Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pro každou těhulku, která si ráda popovídá o radostech i starostech v těhotenství ohledně vlastního koníka nebo jen ježdění ![]()
Ahojky…
Vlatniho konika nemám a těhulka už taky nejsem,ale ráda si o konikách popovidam.
Ty máš doma vlastniho?To je teda muj sen,ale bydlime v paneláku.
my bydlíme v činžáku
, takže doma ho bohužel nemám.. Ale mám ho napůl s kamarádkou ustájenýho v Dobřejovicích. Sice musím dojíždět pěknej kus, ale koník se tam má jak prasátko v žitě
, maj k dispozici 2hektarovej sad. kde jsou puštěný celej den i noc a můžou do boxu podle libosti.. Jen an krmení se zavíraj na hoďku domů.
Jo tak to neni špatný mit konika napul,aspon se podělite o finance,což neni málo vid?
Co máš za koně?
Tady máme kousek staj a tam jsou koně taky celý dny venku a i na noc,jen to tech boxu nemužou,ale maji tam přistřešek.
Kdysi jsem tam chodila jezdit,ale jak přišli na svět děti tak už neni moc času,dcera koně taky miluje,tak ji tam občas zaplatim jizdu,zatim je ještě mala na to aby tam dojižděla.
Zase super že se ji při ty hodině věnuji,berou ji na lonž a pomalu se uči ovladat koně a jezdi už v klusu,no a když hodně prosim tak mi ho na chvilku pujči.
Ustajit se tu taky dá,jenže to stoji 5-6tis. měsičně a to nepočitam,veterinu,kováře takže pro naše finance bohužel neunosný,ale konici se tu maji super.
ahoj holky tak já vlastního koníka taky nemám ač je to můj sen…a pronájmu bohužel ho mít taky nemůžu páč finančně bych koníka neuživila…podobně jak Mišáček..
Ke koním jsem chodila od 14ti ale milovala je už od školky to jsem ho prvně viděla živýho od té doby jsem žebrala a prosila mamku at mě přihlásí do jezdeckého klubu ale to mi nebylo dovoleno že se mi něco stane
tak jsem čekala až budu starší a s kamarádkou jsme se přihlásily tajně..byly to ty nejkrásnější chvíle a pocity když jsem mohla sednout konečně na koně..nebo jen ho vyhřebelcovat pohladit nakrmit prostě úžasný ![]()
ted mám dvě dítka a není moc času,ale až malá odroste chci začít znova chodit do jízdárny… ![]()
takže já jsem jen takový rekreační jezdec..když je šance někde sednout tak sednu ![]()
jo a moje oblíbená barva je černá a plemeno jsou Fríští koně…ale samo že miluju všechny ![]()
Já začala jezdit někdy ve 14ti v Country v Měcholupech-teď je tam betonový parkoviště pro kamiony
a pak jsem tam jezdila se zákazníkama jako instruktorka. Potom jsem prošla přes stáje v Běchovicích-tam mě kamarádka naučila dost důležitou věc za kterou jsem jí pak hodněkrát byla vděčná-nic nevzdat,i když si myslím, že už to prostě nepůjde
a nakonec jsem se dostala ke skvělý holčině, která mě naučila jezdit na dostihačce a pak po dvou nepodařených letech na obchodní akademii jsem udělala zkoušky do Chuchle na obor jezdec a ošetřovatel dostihových koní a tam se vyučila.. Jenže nic není tak růžový, že? Po nějakých nabídkách práce u koní jako pracovní jezdec, kde se výplata pohybovala kolem deseti tisíc
, jsem si řekla, že bude jednodušší, sehnat si prostě jinou práci(do doby před otěhotněním jsem dělala servírku-barmanku)a koníčka si časem koupit
! A tak se taky stalo, máme skvělýho hucula na rekreační ježdění a ve dvou se to vždycky utáhne lépe.. Přítel mě moc pomáhá a momentálně koníka i platí, ale plně mě v mém koníčku podporuje, ač jeho láskou je krapet rychlejší zvířátko zvané motorka
.. Takže nakonec jsem fakt šťastná, že to všechno dopadlo takhle a já mám i koníka,i skvělého přítele( a budoucího taťku). A tady jedna fotečka našeho krasavečka ![]()
Marfi pěknej koníček..škoda že nemám žádné fotky to víš tenkrát digitál nebyl ![]()
jinak já začínala v JK SOKOL pod ještědem nevím jestli se to ješte tak jmenuje…přece jen je to už nákých 16 let ale jízdárna je tam stále ![]()
já ještě sem tam zavítám do cvikova od tam je manžel a tam má jeden pán koně tak občas si tam sednu ale to už je taky dlouho..co jsem byla..prostě není čas no ![]()
ale strašně bych chtěla stýská se mi moooc
Abra: Z toho mám taky strach, že až bude miminko, nebudu mít na Kašpárka vůbec čas.. Řidičák nemám a tahat mimčo na koně je nesmysl, na to to tam není uzpůsobený :-/.. Sice mám holčinu, která mi přispívá na ustájení a jezdí jakoby za mě, takže pohybu má Kašpi dost, ale ne se mnou, že? Už jsem nad tím docela dost přemýšlela.. Mít pak koně jenom abysme ho platili a skoro se k němu nedostali.. Jenže já ho mám tak ráda, že bych se ho prostě nedokázala vzdát
.. Takže to prostě budeme muset nějak skloubit ![]()
A tohle jsou dva moji největší miláčci
, třetího mám v bříšku ![]()
marfi no co ti mám povídat uvidíš sama ale bude to hodně těžké skloubit obojí dohromady…a co manžel ten by nejezdil s tebou a mrnouska by třeba vozil v kočárku a ty bys mezitím Kašpárka pěkně projela ![]()
já mít svýho koníka tak bych se ho taky jen tak nevzdala ![]()
Ahojky.....
Marfi a kolik jsi týdnu těhu?
Jinak konik moc pěkný,my s Abrou mužeme jen závidět.
Jo a v tech Měcholupech jsem byla jednou jezdit,je to už teda hromada let,ale jela jsem poprvé v životě Western a fakt super.
Jinak se ti ale nedivim že se nechceš konika vzdat,človek si ho hodně zamiluje a uděla vše pro aby zustal.
Jinak já taky prosila už jako mala,ale naši mě nikam nedali,jen jedno léto když mi bylo asi 8let,tak jsem chodila do staje F.Vitka v Lýse nad Labem,bydlela tam moje babička a spiš jsem se tam motala okolo koni i když teda odpoledne po treninku mě kousek svezli,jinak na jizdarnu jsem se přihlasila až někde v 15letech,rodiče si to taky nepřali,no ale co jim zbylo že?Pak mi nadavali už mezi dveřma že smrdim a musela jsem se převlikat na chodbe.
Nějaký fotky sem dam
Tady je dcerka Barunka na Jimikovi,konik fakt zlatíčko pro děti.
Koukam ale teda že se manža konika neboji,to já toho svýho dostanu nanejvejš za ohradu. ![]()
Abra: Přesně to mi přítel říkal, že to tak budeme dělat
, on bude vozit kočárek a já drandit. Akorát to tak jde jen o víkendu, kdy má volno, jinak je přes týden do pěti v práci..
Mišáček: Jsem 25+2 tt. Přítel se koní nebojí, to je fajn, pomáhá mi s Kašpim jedna radost i vybírá kopyta
.. Akorát jěždění ho tak moc nečaplo, sedne si v kroku, to klidně, ale klusat nebo cválat to ne. Jeho koníček je volejbal, kterej neříká nic mě
.. Ale on narozdíl ode mě se mnou na Kašpiho chodí rád
, já na volejbal nemusím.. Páč ho neumím a nemůžu ho s nima hrát a na čumendfu mě to neba
..
A s těma začátkama ježdění na koni-u nás to bylo v pohodě, naši už byli rozvedený a já bydlela jen s mámou a ta proti tomu nic neměla. Teda dokud jsem nezačala otravovat se školou s koňma. Tak mi řekla, ať zkusím zkoušky na OA a když je neudělám, ať jdu kam chci.. Já je udělala, ale vydržela jsem tam dva roky.. Jednak mě to strašně nebavilo a podle toho to taky vypadalo.. A ještě k tomu jsem totální trotl na matiku a účto, takže to bylo rychlé
.. Takže jsem si po dvou letech na OA konečně šla na školu ke koním, kterou jsem sice udělala, ale je mi prd platná, páč nemám šanci se tím uživit, že? No, ale kdo chce kam, pomozme mu tam. A zase jsem ráda, že nakonec stejně nemusím sedět v kanclu. To by mě ubilo
..
marfi nj to jen ted přes zimu ale to se dá vydržet heled přes léto můžeš jet i dýl to je dlouho světlo..ale záleží na režimu mimča..ale tak nějak se to zkloubit dá a čím bude prcek větší tím to bude lepší a časem třebas budeš místo sebe vozit prcka pokud ho to chytne ![]()
jinak můj manžel na koně vleze taky jen v kroku ale musím ho držet za uzdu uplně sám nee
a kopyta čistit to nevím k tomu jsem ho ještě nepustila..ale vyhřebelcovat to by asi zvládl možná ne na jedničku ale zvládl ![]()