Těhulky od koní :-)

• Fotoalbum (22)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1721
13.10.11 10:57

Ahoj hoky, našla jsem tuhle obnovenou diskuzi, tak se přidávám k těhulkám koňačkám. Dneska jsem tuším 26.týden. A něco o mě, je mi 25 let a na koních jezdím asi tak od tří, kdy se mě na něj asi poprvé nebáli vysadit :-) Od 10 let jsem měla koníka svého, u nás doma - huculku Giminu, byla to pěkná mrška. Pak jsem jí bohužel z rodinných a studijních důvodů musela prodat po 7 letech. Byl to jeden z nejhnusnějších zážitků mého života, ale čas to spravil. Mám vystudovanou zemědělskou školu se zaměřením na jezdectví a chov koní, ale jak už jsem tu četla - bohužel tahle práce není moc dobře finančně ohodnocená, takže jsem se i já zařídila podle toho a živím se něčím jiným, ale koně mám stále jako životního koníčka. Po prodeji koně jsem jezdila hlavně na škole - ve školním statku. Pak jsem si našla přítele, který je z koňské rodiny. Z přítele je teď už manžel a na koních jezdíme pořád oba - teda teď už tak měsíc a půl ne. Jezdila jsem asi do 4měsíce, teď už to neriskuju, ale hned po porodu a rekonvalescenci zase začnu a už se táák těším. takže momentálně svého koně nemám, ale jezdím u manželovy rodiny, kde mám kobču, kterou jezdím, když můžu, jen já. Jinak vozí jiné „turisty“. Je to ČT. Viz. foto - krásná ryzka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
13.10.11 10:57

Tady ještě fotka manži - se musím pochlubit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
13.10.11 10:58

občas pomáhám opohybovat koně i kamarádce z vedlejší vesnice, ale to je hroznej tank :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
13.10.11 10:58

A ještě jednu si neodpustím - já se na koni i vdávala, v dámském sedle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
13.10.11 11:01
rhiannon píše:
tutinka, susaan - krásná zlatíčka máte!! :srdce: :srdce:

susaan, ty jsi westerňačka? Já vždycky toužila po tom, si to aspoň zkusit, ale zatím se nepodařilo :-D Snad se jednou dočkám :wink:

Taky vložím foto té „mojí“ bábiny

No nevím jestli se dá říct westerňačka, ale jezdím v tomto stylu - víceméně z mého pohodlí :-) jezdila jsem od mala v anglii, pak jsem si pořídila kobču, které jiné sedlo nesedlo a tak jsem si zvykala…no a teď co mám tuhle novou mlaďošku, tak mne ani nenapadlo hodit na ní anglii a opět se vozím v tom westernovém sedýlku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
13.10.11 11:01

Jinak holky máte krásné koníky. Mě se líbí jak western, tak anglie, ikdyž preferuju druhý jmenovaný styl, ale je to o osobním názoru. My s manžou momentálně rok a kousíček bydlíme v novém domku, co jsme si postavili a máme krásný pozemek 3000m2, takže až bude ta malá, co mám v bříšku, na světě a povyroste, určitě plánujem pořídit vlastního aspoň jednoho koně a mít ho doma. Tedy pokud to finančně půjde, což se uvidí, ale tak vždycky se to nechá nějak vymyslet a je to náš společný sen, takže se jednou určitě splní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
13.10.11 11:05

Já jsem taky měla období, kdy jsem o víkendu když jsem přijela ze školy chodila pohybovat koně jednomu pražákovi, co ho měl ustájeného u nás na vsi a taky jsem si vozila prdku ve westernu - největší dojem, kterej z toho mám je, že se z toho sedla snad ani nedá vypadnou :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
13.10.11 11:09
Kris-týna píše:
Já jsem taky měla období, kdy jsem o víkendu když jsem přijela ze školy chodila pohybovat koně jednomu pražákovi, co ho měl ustájeného u nás na vsi a taky jsem si vozila prdku ve westernu - největší dojem, kterej z toho mám je, že se z toho sedla snad ani nedá vypadnou :lol: :mrgreen:

tak to máš pravdu, ještě se mi to (díky bohu) zatím také nepovedlo…za to z anglie by mi na spočítání pádů prsty asi nestačily :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.10.11 11:37

Kris, krásný fotky, fakt nádhera!! :palec: Závidím vám to vlastní bydlení, snad se taky jednou dočkáme něčeho podobného!! :wink: Ale tady v okolí Prahy zatím nic moc… :-?

O pádech snad nemluvím :roll: :lol: Já právě taky slyšela, že se nedá z westernového vypadnout, proto by mě to zajímalo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
13.10.11 12:14

sus, mě se westernový styl ježdění taky líbí, kamarádka si pořídila před lety pro svého tepláska sedlo a to je nádhera, jen pro mě by museli udělat spešl třmeny, protože mám krátké nohy :lol:
Kobylka je krásná ;-) Wind už je stařešina, ale jiného bych ani nechtěla. Už jsme tak nějak srostlí :-D

rhia, já jsem původně z Brandýsa, tam se taky nic moc sehnat nedá. Prostě jsem musela slevit a jít dál ;-) I tak jsme zadlužení na 30 let :roll: My tedy zatím nebydlíme, vilku rekonstruujeme už skoro rok, byla sice obyvatelná, ale staré topení, radiátory, voda hnus, odpady prohnilé, elektrika na vyhoření, takže je vše nové a my bez peněz :mrgreen: Teď musíme udělat koupelnu, aby se dalo bydlet aspoň v jednom patře, kuchyň mít asi ještě dlouho nebudu :lol: Ale už tam fakt chci, zatím jsme se dvěma dětma a psem ve 2+kk a to je tedy mazec. ložnice je noclehárna a pokoj bordeliště, nedá se to :cert: Ještě že koník už se zabydlel :srdce:

kris, závidím chlapa koňáka, ten můj pořád reptá :mrgreen: Ale musím říct, že mě podporuje, stáj dělali s dědečkama. Jen ty kecy :lol:

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/…768527_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
13.10.11 13:25

Susaan - krásný koník na fotce :potlesk:

Rhiannon - tak to já teda musím zaklepat, že jsem mockrát dolů neletěla, na to kolik mám hodin odježděných, ale zase když už, tak pořádně - to pak byly vyražené dechy, otřesy mozku, odražené ledviny…No jo, takový obsedání bylo někdy zajímavý :mrgreen:

Tutinka - parádní foto s děckama. O dluzích mi něco povídej, taky máme samo barák na hypotéku, ale rýsuje se nám jedno dědictví, tak jsme do tý stavby taky šli s tím, že v budoucnu budě nějaký peňo, kterým umoříme úrok, budou menší splátky a zbydou penízky na koníky. A ohledně chlapa - já jsem fakt šťastná, že mám koňáka a to jsem ho nehledala záměrně - prostě náhoda, ale super, hodně nás to utužuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.10.11 13:49

Kris, tak to teda nezávidím, já musím zaťukat, ale zatím to odneslo tělo jen naraženinama a hnutou krční páteří…ale zase, kdo nepadá - nejezdí, že jo :wink:

Jinak já mám chlapa nekoňáka, ale mojí zálibu toleruje, jezdíme se koukat společně na závody, atd., takže já jsem spokojená :wink: Že nechce jezdit mi nevadí, já taky nechci skákat padákem :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
13.10.11 13:54

No jasně, není to o tom, že dva musí dělat něco stejného - u některých párů je to dokonce i na škodu, ale nám to prostě vyšlo a klape. Na závody a tak jezdíme taky. A mě spíš stejně koně berou celkově - to ježdění je třešinka na dortu, takže jsem hlavně ráda, že ten můj má na to stjný názor jako já a je to taky trochu chovatel a baví ho se o to starat a tak…

A s tím poměrem padání a ježdění máš recht.

Už jsem se ptala i na jiných diskuzích co navštěvuju, tak to ještě zkopíruju sem :mrgreen: :
Holky trochu z jiného soudku – dneska odpoledne chci dělat nějaké podzimní dekorace do truhlíků – u nás už byl mrazík, tak mám surfinky a fuchsie v pr…Nemáte někdo fígl, jak se postarat o větvičky s listím, aby listí zůstalo delší dobu pěkně barevné? Mám vyhlídnuté nádherně červené a žluté jasany a buky, ale v předchozích letech mi to vydrželo tak 14 dnů a pak to stejně všechno zhnědlo a seschlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.10.11 14:12

Kris, máš super přístup :palec: Můj chlap by se rád staral, choval, atd. , jen jezdit nemusí :-D Třeba nám to jednou vyjde :wink:

S těmi větvičkami neporadím, mám stejný problém :-? Taky nevím, co s tím, aby to zůstalo dlouho pěkné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
13.10.11 14:35

Rhiannon, tak já to beru tak, jako, že ježdění není všechno - to je fakt taková odměna. Já miluju zvířata celkově a o ty se prostě člověk musí starat ať už je to kůň, pes, kočka, nebo tele :-D

Jinde holky říkaly stříknout to lakem na vlasy, ty větvičky, tak já to odpoledne zkusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný