Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, jak jste řešili pohybování koníka v těhu (nebo řešíte) - využili byste spolujezdce? Stojím teď před rozhodnutím, zda nechat na kobče jezdit jednu holčinu nebo dát mlaďošce pár měsíců oddych…
Moje kamarádka využila spolujezdkyni…oťukala si asi 3 zájemkyně a jednu si pak vzala nastálo, je to moc fajn holčina
Ale hodně záleží na koho narazíš a co očekáváš
Kamarádka má ale sporťáka,kobyla potřebovala pravidelnou práci…
Druhá to zase vyřešila tak, že měla pupek ona, i kobča ![]()
Rhiannon, děkuju za odpověď. Kobču by mi jezdila známá, jezdí slušně, s koňma nedělá žádné blbosti, chce chodit jen do terénu na pohodové vyjížďky. Kobča je osmiletá, temperamentní, miluje svižné vyjížďky stejně jako krokovky na zahozené otěži, které teď chodí se mnou…Asi jde jen o mou sobeckost, nějak nevím zda se mi chce, aby na tu mou kočku sedal někdo jiný…Mám jí krátce a tak se mi líbí, že je na mně dost fixnutá tím, že s ní nikdo jiný nic nedělá…Kdybych otěhotněla dřív, také bych připustila, teď už je pozdě… ![]()
sus, já bych to využila. Přeci jen ten pohyb je pro koně super. Na ruce to nikdy nebude ono
A věnovat se jí můžeš dál. Myslím, že to váš vztah nenaruší. Co bych za tu možnost dala.
Souhlasím s tutinkou…musela bys to brát tak, že známá si s kobčou sem tam vyjede ven, na pohodovou vyjíždku, kobča si provětrá hlavu, bude jí fajn
A určitě bych se nebála, že by se od tebe - byť jen částečně - odpoutala ![]()
tutinko, koukala jsem na tvoje stránky, moc pěkné!
A jezdila jsi v suchdolské stáji??? Pamatuješ Glorii a noričky - Aidu, Arnu, Formu…?
Já tam začínala, kdysi před lety, strašně ráda na to vzpomínám ![]()
rhio, jjj měla jsem tam Jezdectví a vozatajství a Glorinku jsem milovala. byla úžasná, i jsem na ní skákala a že jsem strašpytel
A na noričkách jsme dělali ty prostocviky, to byla fakt sranda. Zkoušela jsem to i na Windovi, ale on má ten hřbet jaksi míň uzpůsobený
Jak se jmenoval ten hafan československý vlčák Ohnivák? ![]()
Jo a jak tam dovezli ty mlaďochy, ty si taky pamatuješ. Mě dali jednoho na vyjížďku a bylo veselo. Nechtěl projít kolem poníka, co měli u jednoho z krajních domků a vzal to se mnou přes pole
Zastavila jsem ho až v půlce.
Holky,díky. Ono jde ještě o jednu věc - kobča poslední dvě sezony s minulou majitekou sportovala, v mládí přitom proděla těžký úraz a tak zvažuju dát jí pauzu i z důvodu regenerace a odpočinku organismu…Kobča měla zlomené trnové výběžky v oblasti kohoutku - převrátila se při hrubém obsedání u překupníka ![]()
sus, jestli myslíš, že jí to pomůže, tak proč ne
Jka jsem psala, Wind měl taky volno, mrzelo mě to, protože fakt spadl, přeci jen už je to starší koník, ale na druhou stranu si nemyslím, že by mu to obzvlášť vadilo
Ale on je lenoch lenošnej.
tutinko, jojo Ohnivák, myslím, že jsem ho tam viděla (dělám taky ČZU, už snad konečně letos skončím
), Kamila má už i druhého čs vlčáka, ale na jméno si teď nevzpomenu
Stejně to byly krásný časy, já teda chodila klasicky do klubu, takže víkendové služby, atd. Jako odměna svezení ![]()
susaan, to mě mrzí, že měla kobča takové problémy, chování některých lidí je fakt na facku
Ale i tak bych jí čas od času tu klidnou projížďku věnovala
Bude to pro ní změna a zároveň odpočinková práce
Ale uvidíš, jak se rozhodneš, koneckonců - změnit to můžeš vždycky, tak i tak…
Chci zavolat paní doktorku Žežulkovou, aby jí pořádně protáhla záda, ev. odblokovala nějaké problémy a domluvím se s ní..pak uvidím…Tutinko, ty má koníka jen na couračky nebo jste sportovali?
rhio, Kamila tam pořád pracuje? Já ji jednou potkala, když jsem pracovala v Praze, ale to už je hodně dlouho, pár let.
Jinak já ty víkendové služby měla k tomu navíc u nás v klubu, kde stál Winďuch.
sus, je tzv. „rekreační“ já mu říkám kochací, protože se na něm krásně kochá, přemejšlí, nemusím moc řešit, jestli někde vyletí zajíc, nebo projede auto. On běhal dostihy (můžeš si najít na jockey clubu - Wind Pond), ale zranil se. Má na hleznu přehozené šlachy, tenkrát to ještě neuměli operovat, dnes by se ke mě asi nedostal, prý srdcař, ale roviny mu nešly, tak začal běhat překážky a na jedné upadl, prý to ale i tak doběhl (při závodech se za ním stavil bývalý žokej). Já tedy nechápu s tou jeho povahou, jak mohl nějakýá dostih vyhrát ![]()
tutinko, zahlédla jsem jí tam před časem, teď nevím, jestli tam stále je ![]()
rhio a co vlastně na ČZU studuješ? Musím se přiznat, že jsem sice promovala s červeným diplomem, ale jsem ráda, že to mám za sebou…
moje kobča byla kupovaná na vytrvalost, místo tréninku jsem ale tři dny po koupi zjistila, že jsem těhu ![]()