, když budu dodržovat základní zásady hygieny (mytí rukou z venku, před jídlem a tak) a mládě nebude obojek cucat, tak je to OK.
O těhu taky nic nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
19.2.10 13:14

Pokud chcete obojek naprosto bez zápachu, doporučuju Scalibor. Máme s ním výborné zkušenosti, oba naši psi ho měli skoro celé moje těhu a jsme bez újmy. Ty „smradlavý“ obojky vadí i mně.

Letos je pořídíme taky, i když máme mimčo - přece jenom ty klíšťata mi přijdou nebezpečnější než obojek…

Souhlasím s gandelion, že pokud ho prcek nebude cucat a dodržuje se základní hygiena, neměl by být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.2.10 13:24

zkusim mrknout na ten nesmradlavy obojek,jinak to pres leto poresim vakcinou-pokud zabere.Bydlim na vesnici,kde maji lidi psy na dvorcich(krom me :-) )a sam veterinar mi potvrdil,ze konkretne u nas na to lidi kaslou a psy neodcervuji,neodblesuji,ani neockuji,tak to je pak o zivot vyjit s tim nasim mazlem ven :mrgreen: holky diky,diky,jsem se ujistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.2.10 13:56

Holky tak i já děkuji za rady. Na Scalibor jsem se teď dívala a je pravda, že tam píšou, že s ním můžou přijít do kontaktu i děti. Já jsem totiž kupovala minulý rok ty ampulky za krk a nám to vydrží tak 3 týdny, účinkují to ano, ale tedy za sezónu je to sakra peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
19.2.10 17:15

Mišel - o poměru účinnosti/ceně pipety mi ani nemluv… Původně jsme je taky používali, jenže na 90 kg psí váhy je to opravdu sakra peněz, když vydrží max. měsíc :-( Takže jsem se smířila s tím, že vzhled našich mazlů budou rušit gumový obojky. Ale co se týká účinnosti, tak na ten Scalibor fakt nedám dopustit - celou sezónu mám klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
21.2.10 22:28

Taky jsem pro Scalibor a nikde jsem nenarazila na to, že by vadil dětem nebo těhulím. Dokonce na něm píší, že nevadí ani v přítomnosti malých dětí, že se z něj nic neuvolňuje do okolí. A ochrana je fakt perfektní, za celé léto jen pár klíšťat, myslím že 10. Proti předchozím letům, kdy jsme tahali 10 klíšťat denně i po postřiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný