Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak holky, storm už máme, zítra pro něj jedu, oloupu ho a přivezu. Pak už jen namořit či co se s tim dělá a budem instalovat
Manža bude do středy doma, tak to musíme zmáknout
Pak už jen ty stupínky a bude téměř hotovo. Jsem sama zvědavá… Až namontujem, hodím foto
Hilda píše:
Tak holky, storm už máme, zítra pro něj jedu, oloupu ho a přivezu. Pak už jen namořit či co se s tim dělá a budem instalovatManža bude do středy doma, tak to musíme zmáknout
Pak už jen ty stupínky a bude téměř hotovo. Jsem sama zvědavá… Až namontujem, hodím foto
Ahoj
, máme v plánu s přítelem vyrábět kočičí strom a shodou okolností se naším vzorem stal uplně stejný, jako jsi tady v diskuzi dávala fotku ty
! Mám ho na stránkách o kočičích stromech vybraný už někdy od jara
V březnu jsme byli na „lovu“ - vybrali správný strom, oloupali, obrousili a teď na nás čeká, jestli se bude pokračovat
Pořízení koťátka se blíží, tak bych s tím ráda pohnula… Zajímalo by mě, jestli jste tedy vyráběli, kolik jste použili sisalu
? Máš fotku, jak strom dopadl?
Ahojky, my máme takový strom, přítel dělal. a je to z břízové dřevo.
Dámy a kde sháníte ty stromy?:) Totiž samozřejmě mě napadlo ho scizit někde v lese, ale včera jsem si rezervovala kotě a bude u nás doma cca za měsíc a půl a to ten strom nejspíše nestihne vyschnout, ne? Dá se někde splašit již vysušený? ![]()
Ahoj, no my jsme našli někdy na podzim v lese padlý strom, uřezali korunu, a pak to nějak nechali trošku proschnout, ohoblovali, koupili mamuta, objednali 2 klubka kokosového lana- mnohem levnější než sisal a i tak to stálo něco kolem 600, v obchodě koupili 2 prkýnka, na základnu použili dvě police, co jsme měli doma a pak motali a motali. Mamka našila na ty desky potah- dá se sundat a vyprat- mnojem lepší než na škrábadle, co jsme koupili, za necelé dva roky to je vcelku špinavé. No a celý strom stál spoustu práce a zhruba 1000kč. POdle mě, když ho necháš trošku proschnout, tak ti doma nezplesniví. Jo a kamarádka svůj strom neobtáčela celý, my byli sedření jak borůvky a měli jsme točení až až. Rozhodně toho lana kup mnohem víc. POdle mých výpočtů jsme potřebovali klubko a kousek a nakonec jsme použili obě, myslím, že to bylo tak 200-300m. Ale přesně si už nepamatuju.
A tohle je kupované škrabadlo, snad nebudu dělat reklamu, je to Jupiter, naši kocouři mají doma kdeco, upevníš to až pod strop a nezabere skoro žádné místo. Když byli malí, tak tam spali, teď už se tam nevlezlou, tak to slouží jako překážka v běhu po bytě. Jinak bych ti doporučila kočky dvě, sousedi mají jen jednoho a je to chudák. Ti naši si aspoň vyhrajou. Zkus si o tom něco načíst a hned tu myšlenku nezatracuj, já nejdřív váhala a teď jsem strašně ráda, že jsou dva. Ale jsou to bráchové, takže žádná rivalita, že já jsem byl tady dřív. I dneska spolu vycházejí perfektně a jejich rvačky jsou v pohodě. Výborná diskuze je na http://www.kocky-online.cz/…/index.phtml tady najdeš vše. Hodně štěstí a užívej si kotěte ![]()
My si odtáhli mladý doubek z lesního polomu, rovnou na místě jsme ho +- přiřezali, asi měsíc schnul v kůlně, pak jsme to dotvořili na místě. Kůru jsme neloupali (ještě po dvou a půl letech v pohodě fest drží) a ničím neobmotávali, ani v našem vlhkém bytě neplesniví a nedělá bordel. Police jsme přidělali na stěnu.
@ugluk hele, a neskáčou ti na ten závěs? Já bych ten strom přesunula k oknu, ať mají i výhled, jenže mám strach, že mi budou škubat záclony. Oni sice po ní neskáčou, ale jen tak pacinkou si ji jakoby přitáhnou a drží a nevinně se koukají do očí- vždyť se nehoupu, tak co šílíš. ![]()
Děkuji za rady!:) Dvě kočičky jsmě měli v plánu, ale chceme začít s jednou a případně později pořídit druhou. I když paní od které si budeme mainečku pořizovat mi psala, že ani samotnou nevidí jako problém, protože mainské mývalí jsou dost fixované na člověka. Já studuji vejšku, takže bývám často doma:) No už nemůžu dospat, kočička byla vždycky můj velký sen ![]()
@cheekymonkey kupodivu ne, ona na závěsy nikdy nešplhala, teď máme dokonce pod tím oknem kanape, prochází se po opěradle a závěsy ji nechávají chladnou. Ale to bude kočka od kočky, některé „závěsové“ určitě jsou
Když tu bylo její (teď už dospělé) kotě, mělo ohromnou zábavu plazit se nahoře pod stropem po garnyži, kam z toho stromu vlezlo.
Já se začínám bát:D teprve se zařizujeme, ale tak nějak sem počítala s tím, že budeme mít v obýváku závěsy:DD Ale zas na ten strom máme jediné vhodné místo v rohu místnosti a tam se bude opravdu skvěle hodit;)
Začínam si myslet že naše číča není normální. Vytvořili jsme jí totiž něco podobného, máme to na terase už několik měsiců a ona se toho pořád bojí
![]()
Tak ji to zkuste pokapat kozlíkovými kapky (prodávaj v lékárně) nebo na to rozetřít šantu. To lákavě voní a mohla by se přestat bát.