Ridgabací slečna?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
14.3.10 21:32
ZuzaM píše:
Jana206 píše:
Ale myslím si,že když pes nemá papíry,nemusí hned znamenat,že má vadu..
Ale souhlasím, že pes bez PP může být v mnoha ohledech lepší než bez PP. Sama jsem měla před naším nynějším psa stejné rasy, čistokrevného bez PP a měl lepší povahu a hlavně byl zdravější než ten nynější s PP a dlouhým rodokmenem slavných psů.

urcite souhlas…i kdyz fenu na bonitaci vyradi kvuli agresivite..neznamena ze jeji stene bude agresivni…ale nese si tuto genetickou informaci s sebou a predava ji dal …stejne jako PP vam nemuze zcela zarucit zdrave zvire (ale u serioznich chovatelu se urcita vysetreni dedicnych nemoci delaji a nemocni jedinci se dal nemnozi (i kdyz i mezi chovateli psu s PP jsou „prasata“)) :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.3.10 22:23

No nečekala jsem takovou odezvu. Mám krásnýho pejska, mám ho ráda a ani mě nenapadlo, že bych ho „množila!“ kvůli penězům. Prostě jsem jen zkusila, jestli tady nějaká maminka nemá fenku stejného plemena jako já. A pokud se v tom třeba někdo trochu pohybuje, tak přeci musí vědět, že se psi nepřipouští, pokud nemají dotyční zájemce ke koupi. Tak nevím proč tu řešíte přemnožení psů v útulcích. A taky mě zajímalo, jak se jim tohle plemeno chová. Ridgebacků jsem v Praze nepotkala mnoho a je těžké najít nějakou psí slečnu. Rozhodně jsem to nebrala jako inzerát za účelem výdělku. Je vidět na co myslíte, když první co vás napadlo jsou prachy…A kdybych pro něj našla přes emimino slečnu, tak budu moc ráda.
Můj pesan je hrozně tvrdohlavý a teď co se mi narodilo miminko, tak na něj mám i méně času. Takže začal hodně zlobit. Nemá tady v okolí žádnou slečnu se kterou by si mohl hrát. Se psi se nesnáší a začal se hrozně prát. Snese se jedině s fenkama. Jinak je hrozně miloučkej mazlivec :-D A to věčný kňourání :roll: to je teda něco…nemáte někdo stejnýho ukňourance?
Potažmo, jak se Vám pejsek snáší s miminkem??? Malýmu je 5 měsíců a zatím je to dobrý…určitě žárlí, ale maximálně ho oblízne a je to ready :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.3.10 22:46

petro:
tak pokud hledas fenku na hrani tak nic proti nicemu ale to nemusi byt stejne plemeno ne…a jestli bys mela dopredu zajemnce pro treba 12 stenat tak klobouk dolu…to se mi vzivote nepodarilo a ani nepodari a chovam psy dlouho…navic se tezko slibuje dopredu neco co jeste neni :nevim:
nebylo to mysleno zle…ja chapu ze ty to vidis z pohledu sveho pejska aby si „uzil“ a byl spokojenej…psum je jedno jestli je pripustis nebo ne…naopak kdyz jednou pripustis tak se stava ze zacne byt utikaci a zacne ti mnohem vic vyvadet jak uciti haravou slecnu v okoli. mysleno bylo aby se lidi zamysleli jak dost pejsku bez PP konci. nikdo se o ne nepostara…ty s PP maji aspon v zadech chovne stanice a kluby chovatelu kde se o nejakeho v nouzi snazi postarat!
a jestli knuci…nema nejakej problem? neboli ho neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
14.3.10 23:00

Ano udat pejsky pak bývá problém. My bysme udali 10 pejsků, ale tři fenečky jsme málem neudaly.
Když se tu oháníte útulky. Tam je stejně víc voříšků než čistokrevných psů. A vesnickému množení voříšků se těžko zabrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
14.3.10 23:04

ahojky asi mas na mysli Rhodeskyho Ridgebacka. Promin, ale nechapu lidi co zacnou psa pripoustet jen kvuli tomu, ze psik se nudi!Nasemu jsou 2,5 a ted mame dite a i presto se mu stale venujeme aby mel o zabavu postarano a nenudil se a hlavne proc chces pripustit nepapiraka?vis kolik jich je v utulcich?
mimochodem v praze je ridgebacku hrozne moc, staci se jen rozhlednout.
V posledni dobe se to stalo jedno z nejmodernejsich plemen…proto ho lidi mnozi se vsim moznym a nemoznym :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
15.3.10 11:01
Aspera píše:
Ano udat pejsky pak bývá problém. My bysme udali 10 pejsků, ale tři fenečky jsme málem neudaly.
Když se tu oháníte útulky. Tam je stejně víc voříšků než čistokrevných psů. A vesnickému množení voříšků se těžko zabrání.

to by ses prave divila kolikrat co vsechno je mozne najit v utulku. ale mas pravdu ze tech krizencz je asi nejvic :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.3.10 11:09
ZuzaM píše:
Jana206 píše:
Ale myslím si,že když pes nemá papíry,nemusí hned znamenat,že má vadu..
Ale souhlasím, že pes bez PP může být v mnoha ohledech lepší než bez PP. Sama jsem měla před naším nynějším psa stejné rasy, čistokrevného bez PP a měl lepší povahu a hlavně byl zdravější než ten nynější s PP a dlouhým rodokmenem slavných psů.

To je podle mě jen náhoda. Pokud není chovatel hovado, tak máš prostě větší procento jistoty, že pejsek nemá žádnou genetickou nebo jinou vadu. Povaha s papírama vůbec nesouvisí…

Já sama mám psa bez PP (samozřejmě jen kvůli penězům) a už po několikáté…a pokaždé lituju, všechny psy - co jsem měli a byli bez PP byli nějakým způsobem nemocní. Tento poslední je těžkej alergik a stojí mě za ty 3 roky daleko víc, než kdybych nebyla blbá a vrazila love do osvědčeného chovatele :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
15.3.10 13:05

Ahojky, mám ČSV prý jsou s RR stejné povahy, taky marně sháníme někoho na „vyblbnutí“, mnoho majitelů nechápe její docela drsné hrátky. Na cvičáku se ji nejlíp lítalo s RR. NO před ní utekli :nevim: , letí jak parní válec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
15.3.10 16:19

Mikito, nechci ho připouštět jen tak aby si skočil. Napadlo mě, že kdyby jsme našli nějakou fenečku, kterou by chtěli nechat majitelé nakrýt, tak by to bylo fajn. U známýho se vždycky podávaly inzeráty a scháněli zájemci ještě před nakrytím. Právě aby nevznikly situace že se žádné štěně neudá. Je jasné, že jich neseženeš třeba 12, a že se nikdy neví dopředu kolik jich bude mít :lol: Nemyslela jsem to špatně, jen jsem to zkusila. A hledám jakoukoli fenku, jenže tady prostě v okolí žádná velká není, on je trošku valibuk :lol: Pořád se chová jako štěně a je strašný tele. Takže s malýma fenkama, než stačím říct, že jim neublíží, tak jsou pryč…
To kňučení má už od štěňátka, mě přijde že si s námi tím asi povídá, či co :-) tak jsem chtěla vědět, jestli to tohle plemeno nemá v povaze.
Mondula - Já se hodně snažím aby se nenudil…ale jsem sama, a teď mám mimi, takže ať se snažím sebevíc, tolik toho času na něj opravdu nemám. Už si nemůžu jít na 2 hodiny ven zablbnout, když mi nemá kdo pohlídat mimčo. V tom sněhu teď se nedalo chodit ani s kočárem a psem dohromady…a jelikož se mi rodiče snažili pomoci a chodí ho venčit, mám problém s tím aby mě poslouchal…a už jsme zase u toho, že nemám čas na to s ním chodit ven abych ho zase trochu vycepovala. A možná se stačí rozhlédnout ale tady v okolí jsem na žádnou fenku ridgebacka nenarazila. Mají tu v okolí 4 psy ale fena žádná…

A já jsem zase vždycky chtěla psa bez papírů, protože moji kamarádi co mají s PP tak byly tak přešlechtěný, že byli pořád nemocní. Ale to už je věc názoru jestli s nebo bez. Můžou být bez a jsou nemocní a můžou mít rodokmen dlouhej jak něco a můžou být nemocní taky…

Leníkdomo- tak to by bylo něco přímo pro nás :lol: Asi nejste z prahy 4, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.3.10 16:29

Měla bych fenku na vyblbnutí, né na nakrytí. :-D :-D :-D Teď čtu, že jse z Prahy 4, to my taky. Já mám teda fenu křížence, je to ještě štěně, ale ďábel k neutahání. Nejvíc miluje velké psi, problém je, že majitelé velkých psů je málokdy nechají si s tou mojí dračičí hrát, protože se bojí, že jí velký pes ublíží. Ale ona je fakt neohrožená a dokáže si poradit. A taky bych ráda, aby ji nějaký „velčák“ naučil, jak se má jako štěně chovat, protože na malého psa už si fakt troufá. Má vysoké seběvědomí a je strašně drzá a nerada bych, aby pak na „ratlíky“ byla agresivní. Tak kdybys chtěla vyrazit na procházku, my se rozhodně nebojíme a přidáme se. :-D :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný