Pes v bytě a dítě

• Fotoalbum (27)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
18.3.10 09:40
Anna.x píše:
No právě já vidím, že tam šťastná je. Tady musí být na vodítku po ulicích, jinak se hádám s nepejskařema, podle nich je doga bojové plemeno, které patří na vodítko a musí mít košík. Ale já jí stejně pouštěla, nebo jsem s ní chodila na prochajdy kde není tolik lidí, ale i tam jsem občas narazila na vola. A do lesa či někam na pole se bohužel s kočárem nedostanu.

Věřím, že se nedostaneš někam, kde by lidem Tvůj pes nevadil, ale na druhou stranu se nezlob, tenhle názor se mi prostě taky nelíbí. Když to vezmu tak, že budu s dětma někde venku (nebo i sama) a odněkud kolem mně proletí doga (může být i jiné plemeno) tak se pose.u strachy a seřvala bych Tě asi taky. A nemyslím si, že v tom až tak hraje roli, jestli jsem pejskař nebo ne. A co se týče košíku a vodítka, tak se informuj u vás na městském úřadě, jestli musi nebo nemusí mít pes tyhle „náležitosti“ na procházce. Každé město nebo vesnice to má jinak. Někde, že musí a někde nemusí. Protože tady nejde o vyvenčení Tvého psa, ale o bezpečnost lidí okolo vás. I když je to hloupoučké tele, které by nekouslo. Ale to ti druzí neví, to víš jenom Ty. Tím Ti ale nechci nadávat.
A jinak mi podle toho, co píšeš příjde, že je šťastná tam u vašich, kde má asi kapku víc volnosti a svobody než u vás doma v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
18.3.10 09:58

Anna.X-Tak kdyz je pejsek stastny s jinymi psi a muze byt doma i venku,tak je to pro nej dobry,ne? Nez kdyz je porad zavreny v byte,a pak jen venku na voditku. A navic kdyz to jsou tvoji rodice,tak za pejskem muzete jezdit, a i si ho brat domu. Aby vedela,ze ji mate porad radi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna.x
18.3.10 10:28

Jasný, v létě jsme tam stejně denně a hlavně to máme strašnej kousek k nim. Možná tam začnem přeci jen stavět, tak by to tam pesan měl aspoň zmapované :lol:
Jinak jsem z malého města a nejvíc křičej lidi, kteří ji znají a vědí, že je megahodná. Hlavně ona kolem nikoho nelítá a jde si tak 1-2 ode mě. Když jdu s ní mimo lidi tak u jednoho baráku, má nějaký pán problém, že jí nemám na vodítku a s košíkem, protože jeho psi pak lítají kolem plotu a dupou mu na stromky. (Lítaj a ňafou i když jí na vodítku mám) Nebo lidi co mají malé plemena (samozřejmě bez vodítka. Dvakrát se mi stalo, že i když jsem jí na vodítku měla, tak mi jí ty malý pokousali a to je prý v pořádku. Proč lidem vadí, že má ten pes trochu volnosti, vždyť nikoho neobtěžuje, k nikomu nejde, nikoho ani psů si nevšímá. Bohužel je to tím, že jsou i takový páníčci, co pustějí z vodítka neovladatelného a někdy i agresivního psa. Svezeme se s nima i my.Ale to je zase na jinou diskuzi. :-?

• Citovat
  • Upravit
12154
18.3.10 10:41

Ani, to máš samozřejmě pravdu, tohle je na jinou diskuzi. Však jsem psala, že Ti nenadávám. Já jsem si to prostě jenom představila z té druhé strany. Ale pokud je to malé městečko, Tvého dobráčka znají, tak trochu nechápu, proč tak vyšilují. Hlavně ti, co nemají ty svoje na vodítku taky. Ale je fakt, že čím menší ten čoklík je, tím zákeřnější asi. To je z velké části pravda. Ale to není o psech, ale o lidech a jejich přístupu ke svým psíkům. Asi jsem dost zaujatá, protože já sama bych si nikdy nedovolila ohrožovat své okolí těma svýma výtečníkama, ale jinak je psů plná dědina :cert: . Všude jsou psí hovna a volně pobíhají čoklové - malí nebo velcí. Onehdá mi jedna obyvatelka ve věku mojí babičky řekla, že ona nemá sílu vyvenčit toho svého pejsánka, tak otevře vrátka a ona se jenom proběhne. A pak se jí vrátí.. :cert: :cert: :cert: . Kdyby nebyla tak stará, tak jí něco hezky od plic řeknu. Ale to je na jiné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
18.3.10 13:48

Ani-ja si myslim, ze se tvuj pejsek bude mit dobre. Bude mit kamarady a hlavne moznost se probehnout. Podle me takove velke plemeno potrebuje poradny pohyb a ne jen chvilkovou prochazku po sidlisti. Taky si myslim cim mensi pes tim ic machruje :lol: :mrgreen:
Dnes jsem sla mestem a sel typek se dvema pittbuly,bez voditka. Ja tehotna, ale hadej se s nim. Ale popravde jsem mela strach 8-o
Hele a kdyz tam budete stavet ta neni co resit, jen za ni jezdete,privezte neco dobreho. Hlavne aby byl pejsek v poho :-) A vlastne vy taky! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna.x
18.3.10 18:45

Děkuji, je milé slyšet, že né všechni mě odsuzují. kdekoliv vidim pejska, tak si na ní vpomenu, jak jsem hnusná, že o tom že jí tam nechám přemýšlím, nebo když jedu kolem cesty na kterou jsem s ní chodívala, pak jsem přišla domů a ona tu nebyla, jen prázdný pelíšek (ale když od někud přijdem, stejně nás vůbec nevítá, leží na pelechu a je těžce uražená, že jsme ji nevzali s sebou ) Moc se mi po ní stýská, skoro to bez ní nejde vydržet, ale když jí přivezu, tak zase budu vzteklá z těch chlupů a vylívám si to na manželovi, nebo na psovi (ne ne, ani jednoho nebiju ) To je hrozný když srdce říká něco jiného než rozum.

• Citovat
  • Upravit
10679
18.3.10 20:33

Ani-tak si ji berte domu,treba na par dni a pak zas k rodicum. I kdyz aby zase nebyla zmatena. Ale pokud je tam spokojena,tak i ty bys mela byt. My mame kocku, a jsem lina ji vycesavat,kolikrat mame chlupy i na taliri. Ted se nam narodi miminko,tak se modlim aby jsem to zvladala, ale pryc ji nedam to bych nedokazala,ale ty chlupy jsou vsude. Ja te odsuzovat nebudu,to nemam za potrebi. :-) Ale hlavne si to poradne rozmysli,ju? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
18.3.10 20:35

Pejsek je krasnej, roztomilej :-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
18.3.10 21:00

Aničko a zkoušeli jste se ptát nějakého odborníka na srst jestli se to nedá to padání eliminovat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.3.10 22:16

Ahojky,
mi bydlíme sice v baráku,ale je celkem malý 2+1a máme tady dvě kočky ,dva pejsky a dvě dět :lol: Takže je tady pořád hodně veselo :mrgreen: Nejdřív se narodily holky-dvojčata.Potom nám sem za plot nějaký dobrák hodil dvě koťátka-tak jsme si je nechali-byli venku na dvorku,ale po nějaké době je přejelo auto.Takže když jsem viděla jak to holky špatně nesou,tak jsem druhý den běžela sehnat nový koťátka :palec: A ty byli malinký,takže jsme je měli doma.Ale jen v kuchyni-mají tam svůj pelíšek,záchod a ven chodí přes střešní okno.Sice musí přes linku,ale nikdy se nedotkly jídla-takže super.Teda když se o to pokusili,tak jsem je ,,vyhodila,, a brzo se to odnaučily.Jen pro zajímavost-jsou to dvě kočky a jmenují se Adam a Adam :dance: To se holkám nejlíp říkalo,když začaly mluvit.No a vloni ke třetím narozeninám jsme holkám chtěli pořídit pejska-westíka-ale když máme dvojčata-kočky dvojčata,tak jsme samozřejmě koupili dva westíky-zase fenky,ale to už není Adam a Adam,ale Kiminka a Saminka.Jsou to miláčkové.Zprvu jsme si říkali,že budou venku,ale jak se venku trochu ochladilo,tak jsem to nevydržela a byly doma.Nejdřív nesměly a ni na gauč natož na postel,ale teď jdu do postele a Kimča i Samča jsou tam dřív než já.A vypadá to,že jim brzo tu postel přenechám a budu asi na zemi :think:
Tím chci jenom říct,že westíci jsou na chlupy naprosto suprový-koberec jsme vyměnili za lino(nejen kvůli pejskům,ale hlavně kvůli dětem-tu šťáva,tu kousek čokolády :roll: )A můžu říct,že chlupy nikde ani na oblečení.
Dneska sice manžel vytahoval nějaký chlup z buchty kterou jsem pekla,ale jak jsem se přesvědčila,tak to byl můj vlas.Takže chlupy psí nikde-často je češu a zrovna v úterý jedeme na stříhání,takže to budou takový uzlíčkové :potlesk:
Jsem to s tím psaním nějak přehnala.
Jenom ještě dodám,že jak se udělalo hezky,tak jsou celý den na dvorku,ale jakmile jdeme domů my,tak jdou samozřejmě taky.
Dokonce jsme udělali dvířka v kuchyni,aby se k sobě nedostali s kočičkama-nějak se nemusí,ale nic si neudělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.3.10 22:18

A ještě jedna ze dne kdy jsme si je přivezli-no nejsou nádherný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.3.10 22:19

A v postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.3.10 22:24

A ještě Adámkové :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
18.3.10 22:56

Anno - já ti musím napsat, že ti hrozně moc rozumím :hug:
Měli jsme dalmatina a jak tu někdo psal, byl jako moje první dítě. Dokonce mě trápila myšlenka co bych dělala, kdyby se mi narodilo dítě alergik :roll: Když se narodila první dcera bylo psovi už 6 let, akceptoval ji, nikdy neublížil, ať mu dělala cokoliv, ale sám ji nevyhledával. V té době se ale ve mně cosi zlomilo a mě začal šíííleně vadit nepořádek, který ze psa byl. Tak trochu mi vadil mi vždycky :oops: ale po narození dítěte se to znásobilo. A poručit si prostě nešlo, donekonečna jsem sváděla vnitřní boj, abych byla schopná se nad to povznést :roll: a nebyly to jen chlupy co byly zapíchané úplně všude a naprosto neodstranitelné, ale i hlína z drápů, která mi neustále křoupala pod domácíma pantoflema :-( Denně jsem luxovala, byt jsme měli posetý chlupy, byť jsme psa vyčesávali, o oblečení a ponožkách zvlášť ani nemluvě :roll: Návštěvy odcházely rozpačité a já vždy jen podotýkala, že příště raději světlé oblečení :-? Když bylo ošklivo, musela jsem po každé vycházce 33kg psa zvedat do a z vany, předtím ale musel čekat třeba 15 minut na chodbě, než obsloužím prcka :nevim: Dost mě tohle všechno stresovalo, občas jsem doma ztropila scénku, že už nemůžu, ale časem, jak dcera odrůstala a navíc byli se psem větší parťáci, jsem to řešila nějak míň.
Jenže pak se narodila druhá dcera a všechno bylo zpátky se snad ještě větší silou. Víc dětí, víc práce a do toho všudypřítomný bordel :zed: Došlo to až tak daleko, že jsem nabízela mému bráchovi, zda si psa nechce vzít k sobě :oops: To mu už bylo 10 let…pár let předtím už měl potíže s páteří a když byly dcerce dva měsíce úplně ochrnul na zadní nohy :-( léčba nezabrala, museli jsme ho nechat uspat :cry: je to víc než rok a dodnes si vyčítám (a i teď tady u toho bulím), že jsem to všechno přivolala :cry: že náš pes nám chtěl prokázat i tuhle poslední službu :cry:
Tak snad najdeš to nejlepší řešení pro vás všechny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna.x
18.3.10 23:54

Annette, přesně jsi to popsala, to co já nenapsala…I to jak jsem mimi úzkostlivě první dny sledovala, jestli se neprojevuje alergie, čehož jsem se bála úplně hrozně, návaly pláče při představě, že bych jí musela dát pryč, pak ta hlína z drápů zapíchané chlupy všude i v návštěvě, obalené ponožky, pes čekající na chodbě, než svléknu mimino a nepopisuji hárání :-D :-D :-D .....to jsem snad psala já :lol: …Taky mi ty chloupky nikdy nevadily až prostě teď se u mě něco zlomilo. Nikdy jsem nebyla cimprlich na chlupy. Nechápu to a obviňuji se. Vždyť ta moje kočička za to nemůže. Pejska je mi líto, ale 10 let je na velké plemeno dobrý věk. Naší je teprve 2 roky, je to mladá holka. Jinak westíci jsou krasavice, taky máme jednoho takového chlapáka za souseda…U toho domečku je to přeci jen o maličko lepší, že když má člověk největší vztek, může je vyhodit na chvilku ven… :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný