Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
sus, ale tak neříkej, že nejsi ráda ![]()
Já si dnes zrovna posteskla u koníka, že ho nemůžu ani v klidu nakrmit, to naše mládě se vztekalo, že jsem pár metrů od ní a křičela, jak když ji na nože berou. damík byl oproti ní zlatej ![]()
jasně, že jsem ráda…co ráda, šťastná…snažili jsme se déle, pořád nic…do toho mi zchromnul koník, koupila jsem proto tuto kobču, starosti byly najednoi jiné a šup - už to bylo ![]()
tutinko, obor Speciální chovy, zaměřené na chov koní
Je to Bc. studium, dálkově, začala jsem při práci. Pak v těhotenství jsem si dala rok oraz a teď dodělávám třeťák. Bakalářem končím, pak už se budu ubírat jiným směrem ![]()
Já doufám, že se mi podaří koníka najít, na ježdění a starání se, svého teď zatím pořizovat nemůžu. ![]()
LAhojky rada bych se zeptala jsem asi 7 tyden tehu a dene jsem od rana do vecera u koni co mam povidat tezke veci jako kybl s vodou, kolecka a samo hazeni neni dbakrat lehka prace. ale posledni doobou mam strach o mimi co myslote
do kdy tak muzu behat okolo 5 koniku? ![]()
Já jsem se ze začátku vyhýbala ježdění a kolečkám, cca do prvotrimestrálního screeningu. Pak jsem do pátého měsíce fungovala úplně normálně jako před otěhotněním, ježdení, hnůj, krmení, atd. Pak už jsem jezdila jenom krokem a kolečka vozila poloviční. Od začátku osmého měsíce už jsem se na koni necítila ani v kroku… Teď jsem ve 37tt a krmím, čistím a starám se o ně pořád. Jsou 4 a z toho jedna kobča bude taky mamina, má termín 4 měsíce po mně ![]()
Nic jiného mi nezbývá, mám je doma a můj muž se o koně nikdy nezajímal, pomůže max posunout balík. Krmit musel 4 dny, kdy jsem byla v nemocnici, jinak byl asi jenom 3× se mnou, když mi nebylo nejlíp. Dá se to zvládnout… Neumím si představit, že bych musela hned od začátku všeho nechat, dělám normálně to co předtím (s určitým omezením), jinak bych se zbláznila.
@klipi moc diky… no jezdit nejezdim mam strach max v kroku a minulej tyden chvilku klus ale mam strach. nejhorsi ze nam zamrzly napajecky takze vodu taham v kyblu. :/ kolecka mi problem nedelaj jen se bojim ze spadnu z rampy
kdyz je zamrzlo. krmeni a to vse delam musim…
ale strach teda mam… mame tu ponika co je fakt zlej z niceho nic prijde mile necha se pohladit a behem sekundy se zasklebi otoci a kope tak tomu se vyhibam :- D
No tak to nezávidím, protivní poníci nejsou nic moc. Já mám naštěstí všechny koně úplné zlatíčka, děláme spolu hodně ze země a mám k nim naprostou důvěru. Kdybych nejezdila, asi bych umřela na bolest zad. Když jsem týden nesedla na koně, hrozně jsem trpěla, asi jak se měnilo těžiště s rostoucím bříškem. Takže později měly krokovky i rehabilitační účinky
Taky jsem se bála, ale jak mi po tom prvním velkém utz řekli, že je všechno v pořádku, začala jsem zase dělat všechno jako předtím. Jenom jsem si dávala větší pozor…
@klipi tak to ja bohuzel nemuzu rict mam tu i magori kone jako je mladej valach ktery neni prejezden a zacal se stavet. kobylu ktera je streson a zavisla na konich ale jinak celkem v poho ten zbytek
taky delame ze zemne pidle pareliho zaklady prirozene komunikace. no ale strach mam velkej ze se neco stane jsem u konivod mala patri do meho zivota ale riskovat nic nechci ![]()