Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mastr píše:
S tím naprosto souhlasím, pes trpí když je sám a ne když je bytě! Mám dva psy a rozčilují mě lidi, kteří mi říkají jací jsou chudáci v bytě! Ano, těším se až budeme bydlet v domě, ale jen kvůli tomu, že to bude pohodlnější pro mě! Druhého psa jsem pořizovala kvůli prvnímu, kterej prostě nemohl být sám. Hrozně vyl! Má kámoše a je klid. Naopak si myslím, že až budeme v domě, bude procházek méně. Třeba když bude ošklivý počasí nebo mi nebude dobře, vypustím je na zahradu. Teď musíme 3× denně na procházku ať se děje cokoli! Pes je šťastnej když není sám, to je celý.
A k výše psanému dotazu ohledně chlupů… Já to mám dvoubarevný - jeden je zlatej a druhem černej, takže se těžko vybírá i koberec pod konferenční stolek!Děti zatím nemáme, ale souhlasím s názorem, že je lepší aby na sobě dítě mělo chlupy než nepoznali psí lásku! A navic posiluje imunitu! Přiznám se, že z toho mám strach, ale spíš kvůli partnerovi, kterej k nim nemá takový vztah (mám psy déle než jsme spolu) a snaží se v našem budoucím domově prosadit kotec, ale já vím, že bych je nedokázala odstřihnout že svého života. Taky se ptá jak to bude až budeme mít děti. Často se kvůli tomu dohadujeme… Já nevím. Ale pro mě jsou to členové rodiny a podle toho to chci řešit. Jen jsem zatím nepřišla na to, jak to vysvětlit svému muži…
Jak někdo chytrý řekl: Psi nejsou náš celý život, ale díky nim se cítíme cele. Presně tak to cítím.
naprosto souhlasím
Ahoj holky, mám trochu problém… máme 7mi měsíční holčičku, neleze, zvedá se na ručkách zatím, ale problém je to, že přítel přitáhl psa, sice malého-jezevčíka, ale…to peklo!!! Nenávidím ho, máme ho 4.měsíce a chčije doma, kdy se mu zachce, čurá do postele, pod postel, do věcí.. chňape po nás když ho potrestáme, chňape po malej, když je na zemi… no děs…
rada je asi zbytečná… prostě musí z baráku…ale přítel to moc nevítá… jinak venčení každou hodinu!!
![]()
Štěně? to chce výchovu no
mohla bys pohledat něco o výchově, nebo ti tu holky napíšou, případně napsat inzerát a věnovat ho ![]()
To je jako stenatko? To je vase chyba ze jste nebyli schopni ho za 4 mesice naucit necurat doma! Ja mam dva velke psy, jeden je stene, oba dva jsou v byte a s miminkem neni problem ( mam 6 ti mesicni holcicku) mala uz lozi po kolinkach a strka si do pusy psi ocas. Stene se naucilo necurat doma po 14 dnech. To neni o tom ze to pes umi sam. Musis ho tomu naucit. Netrestat ho za to ze se vycural doma kdyz najdes pod posteli nacurane ale naopak ho moc pochvalit kdyz se vycura venku. Pejsek se to velice rychle nauci. Pokud ho takhle odstrkujes tak se nedivim ze po vas chnape. Zarli na dite. Ale asi nebudes moc schopna a vyrovnana panicka tak se mu ani nedivim, kdyz rikas ze ho nenavidis. Je to zivy tvor stejne jako tvoje dite, a potrebuje lasku a porozumeni!!!
Tak my máme štěně, a řešila jsem stejný problém. Malá začala lézt a všude pořád chlupy. Vytírala jsem několikrát denně a efekt žádný, takže už se nenervuji a nechala jsem to být. chodím malý pořád mýt ručičky a několikrát denně převlíkám. Ono se asi ani nic jiného dělat nedá, jen ho dát pryč
a to my ho nedáme ![]()
@Janichka píše:
To je jako stenatko? To je vase chyba ze jste nebyli schopni ho za 4 mesice naucit necurat doma! Ja mam dva velke psy, jeden je stene, oba dva jsou v byte a s miminkem neni problem ( mam 6 ti mesicni holcicku) mala uz lozi po kolinkach a strka si do pusy psi ocas. Stene se naucilo necurat doma po 14 dnech. To neni o tom ze to pes umi sam. Musis ho tomu naucit. Netrestat ho za to ze se vycural doma kdyz najdes pod posteli nacurane ale naopak ho moc pochvalit kdyz se vycura venku. Pejsek se to velice rychle nauci. Pokud ho takhle odstrkujes tak se nedivim ze po vas chnape. Zarli na dite. Ale asi nebudes moc schopna a vyrovnana panicka tak se mu ani nedivim, kdyz rikas ze ho nenavidis. Je to zivy tvor stejne jako tvoje dite, a potrebuje lasku a porozumeni!!!
S takovým přístupem vám to nikdy nebude doma klapat, takže buď se vzpamatujte (oba, ty bys měla začít fungovat jako panička a chlap pomáhat až za roh, protože předpokládám, že jsi doma a on chodí do práce), nebo ho honem rychle darujte někam, kde psům rozumí a bude mu tam dobře - a je ještě mladý, aby se stihl snadno naučit správnému chování…
Bud ho co nejrychleji darovat nebo co nejrychleji na cvičák, kde vám poradí s výchovou. To, že po vás chnape i po malé, je hodně špatné. A pokud se k němu chováš tak, že ho nenávidíš, tak je mi pejska fakt moc líto a dej ho fakt pryč. Mít psa je velké rozhodnutí a určitě od přítele nebylo fér, že ho prostě přitáhl domů.
Takže stejně jako doma, pes za nic nemůže a za vše můžu já. Když se vyčurá venku, dostává oděnu, pochvalu, čurá každou hodinu! Takové stejné je to už 4měsíce!! My se snažíme jak to jde..
Se psem je to jako s dítětem, musíš mít trpělivost. Ve vašem případě si ale myslím, že byla chyba si ho vůbec pořídit. Zvířata prostě musíš milovat se vším všudy aby jsi je mohla mít doma. Naše fenečka taky nebyla žádný andílek a na čůrání byla natvrdlá (naučila se to 100 % až po roce, ale to je u téhle rasy normální), ale teď je zlatíčko a děti miluje.
Zkoušela jsi čůrání na noviny? vždycky mu tam nech jedny počůraný a kolem vyskládej čistý, až se naučí chodit jen na noviny tak je pomaličku zmenšuj, ale pořád je nech na jednom místě. Pak choď ven i s tima počůranýma novinama a dej mu je vždycky když chceš aby se vyčůral. Budeš si možná připadat jako kretén (jako já
),ale pomáhá to. Naše si na to zvykla, akorát když jsme byli v praci tak to nevydrzela ale vzdycky se snažila trafit aspon na ty noviny.
My máme doma dva foxíky, a i ted obden luxuju takže myslím že až bude mimčo na světě nebudu s tím mít nějaký problém. Prostě se s tím počítá…
Je fakt že babičky se taky za začátku psali co budeme dělat s těma psama? což jsem jim rychle vysvětlila ![]()
@barushka2 Ty jo to nás se taky začali všichni ptát co ted udelame se psem az se nam narodi malý. Jsem nechápala co tím jako myslí, vůbec si nedovedu představit, že bych měla dát naší bíglici pryč(je jak moje děcko)a ty chlupy to je jako děs, ale naštěstí nemáme koberce a jdou dobře zametat koštětem co používají kadeřnice na vlasy
.
S tím naprosto souhlasím, pes trpí když je sám a ne když je bytě! Mám dva psy a rozčilují mě lidi, kteří mi říkají jací jsou chudáci v bytě! Ano, těším se až budeme bydlet v domě, ale jen kvůli tomu, že to bude pohodlnější pro mě! Druhého psa jsem pořizovala kvůli prvnímu, kterej prostě nemohl být sám. Hrozně vyl! Má kámoše a je klid. Naopak si myslím, že až budeme v domě, bude procházek méně. Třeba když bude ošklivý počasí nebo mi nebude dobře, vypustím je na zahradu. Teď musíme 3× denně na procházku ať se děje cokoli! Pes je šťastnej když není sám, to je celý.
Děti zatím nemáme, ale souhlasím s názorem, že je lepší aby na sobě dítě mělo chlupy než nepoznali psí lásku! A navic posiluje imunitu! Přiznám se, že z toho mám strach, ale spíš kvůli partnerovi, kterej k nim nemá takový vztah (mám psy déle než jsme spolu) a snaží se v našem budoucím domově prosadit kotec, ale já vím, že bych je nedokázala odstřihnout že svého života. Taky se ptá jak to bude až budeme mít děti. Často se kvůli tomu dohadujeme… Já nevím. Ale pro mě jsou to členové rodiny a podle toho to chci řešit. Jen jsem zatím nepřišla na to, jak to vysvětlit svému muži…
Jak někdo chytrý řekl: Psi nejsou náš celý život, ale díky nim se cítíme cele. Presně tak to cítím.
A k výše psanému dotazu ohledně chlupů… Já to mám dvoubarevný - jeden je zlatej a druhem černej, takže se těžko vybírá i koberec pod konferenční stolek!