Výroba kočičího stromu

1994
7.3.10 08:36

Výroba kočičího stromu

Ahoj baby,
jak jsem už psala v jiné diskuzi, chystáme se pořídit koťátko. A včera jsem na netu narazila na kočičí strom, který mě jako nápad naprosto oslovil. Rádi bychom ho vyrobili sami, ale ráda bych, aby to vypadalo dobře. Nějak takto http://www.kocicistromy.com/…-stromy.html Je tu někdo, kdo si ho také vyráběl sám? Jaké dřevo je nejlepší? A jak potáhnout ty stupínky? To dělá čalouník? Předem díky za odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7602
7.3.10 09:23

Ahojky…
Tak my máme doma celou kočíčí domácnost, na strom se taky chyystám, asi přes léto. Podle mě je jedno, jaký strom vybereš, hlavně musí být hezky rozvětvený a pořádně vyschlý, aby Ti doma neplesnivěl. Ty poličky si očalouníš v pohodě sama doma, myslím, že za čalouníka bys dala dost peněz. Akorát to chce asi koupit ty čalounický hřebíčky na pořádné přichycení toho plyše či koberce. Na omotání je fajn plochý sisal, jde to s ním líp. A nebo prostě klasická prádelní šňůra, akorát asi nevydrží tolik.

Nevím, zda jsem Ti pomohla, snad trošku ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.3.10 10:56

Ahoj, my si odpočívadlo vyráběli, ale ne ze stromu, ale z novodurových trubek, co jsme potáhli konopným provazem (nebo jak se to jmenuje) a desky jsou ze starého nábytku, potáhli jsme to kvalitním a vyšším leskymem. Posílám fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.3.10 10:57

Takhle mají pokračování na zdi z obr novodurový trubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.3.10 10:58

A dole boudičku. A jsou strašně spokojený a využívají ho téměř pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.3.10 11:10

Zapomněla jsem dodat, že náklady na tohle všechno, včetně dřeva na boudu jsou do 4 000 kč, což oproti těm maličkým z obchodu za astronomické ceny je nádhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
7.3.10 12:19

Věruš to je nádhera :palec: :palec: :palec: Jak jsi vyrobila ten žebříček? Ten mi přijde super, my budeme mít kočičku jen jednu, tak jí chci zajistit co nejvíc vyžití :wink: A jak se Ti to podařilo takhle krásně potáhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.3.10 14:38

Odpočívadlo jako takový vyráběl manžel, žebřík taky, ale jen aby to odpočívadlo bylo stabilní, ale po asi 2 letech jsme ho museli přikotvit stejně ke zdi. Ono když se po něm proběhnou tři pětikilový kočky, tak se neni čemu divit :-D a odpočívadlo jsem potahovala s mamkou tak, že jsme to tam nastříleli takovou tou nastřelovačkou, docela jsme si mákli, ale výsledek za to stojí. :palec:

Tak ať se u vás kočičce líbí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.3.10 14:40

Jo a koukám, otázka zněla jak jsem vyrobila žebřík. No já teda nijak :oops: a manžel tam dal do boků dřevěný kolíčky, protože každý díl jsem mu potahovala samostatně, tak aby to pak nějak nepoškodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
7.3.10 18:10

Hele, ještě mě napadlo, kolik metrů toho provazu jste cca spotřebovali? Nemám představu, jestli stačí 10, nebo 20…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
8.3.10 17:43

No, to se ani neptej…Něco přes 100m (cena asi kolem 1500kč), je to natočený fakt pevně na sobě a tak cca každý pátý otočení je přidělaný tavnou pistolí. Hlavně neštřit na provaze, aby nebyl umělý, ale ten konopný je přírodní a je kočičkám příjemný.

Doufám, že se pak s výsledkem pochlubíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
8.3.10 18:42

no samozřejmě :wink: Včera jsem narazila na tento inzerát, co myslíš? http://kocky.sbazar.cz/…3683649.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
9.3.10 21:01

To ještě jde, my dávali o něco víc. Tak ať se to povede, kdyby něco, tak klidně písni SZ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
11.3.10 18:30

Ještě jsem narazila na kokosový lano, podstatně levnější než to sisálový

Píšou tam, že je to vhodný na škrabadlo, tak nevím…

Dneska jsem byla omrknout u babičky nějaký stromy, pár vhodnejch jsem zahlídla, jenže zas nakydal sníh, tak jsem se k nim nedostala pořádně blízko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
12.3.10 20:02

To je pěkný odpočívadlo :palec: Já teda zastávám klasiku, jako máme my, ale tohle je super, ještě jak to ladí i s obalem na kytičku :palec: Ještě popřemýšlej, jaký ten provaz, lepší si připlatit, neni to na pár dní, ale pokud píšou, že je vhodný na odpočívadla, tak si ho stejně osahej. Na prodávaných odpočívadlech jsou takový dvný provazy, mi to přijde jak umělotina, tak proto osahat :wink: Jsem bna ten tvůj strom už zvědavá, určitě bude super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný