Pes v bytě a dítě

• Fotoalbum (27)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7907
8.12.13 20:42

@Veronik22 Kdepak o to se nesnažíme. Jen si říkám, jaké jsou možnosti. Buď psa hlídat a dítě taky, nebo psa dát pryč a nebo uspat… to jsou vaše možnosti. Pes je starý a nemocný. Potřebuje péči. Ale dle mého názoru si nezaslouží býti uspán, jen proto že máte malé dítě. Tak že hlídat. netrestat. Ani dítě ani psa. závěr? stejný. Prostě oba potřebují péči a pes své teritorium kam si zaleze a bude klid, když ho chtít bude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
8.12.13 20:43
@Petra2829 píše:
@Bonnie1 to máš pravdu. No jsem zvědavá. Ovšem moc možností nemá :nevim:

Já vůbec neříkám, že je to jednoduchá situace. To není. Ale to se stává. Já jsem také měla obavy před narozením malé, jak bude pes reagovat. Jsou to hodně citlivé věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
8.12.13 20:45
@Petra2829 píše:
@Veronik22 Kdepak o to se nesnažíme. Jen si říkám, jaké jsou možnosti. Buď psa hlídat a dítě taky, nebo psa dát pryč a nebo uspat… to jsou vaše možnosti. Pes je starý a nemocný. Potřebuje péči. Ale dle mého názoru si nezaslouží býti uspán, jen proto že máte malé dítě. Tak že hlídat. netrestat. Ani dítě ani psa. závěr? stejný. Prostě oba potřebují péči a pes své teritorium kam si zaleze a bude klid, když ho chtít bude. :nevim:

Souhlasím…ale to si musí rozhodnout sami. Otázka je v jaké fázi už nemoc je…fenka mých rodičů byla kvůli tomu uspána…ono to mívá rychlý spád, když už je to hodně pokročilé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
8.12.13 20:47

@Bonnie1 Jj souhlasím. pokud je nemoc pokročilá s tím že i psík trpí, asi bych to udělala. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.12.13 20:48

Nikdy bych ji neutratila, pokud nebude trpet..A ptala jsem se slusne, kdyz si prectete muj prvni dotaz.Jako kazde matce mi jde zrejme o to, ze nemocni pes muze roznest neco skodliveho, dite se zacne batolit, a kam stoupne pejsek, tam taky chodi dite.ze jo. Myslim tim konkretne to, ze pokud se mi bude dite plazit po zemi atd atd..tak tam je vse od toho pejska vcetne chloupku a ani 10× denne vam nepomuze, kdyz budete vytirat. Takze za¨ver je takovy, ze mam strach aby dite necio casem nemohlo dostat nebo nedej boze byt obeti pejska.Tim ze je nemocna, bude i nevrla..a ja hledala zpusob, jak ji nedat pryc nebo ja nevim, proste cokoliv a vy jste me hodili do jednoho pytle z nejakyma prehnanyma tyranama co trestaj nebo buhvi co…A Bonnie1,budu slovickarit, protoze na tyhle reci jsem alergicka..Prastit a plesknout je 100 a 1…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
8.12.13 20:51

@Veronik22 ne nehodili… nemyslím si. ale nebudem slovíčkařit. Každopádně nic malý nechytí. další kroky jsou jen na vás. Popisovala jsem co se dá a nedá dělat. Hlídat hlídat hlídat.. respektovat psa, když chce klid. A pak dál ukáže čas, jak na tom bude. Hodně štěstí. Víc asi nemá smysl říkat. Myšleno zle, zde nic nebylo. Hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.12.13 20:53

Děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
8.12.13 20:55
@Veronik22 píše:
Nikdy bych ji neutratila, pokud nebude trpet..A ptala jsem se slusne, kdyz si prectete muj prvni dotaz.Jako kazde matce mi jde zrejme o to, ze nemocni pes muze roznest neco skodliveho, dite se zacne batolit, a kam stoupne pejsek, tam taky chodi dite.ze jo. Myslim tim konkretne to, ze pokud se mi bude dite plazit po zemi atd atd..tak tam je vse od toho pejska vcetne chloupku a ani 10× denne vam nepomuze, kdyz budete vytirat. Takze za¨ver je takovy, ze mam strach aby dite necio casem nemohlo dostat nebo nedej boze byt obeti pejska.Tim ze je nemocna, bude i nevrla..a ja hledala zpusob, jak ji nedat pryc nebo ja nevim, proste cokoliv a vy jste me hodili do jednoho pytle z nejakyma prehnanyma tyranama co trestaj nebo buhvi co…A Bonnie1,budu slovickarit, protoze na tyhle reci jsem alergicka..Prastit a plesknout je 100 a 1…

To právě nevím v jaké fázi nemoc je. Fenka mých rodičů byla v pohodě, ale pak to šlo hrozně rychle…a ten zdravotní stav se jí rychle zhoršil…a pak už se nedalo nic dělat. Tohle jsou hrozně smutné a náročné věci a já přeju hodně síly v tomto. Žádnýho tyrana jsem z vás nedělala, ale snažila jsem se vysvětlit, že i když je to těžké a je to otázka okamžité reakce tak za vyskočení blízko malého bych jí nepleskla…ale vedla jí k tomu…ukazovala prostor její a malého dítka…seznamovala…já mám psa takové hrombidlo…ona je strašně hodná, ale sedne si mi klidně na ruku a tak…a to je problém…takže neustále hlídám a vysvětluju, že tady je miminko…tady nemůže a tak..
Když by pes na dítě vyjel to je samozřejmě jiná…tam se musí dát okamžitě najevo a to rázně, že tahle ne.
Myslím si, že dítě nemůže ani takto batolením nic chytit. Já se snažím také udržovat stálou čistotu, ale to prostě nikdy na 100% nejde.
Pokud by se stala fena vlivem nemoci už hodně nevrlou tak pak už by to byl problém…ale to se asi ukáže časem.
V každém případě já nejsem žádný odborník. Vycházím jen ze svých zkušeností a můžu se plést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.12.13 21:06

Moc dekuji za lepsi pochopeni meho dotazu. Zatim neni nijak nemohouci, podle meho nazoru v dobre kondici, ale uz se nam vyvratila a my nevime z ceho to bylo zpusobeno.Co se tyce toho plesknuti, udelali jsme to, nemyslim, ze je to spatne, malej se lekl, zacal plakal a kdyby skocila o mm blize, pekne by ho skrabla, takze tim jsme usoudili ze se pleskla a nadalo se ji. Abych lepe upresnila jeji povahu, porad skace a zakazuje se ji to velmi casto. A to uz pred prichodem miminka. A Od te doby to neudelala.Jak rikam, je velice chytra a taky hodna.Jen proste prichodem maleho zacina zarlit, delat naschvaly a vyjizdet po me..A to treba jen proto, ze jsem ji chtela zakryt v pelisku dekou, ve ktere spi..Bezduvodne kousla, nikdy jsem ji nic zleho neprovedla, naopak. Proste se me asi lekla nebo ja nevim co a kousla. Jenze to uz je spatne..Pokud se trapit zacne, udela to manzel, ne jja..Na takove veci jsem velmi precitlivela..A taky velmi casto zvraci, takze kdyz nemam od toho sedacku, tak jine mista v byte..a sedacku jaksi 3× tydne nezvladam cistit cisticem.Kdyz to udelate v ruce, pachne to porat. navic na to misto nemuzu v klidu ani polozit maleho, mam proste jen strach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
8.12.13 21:22

A léčíte jí nějak? Byla na operaci, nebo doktor řekl, že je to už pozdě, že se to nechá tak?
Příchodem mimča se může stát, že pes ztratí své místo ve smečce. U zdravého pejska pomůže věnovat se mu ve výcviku..opakovat hodně naučené povely, učit ho novým, brát ho hodně ven a jednoduše ho vyřádit. Ale s nemocným pejskem je to horší.
Z toho jak to popisujete bude mít asi i bolesti a když zvrací necítí se pak dobře a když se k tomu přidá ten nový člen doma tak reaguje podrážděně…
Opravdu jediné, co mě napadá je dát jí hodně lásky, ukázat, že není upozaděná, vydovádět jí v rámci možností a usadit jí aby věděla kam patří..viz ten výcvik.
Ale i tak dávat stále pozor.
Možná pokud manžel může aby jí brával třeba více na procházky a ona pak zbytek dne bude více odpočívat ve svém pelíšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.12.13 21:28

Ano chteli jsme jit na operace, doktor rekl, ze to ma tak rozlezle, ze operace nepomuze.ma to vsude a kdyz by odstranil co muze, coz by bylo cca 10000,– tak by se to stejne na 80% vratilo. Takze takhle nam to bylo receno. A my nemame tolik penez na takovouhle operaci. Kdybych mela, dala bych to i za tu cenu ze se to vrati. A co se vycviku tyka tak asi ne, protoze manzel je dost v praci a kdyz je doma, venuje se nam..Neprijde mi, ze ji neco boli, praVE ZE ne, jen proste vraci cas od casu vice nez ej normalni, boli ji ousko a zacina se nejak skrabat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
8.12.13 21:36
@Veronik22 píše:
Ano chteli jsme jit na operace, doktor rekl, ze to ma tak rozlezle, ze operace nepomuze.ma to vsude a kdyz by odstranil co muze, coz by bylo cca 10000,– tak by se to stejne na 80% vratilo. Takze takhle nam to bylo receno. A my nemame tolik penez na takovouhle operaci. Kdybych mela, dala bych to i za tu cenu ze se to vrati. A co se vycviku tyka tak asi ne, protoze manzel je dost v praci a kdyz je doma, venuje se nam..Neprijde mi, ze ji neco boli, praVE ZE ne, jen proste vraci cas od casu vice nez ej normalni, boli ji ousko a zacina se nejak skrabat..

Ano ono se to vrací často…no pokud to má rozlezlé už takto hodně tak on se ten stav začne zhoršovat…pejsek je nějaký čas vitální, ale pak začne být víc a víc apatický a…no…
Pak snad vzít jí sebou, když jdete ven s malým…at má aspoň ty procházky.
A jinak prostě dát fence už jen ten důstojný konec. Přála bych moc pejskovi něco jiného, ale asi už to nebude příliš dlouho trvat… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.12.13 21:46

Chodim s ni kazdy den, tchyne bere smecku, ja dite..A jak rikam, zatim je zda se v moc dobre kondici, bojim se toho co prijde..A jen jsem se tady chtela nejak tak ujistit, abych nemusela mit strach o maleho..Dekuji za nazory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.12.13 22:40
@Veronik22 píše:
Nikdy ji nikdo nebyl!!! A pokud jsme ji ja nebo manzel pleskli, tak proto, ze k tomu byl dost velkej duvod.

Trvám si na tom, že pes se nebije a za kousání feny (kouše ze strachu o sebe) si můžete sami.
To, jak moc ji milujete, nehraje roli. U psa nerozhoduje láska, rozhoduje to, zda se k němu chováte správně. A vy to nejspíš prostě neumíte, z neznalosti.
Tím nepíšu, že jsi špatná, jen že to děláš špatně.
Kdybys to dělal správně, pes by nekousal.
Je to úplně jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
10.12.13 13:02

No tak ty Tvé názory jsou bohužel dost neodpovídájící našemu chování dámo..Vy si nechejte od pejsků třeba na hlavu šlapat.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný