Jak omezit pelichání u psa?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
184
7.2.10 20:14

Jak omezit pelicháni u psa?

Dobrý den chtěla jsem se vas zeptat jestli někdo z vas nema jejakou skušenost jak aspon omezit pelicháni u psa. Mame takového menšího pejska je to kříženec ale strašně pelichá už jsem ho nechala i vytrimovat ale efekt to ma vždy tak na tyden max 2. už si nevym rady a vzhledem k tomu že se ma cerka celí den valí po zemi tak sní stale obyram chlupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
7.2.10 20:26

Asi tě zklamu, ale pokud je pesan krmen kvalitní potravou (a tudíž nepelichá z nedostatku živin), tak s tím nic neuděláš… Jedině kartáčovat a kartáčovat, aby toho na podlaze skončilo co nejméně. My řešíme to samé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.2.10 20:32

Předně bych chtěl opravit slovo „pelichání“ - to se používá jako výraz pro výměnu peří u ptáků. Psi a kočky línají, ne pelichají. Línání je výměna srsti, která typicky probíhá na jaře a na podzim. Letní a zimní srst se totiž liší složením. Ale u dlouhosrstých plemen psů a taky některých drsnosrstých probíhá padání chlupů s menší přestávkou prakticky celý rok. Toto je vhodné zvážit při výběru plemena psa do bytu, některá plemena se opravdu hodí jenom na dvůr domku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
7.2.10 20:40

Mi mame křížence a když jsem si ho brala (z utulku) tak mněl malo a kratkou srst ale pak mu narostla pěkna trošku delší ale fakt extremně mu pada ani kartačovat nepomáha. a papaní ma kvalitní:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.2.10 20:43

česat česat česat a někdy pomůže i sprchování, ale to se nemá pořád jelikož pejsek pak ztratí nějakou ochranou vrstvu

• Citovat
  • Upravit
duuupka
7.2.10 20:47

A kolik je pejskovi let? A jaké je to kvalitní krmivo? Jestli má pejsek delší srst, tak pravidelně kartáčuj. Možná se zkus zeptat i na veterině, protože jestli mu srst dřív nepadala, tak tam může být nějaký zdravotní problém.

• Citovat
  • Upravit
18305
7.2.10 20:55

Co si tak vzpomínám, na vojně dávali psovodi psům (vlčákům) pro zkvalitnění srsti čtyřikrát do roka jedno syrové vajíčko. Pochopitelně bez skořápky… menšímu psovi by stačilo tak jednou dvakrát ročně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
7.2.10 21:03

Ahoj, my dáváme pupalku v kapslích, koupí se normálně v lékárně. Levnější a ne tak účinný je pangamin :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
7.2.10 21:31

Dobře dobře, Juro, s tim pelicháním/línám máš pravdu, ale víme přeci o co jde, že? :wink:

My krmíme granulema, protože jedině tak lze dosáhnout bez odborných znalostí přesného poměru všech živin. Káče (labradorka) je 1,5roku a do konce vývoje kostí a kloubů jsme krmili granulemi superprémiové řady a teď už krmíme jen prémiovkami. Vyzkoušeli jsme pár výrobců a osvědčila se nám značka Brit (poměr kvalita ku cena, ale ty superprémiovky byly o dost dražší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
7.2.10 22:22
JVP píše:
Ahoj, my dáváme pupalku v kapslích, koupí se normálně v lékárně. Levnější a ne tak účinný je pangamin :-D :palec:

A to vam pomohlo? a jak často to davat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
7.2.10 22:25

Kartačuji každy druhy den, on to nesnáší!!! A nepelichal asi tak pul roku, ale to ani nemněl pořadnou srst, kupovala jsem mu vitamíny aby mu narostla, a jakmile narostla tak začal linat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
7.2.10 22:26
duuupka píše:
A kolik je pejskovi let? A jaké je to kvalitní krmivo? Jestli má pejsek delší srst, tak pravidelně kartáčuj. Možná se zkus zeptat i na veterině, protože jestli mu srst dřív nepadala, tak tam může být nějaký zdravotní problém.

Pejsek ma asi tak 3 roky nevym to jiste, brala jsem si do z utulku. na veteryně jsem se ptala a je v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
duuupka
7.2.10 22:29

Týnko no a nemá třeba kolem hárání? To se kvalita srsti může zhoršit.
Nebo jestli to třeba nezačalo právě při změně granulí… Zkus si vzpomenout, co se dělo v té době, kdy jí začaly chlupy tolik padat. Může to být i psychika, třeba je z něčeho ve stresu. Máte malé dítě, třeba se teď cítí odstrčená. Může to mít spoustu důvodů…

• Citovat
  • Upravit
2616
7.2.10 22:42

Dupko, nelíná víc než jindy, prostě sezonní klasika. Ale je fakt, že jsme museli změnit granule (Calibra- první pytel zblajzla, druhý už začala odmítat) v době, kdy jsem otěhotněla. Tak nevím… Hlavně od té doby jsem šéfem já a páníčka (manžela) zpočátku přestala poslouchat nebo zkoušet finty- přivolal ji na procházce, sice přišla, ale sedla si přede mne :lol: A celkově spoustu věcí se v jejím chování krapet změnilo nebo objevilo (na prochajdě se mnou se vzdalovala na výrazně kratší vzdálenost, nepustila ke mně jiné psy a když chtěl nějaký na mě dokonce skočit, tak skočila ona na něj a srazila ho…) Teď hlídá kočárek :palec: Jsou to mršky, ti pejsani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
duuupka
7.2.10 22:50

Ta naše je taky hlídačka. Máme jorkšírku a ta mi v těhotenství lehávala v noci u břicha a teď hlídá malého taky jako dívá. A to vítání vždycky, celého ho musí taky oblízat jako nás. Ale jinak z něj má strach a jen se na ní podívá, tak utíká pryč. Ale jsou i chvíle, kdy ho vybízí ke hře a to Maty miluje a může se usmát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný