Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, měla jsem stejný problém. Taky mám velkého psa, strašně hodného, malé by 100 pro neublížil. Ale uklízet se to nedá. Bydlíme v domku, takže psa jsem odstěhovala do sklepa. Nedá se nic jiného dělat, už tak nestíhám pořád uklízet a kdyby byl doma to by se nedalo.
Tak snad to nějak vyřešíš. Pa
A není možné třeba pejska nechat existovat jenom na chodbě? Asi hloupost, že? Netuším, kde bydlíš (panelák-domek), ale u nás by to šlo třeba na verandě - byl by doma a nebyl. Bohužel Ti asi moc neporadím, mám 3 vlčáky, ale venku v kotci. Já se přiznám, že jsem ten typ, co by se z chlupů doma zbláznil. Přísahám, že bych z toho zešedivěla
.
hojda…ja mam doma tri velky psy…dogy…mala teda jeste neleze…ale s tim ze bude taky chlupata a poslintana se proste pocita…nase tri psi decka by jsme nikdy nikam neodstehovali..strasne bych jim i me ublizila.
Anni: máme to podobné jen s tím rozdílem že mám malého syna (2 měsíce) a taky bojujeme s chlupama
ikdyž neleze po zemi tak taky bojujeme se všudy přítomnýma chlupama.Máme malého psa Jack Russela teriera a ten teda pelichá o stošest obvzláčť teĎ jak bude jaro a mění srst.Taky uklízím co se dá ale chlupy prostě pořád a pořád.Myslím že by byla škoda kdyby jste dávali pejska pryč přeci jenom by mohli být s mimískem později dobrý kámoši
Asi bych uklízela dál a přežila tu dobu než se třeba prcek postaví a bude chodit nebude toho na sobě snad mít tolik
Pokud z toho nemá zdravotní problémy tak bych hafa pryč nedávala.
No právě, ale my bydlíme v panelovém domě. A já stále trpím výčitkama, že se jí po nás stýská, i když u rodičů má k dispozici celou zahradu, může kdykoliv do baráku a další 3 pejsky. Ale děkuji moc za názor…
jooo a jeste…my jsme hodne eliminovali chlupy susickou…driv to bylo uplne vsude…ale susicka z obleceni..povleceni a cehokoliv chlupy uplne 100% odstrani!! driv jsem byla taky nestastna…
Ahoj, mám doma labradora, takže chlupů habaděj… Ale psa bych pryč nedala, prostě denně vysávám + někdy i víckrát a děti jsou stejně chlupatý. Ani jedno není alergický a myslím že na imunitu to je výborné. Neřeším. Pouze když příjde návštěva tak je mi trapně, ale prostě se s tím nedá nic dělat. To bych se z toho zbláznila.
Ale neboj, nadávám denně jak špaček na ty chlupy, ale psa jsem chtěla tak mám co jsem chtěla
. A bydlíme v paneláku tak není na výběr a stejně ikdybych měla domeček tak pes může do baráku. Mám ho proto abych byla s ním, a ne aby byl někde sám venku…
takže za mě, vem ho zpět a zatni zuby. Dítko bude za chvilku chodit a už to nebude tak strašný. Chlupatý bude pořád ale už né tolik ![]()
Já když bych měla psa dát k rodičům tak to pouze ze zdravotních důvodů. bydlíme v pátém patře bez výtahu a psovi už táhne na 10.rok, takže očekávám, že kdykoliv můžou přijít komplikace s kloubami a to by pak musel jít k našim. Ty bydlí v prvním patře… Ale dokud může tak bude u nás ![]()
Ahojky, ja mela psa FRANCOUZSKEHO BULDOČKA. jeden mi zemřel a jakmile mel malej necelej rok tak jsme poridily pejska , z eporostou spolu zas eBuldočka. je to zlatej pejsek milujici deti . Ale ty chlupy. to byla hruza .Nedalo s enic delat daly jsm ejej do garaze za venkovnim psem co hlida zahradu a dum. Jsme v rodinnem dome. V byte si to neumim s epsem ani predstavit. v Dome mame i my sve pohodli ze jsme pustily psa ven a byl klid. to venceni v panelaku by me brzo od psu odradilo:-D.
Nevim jak ti poradit. jedine naucit psa byt jedine na chodbe nekde na verandš nebo jak to napsat. Jenze vzdycky s echloupky k diteti dostanou. vim sama jak bylo neprijemne chodit s oblecenim od chlupu .Pak uz byly hadky i doma kvuli tomu. jedine si vzit psa na stridacku tyden u rodicu tyden uvas doma. ale ten tydenvzdyck ynejak uklidis. zas evzdat s epsa kvuli nejakym chlupum by byla skoda. zvlastne kdyz je domaci zlaticko.
KLOBOUK DOLU, BRÁCHA si porídil labradora, kterej nám líta na zahrade a takov emnozstvi chlupu co snej lita to jsem jeste nikd ynezazila. takz ev byte si to nedovedu predstavit. kdyz zametam garaz tak si rikam ze by stoho byl hunatej svetr:-D
pak mam estareho pitbulteriera fenu ma uz 11 roku
ta je kratkosrta ale absolutne ne k detem ta byla cvicena k hlidani objektu:-) a jak jsme bpsal amaleho francouzskeho buldocka mel to byt domaci mazlicek a uz je v garazi s labradorem . Ale vazne klobouk dolu po tom labradorovi byhc nechtela uklizet ani za trest haha jen s eome otre kdyz jdu pro dite do skolky a uz jsem chlupata. ale je pravda ze my kdyz jej mame v garazi tak ho nevycesavame ![]()
ahoj mám dva psíky ,jeden je velekj a chlupatej,jakmile je venku trochu teplo jde na stříhání,tříháme na 1mm a musím říct,že je to teda znát
chlupů ubylo hodně,lína doopravdy míň,já teda bydlím v paneláku a první mimi čekáme v září,ale nedokážu si předtavit dát psíka pryč ![]()
No my nemáme psa, ale kocoura a chlupy máme naprosto všude, dokonce i v jídle
, když byla Lucka malá, tak byla taky věčně od chlupů a rozhodně bych ho pryč nedala, ale ze psů je těch chlupů ještě víc. Naši měli německýho ovčáka, naštěstí na zahradě, ale těch chlupů co z něj lítalo
, všude chcucvalce po zahradě. Jedině pomáhalo aspoň jednou dvakrát týdně pořádně vyčesat, což s malým dítětem je dost nereálný.
otázkou je, jestli by na tý zahradě nebyl nakonec spokojenější. Já bych si právě do bytu psa nevzala, už kvůli těm chlupům a venčení, ale taky proto, že ty velký plemena v bytě dost trpí.
Ahoj, tak my máme černou dlouhosrstou belgickou ovčandu, která dvakrát do roka líná. Je tak půl na půl doma a venku, jak se jí zrovna chce. Už jí bude 11 roků a za tu dobu jsem si úplně zvykla mít černé dlouhé psí chlupy totálně všude.
Až si říkám, že až jednou nebude, bude mi to chybět. ![]()
Máme všude plovoučku, dlažbu nebo korek, takže holt denně zametám, pokud má zrovna línací období, musím i častěji nebo to beru takovým tím ručním malým vysavačem. Ale nikdy by mě nenapadlo dát ji z domu jen kvůli tomu, že jí padají chlupy. Je to pro mě prostě člen rodiny. Manžela taky nevyháním, že mu padají vlasy. ![]()
Podle mě je pro dítko mnohem přínosnější užívat si soužití s psím kamarádem, byť bude obaleno chlupy, než být sice nechlupaté, ale bez zvířecího parťáka. Pokud nemá žádnou alergii, neřešila bych to, však ty chlupy samy o sobě špinavé nejsou, ne? ![]()
MarketaJ píše:
No my nemáme psa, ale kocoura a chlupy máme naprosto všude, dokonce i v jídle, když byla Lucka malá, tak byla taky věčně od chlupů a rozhodně bych ho pryč nedala, ale ze psů je těch chlupů ještě víc. Naši měli německýho ovčáka, naštěstí na zahradě, ale těch chlupů co z něj lítalo
, všude chcucvalce po zahradě. Jedině pomáhalo aspoň jednou dvakrát týdně pořádně vyčesat, což s malým dítětem je dost nereálný.
otázkou je, jestli by na tý zahradě nebyl nakonec spokojenější. Já bych si právě do bytu psa nevzala, už kvůli těm chlupům a venčení, ale taky proto, že ty velký plemena v bytě dost trpí.
nedá mi to nereagovat, ale to že velká plemena v bytě trpí je lež! My když jedeme k tchánovcům na pár dní tak bereme samozřejmě psa sebou. Mají domek a zahradu, když ho pustím ven, tak za chvilku stojí u dveří a chce dovnitř, protože ho to tam samotného nebaví! je zvyklý na společnost a i u nás po bytě chodí za námi, že nebude sám v pokoji. Náš pes a troufnu si říct, že takových je spousta naopak trpí samotou! Pes je smečkové zvíře a chce být se svou smečkou a ani zahradu kdovíjak velkou za to nevymění.
Trpět mohou pouze chlupatá zvířata, ale to trpí vedrem a ne prostorem! ![]()
A nemůžeš je na těch pár měsíců, než začne dítě chodit, prostě separovat? Např. pes jen v chodbě, dítě jen v obýváku na zemi? Podle mě, pokud je pes odčervenej a otírají se mu tlapy, tak se i tak nic neděje. Dítě má snízt kilo špíny, aby bylo zdravý ![]()
Maminky,
mám doma psa většího plemene a roční dítě. Do teď to nebyl žadný problém, ale teď začalo lézt a i když stále vytírám a luxuji, pořád je obalené chlupama. Myslela jsem, že prostě málo uklízím, jenže i když jsem vytírala 15× denně, efekt stejný. Teď je pes u rodičů a já se rozhoduji, jestli ho vzít zpátky. Je mi jí líto, protože je to mimořádně hodný pes s velkým srdcem. Máte někdo stejný problém a jak to řešíte? Mám to prostě nevidět?