Miminko a nemoci koček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Saty
15.12.09 17:29

Miminko a nemoci koček

Dobrý den. Dnes mi přítel říkal, že měli s kolegy v prácidebatu na téma, že kočka je pro miminko životně nebezpečná, protože má prý na jazyku nějakou bakterii a pokud dítě olízne tak prcek může umřít. Mě osobně to příjde jako nesmysl. Ale zajímaly by mě názory více lidí. Slyšeli jste někdo o něčem podobném?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9094
15.12.09 17:34

Ach jo, směju se až se za břicho popadám :lol: :lol: :lol: CO to je zase za blobost? 8-o Ne, nic takovýho vážně neexistuje a kolegové v práci měli koukám dlouho chvíli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
15.12.09 17:40

Ahoj,tak životu nebezpečné nevím,ale kočka přenáší hodně nemocí,například toxoplazmozu,na to ti určitě v těhotenství dělaly testy.Já mám kocoura a dávám ho pro jistotu očkovat,ale záleží jestli je jen doma,nebo venku.Já ho mám na dvoře,takže si chodí kam chce,tak aby něco nedovlekl.

• Citovat
  • Upravit
Saty
15.12.09 17:46

Taky jsem koukala jako tele na nový vrata. Dlouho jsem takovou blbost neslyšela. Ale slíbila jsem že se poptám a sliby se maj plnit :-)

• Citovat
  • Upravit
Saty
15.12.09 17:47

Mimochodem - kolega to myslel smrtelně vážně a za názor docela dost bojoval, že má pravdu … :-)

• Citovat
  • Upravit
Saty
15.12.09 17:49

V podstatě nejakou nemoc může přenýst kterýkoli zvíře. Myslím si, že pokud se dodrží základní pravidla hygieny, čičík se naočkuje tak pohoda. Kočku doma mám (prcka zatím ne) a nemáme problém. V mým okolí mám dost známých co maj mimča a zvířátka a šichni jsou v pohodě :-)

Díky za názory, přetlumočím je dál :-)

• Citovat
  • Upravit
9094
15.12.09 17:54

Tak to je kolega celkem vtipálek. :mrgreen: Tak že ho pozdravuju… . Tchána mám zvěrolékaře, ptala jsem se a taky se tu vedle mě směje co to zase lidi vymysleli.
Jo, určitě může být číča taky nemocná… jako každý jiný zvíře. Taky doma máme a nějak strach nemám. Očkujeme je, staráme se o ně a jsou to naši mazlíci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Saty
15.12.09 17:59

tak kolega taky pozdravuje. A stejně si to nechce nechat vymluvit. prej milovníci koček stejně nic nepřiznaj. Ach jo, někteří lidi maj svůj názor a přes ten nejede vlak :-)

• Citovat
  • Upravit
9094
15.12.09 18:05

Tak ať se kolega skočí zeptat někam na veterinu. On bude o něco chytřejší a pana doktora aspoň pobaví. Oba budou spokojení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
15.12.09 18:17

Miriam: Kočka může samozřejmě toxoplazmózu mít, ale aby ji chytla dospělá osoba, musela by olizovat kočičí exkrementy. Spíš toxo chytneš z neopracované zeleniny nebo masa.
Nechápu, co lidem ty kočky udělaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
15.12.09 18:50

Taky máme kočičku a pejska a čekáme mimi. Nemoci neřeším, je očkovaná a je převážně doma, spíš řeším, její občasné útoky, byt z její strany je to hra a legrace třeba na můj palec u nohy koukající z podpeřiny, aby tak nějak neublížila miminku.

• Citovat
  • Upravit
16694
15.12.09 18:52

tak jsem si to tu přečetla, pobavila jsem i přítele a on měl dobrý postřeh, že nebezpečné bakterie v puse mají varani, ty by prý raději miminko olizovat neměli :mrgreen:
Když jsem otěhotněla, tak všichni se ptali, co udělám s kocourama, když budu mít mimi. Nejdřív jsem se snažila vysvětlovat, co bych asi dělala, ale pak už mi to lezlo na nervy, tak jsem všem říkala, že až se bude porod blížit, tak je nechám utratit :oops: Ale aspoň už se pak tak pitomě neptali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
15.12.09 18:57
Flyingfrog píše:
Miriam: Kočka může samozřejmě toxoplazmózu mít, ale aby ji chytla dospělá osoba, musela by olizovat kočičí exkrementy. Spíš toxo chytneš z neopracované zeleniny nebo masa.
Nechápu, co lidem ty kočky udělaly.

Jo já jen tak,však kocoura mám taky :-)

• Citovat
  • Upravit
4232
15.12.09 19:09

My máme kocoura už skoro 10 let, z toho je Lucka pět let na světě a v životě žádnej problém nebyl. Akorát jsem si ho nechala otestovat kvůli toxe, zjistili, že žádnou nemá a nikdy neměl, taky je striktně domácí, venku nikdy nebyl, tak kde by to sebral. A pokud nejíš syrový maso, tak jí taky nedostaneš. A ujišťuju tě, že kočky jsou natolik inteligentní zvířátka, že se dětem spíš vyhýbají, kocour si Lucky začal všímat, až když jí byly tak 2 roky, do tý doby nesnášil její brekot, tak se vždycky někam ukliditl, aby jí neslyšel. Dneska jí naopak chodí brínit, abysme jí neubližovali :lol:
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.12.09 19:40

No jo, a potkani mají jedovatý ocas, tak na ty taky bacha :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...