Pes v bytě a dítě

• Fotoalbum (27)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
17.3.10 14:12

Ahoj, tak já to taky hodně řešila a zjistila jsem, že našeho mopse (kterej je na mě strašně závislej) bych pryč dát nnemohla ( i když by to bylo jen k mým rodičům, kteří bydlí na stejném sídlišti).

Chlupy nesnáším, máme je všude…ale nevím jak bude Hubert snášet mimčo, takže dopředu netuším jak co budeme dělat. Rozhodně ho nebudu moci zavřít a být s mimčem v jiné místnosti - to by nepřežil :-)

Tak trochu aspoň spolíhám jak psala Mikita na tu sušičku, doufám, že to bude fungovat :-) Měla bych od chlupů klid aspoň na těch hadrách no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.3.10 14:15

Je pravda, že sušiččka udělá hodně a také pravidelné trimování čoklíka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101497
17.3.10 14:16
ditiska píše:
Anna.x píše:
j.a.n.i1 píše:
A můžu se zeptat, fakt to nemyslím špatně, co je špatného na psích chlupech na dítěti? Pokud nemá alergii, tak bych to neřešila, spíš bych měla obavu aby ho omylem nezašlápla nebo nějak blbě neporazila. Já bych se na chlupy vykašla, luxovala tak nějak rozumně často, stejně tam budou, tak proč se z toho zbláznit :-)
Špatného nic, jen jsem prostě taky vyrostla bez chlupů. Manželovi je to šumák, ti měli psi taky odjakživa. Roznáší to i v pokojíčku na koberci, když jí vezmu na klín, jsem ceklá chlupatá i já…já vím, že je to povrchní, jen nevím jak to udělat aby mi to bylo jedno :nevim:
jsem na tom stejně a taky mi to není jedno a nikdy jsem si nezvykla :-? . jak jsem psala, nadávám, ale nic víc s tím dělat nebudu.
A jani, kdybych měla na sobě jeden chlup tak neřeším, ale když jich pak jsou stovky tak to prostě nasírá. :lol: a nezbavíš se jich.
Tak že až nebude tento mazlíček tak už mám vybráno jiné plemeno a doufám, že to bude na chlupy lepší :oops: 8-)

:-) faktem je, že já jsem povahou tak trochu čuňátko :oops: pokud to zrovna není na černém vlněném kabátě do divadla, tak to neřeším…
nevím jaké máš vybrané plemeno, my máme doma čivavu a musím říct, že podle počtu chlupů co mám na všech věcech nechápu, jak může mít ona ještě nějaké na sobě, tolik chlupů se snad na tak malého psa nemůže vejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101497
17.3.10 14:19
kolozubka píše:
Já tě úplně chápu, že ti chlupy vadí. My tedy měli dvě kočky a psa. Už jsme se nějak smířili s tím, že dítě nebude. No a taky jsem nechápala, že lidi pak dávají zvířata pryč, ale já bohužel kočky dala. Už jsem to prostě psychicky nevydržela. Vadilo mi, že rovnou z WC jdou na stůl, sedí malé na stolečku u jídelní židličky, jakmile jsem malé vařila a potřebovala odběhnout, hned byly na kuchyňské lice a vše ožíraly, taky malá stále leze po zemi a všechny smeťky sbírá, všude byl jíl z kočičího WC. Jinak chlupy mi nevydily, pořídili jsme si vysávací robůtek. Neříkám, že jsme doma chlupy neměli, ale ty mi fakt ze všeho vadily nejméně. S manželem jsme to dost těžce nesli, že jsme je dali pryč, ale shodli jsme se na tom, že se nedá žít ani s nimi ani bez nich. Pak pro ně dokonce chtěl jet zpět, ale rychle si je vzali noví majitelé. Nejhorší je ten pocit, že nevíme kde jsou a jak se mají. Zkoušela jsem sama najít nějaké lidi, co by si je vzali, ale bohužel jsem je nenašla. :-( Pesana máme a ten je v poho. Myjeme mu tlapky, když přijde z venku a ten hlavně jen tak někam nevleze.Příspěvek upraven 17.03.10 v 13:13

Tak musím říct, že kdyby mi zvíře lezlo po lince a ožíralo jídlo, tak to by mi taky vadilo, ale pes (a hlavně té velikosti co máme) to neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
17.3.10 14:33
j.a.n.i1 píše::-) faktem je, že já jsem povahou tak trochu čuňátko :oops: pokud to zrovna není na černém vlněném kabátě do divadla, tak to neřeším…
nevím jaké máš vybrané plemeno, my máme doma čivavu a musím říct, že podle počtu chlupů co mám na všech věcech nechápu, jak může mít ona ještě nějaké na sobě, tolik chlupů se snad na tak malého psa nemůže vejít…

taky nejsem puntičkář to bych se zbláznila. Ale ty chlupy všude mě prostě vadí :lol:
a mám vybranýho velkýho knírače tak jsem zvědavá. No trimovat ho nebudu na to jsem líná, tak ho občas ostříhám a uvidím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
17.3.10 14:50

Jojo, Lesino, povel VANA náš pes přímo miluje. Při návratu z prochajdy už netrplivě vyčuhuje z vany a čeká, až malého vyslíknu :palec: Akorát teď mi došlo, že na oblečení moc chlupů nemáme, hlavně na zemi…

Z kočky ožírající jídlo a lezoucí po lince a stole bych taky vylítla z kůže.

Jo a naše psina, když zjistila, že jsem těhotná (dřív než já), začala mě děsně chránit, páníčka chvíli celkem ignorovala při povelech, nebo sice na přivolání přišla, ale sedla si přede mně atd. A od 6. měsíce jsem taky byla doma, takže imrvére spolu. Čím blíž k porodu, tím méně mě opouštěla, strkala mi hlavu na břicho, na procházkách furt u mě a než jsme se vrátili z porodky, sežrala mi botu, což normálně nedělá. Teď stejně hlídá Jáju, na procházce kočárek, pořád by ho olizovala (což musím kontrolovat, obličej a ručučky nenechávám…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.3.10 14:54

Dotaz maličko OT. Co je to trimování!??

Jinak pejska mám a mimíse taky. Malá zatím neleze, takže chlupy nejsou na pořadu dne, ale počítám s tím, že prostě bude celá chlupatá a bude se muset víc uklízet. Psa bych pryč rozhodně nedala, protože budou určitě výborní parťáci. :palec:
PS: A nemám pocit,že bysme doma měli moc chlupů. A už vůbec ne na oblečení. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
17.3.10 15:38

Tak už to taky vím, ale myslím že na to nemám vhodné plemeno.........
Trimování je speciální úprava srsti hrubosrstých plemen psů. Spočívá ve vytrhávání odumřelé srsti (včetně kořínků), která sama nevypadá – správně trimovaní psi nelínají.

Díky trimování srst hrubne a stává se odolnější vůči vlivům okolí. Pokud se hrubosrsté plemeno ostříhá, tj. nedochází k výměně chlupů, jeho srst plstnatí a ztrácí svou ochrannou funkci.

První úprava by měla být již v 6 týdnech věku a dále minimálně každé dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.3.10 15:53
TýnkaK píše:
Já nechápu, jak někdo, kdo někdy měl psa, může říct - vystěhovat na chodbu… Pes je smečkové zvíře a právě se smečkou potřebuje být a ne aby ho někdo odkládal jako boty na chodbě.

TýnkaK, to nebylo myšleno zle. To byl fakt jenom nápad. Koukám, že jsem tady jediná „zlá“ k pejskům. Ale není to tím, že bych chtěla dělat z dětí cimprlichy, ale já to fakt nesnáším. Já právě naopak obdivuju lidi vás, že to zvládáte. Ty chlupy všude a děti k tomu. Ale asi je to tím, že my nikdy psa neměli (jako dítě) a pořídila jsem si psy až jako dospělá. Nemluvě o tom, že v kotci mají obrovskou boudu krásně vyteplenou (dvojitá zeď ze dřeva a mezi tím polystyren). Dvůr kolem našeho domu je tak obrovský, že vlastně ani nemusím nikam na procházky - místa tu máme tak na 5 útulků, takže hafo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
17.3.10 16:07

Zaujal mě název diskuze, tak jsem nahlédla, nečetla jsem všechno, spíš namátkou, ale můžu říct, že z některých tady je mi na :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
Taková hnusná nezodpovědnost, pořídit si psa a když se mi zvíře přestane hodit, padá z bytu :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Proboha, pes je živý tvor, nejde s ním zacházet jako s věcí. Znám podobný případ ze svého okolí. Ženská si pořídila psa, protože nemohla otěhotnět a bylo jí přeci tááák smutno a když se fakan narodil, pes táhnul z baráku a světe div se, fakan povyrostl, už neleze po zemi, takže se na něj nebalí chlupy a ženská pořídila dalšího psa, pro změnu pro rozptýlení fakana!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nechápu, nechápu, nechápu.
Jen prosím ty dámy co daly svá zvířata pryč, aby si už žádné NIKDY nepořizovaly, jste hnusné a nemáte právo vlastnit živého tvora !!!!
Omlouvám se ostatním za hnusný tón, ale úplně se mi klepou ruce po přečtení některých příspěvků tady.
:poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
17.3.10 16:11

Taky máme psa - krátkosrstýho křížence dalmatina s boxerem a dvě malý děti. Chlupy jsou všude, ale naučial jsem se s tím žít. Jedinej komu to vadilo, jsem byla já, děti to milujou a manžel ignoruje. Luxuju 1× denně a naštěstí děti nejsou alergici ani nikdy chlup nevdechly. Psa bych pryč asi nedala, zas tak závažný mi to nepřijde, ale upřímně už ted se těším, až se přestěhujeme do baráku a pejsek bude venku, ale samozřejmě i doma. Ale ten pocit, že aspon chvilku budu mít doma uklizeno, je báječný… :-D

• Citovat
  • Upravit
jjelena
17.3.10 16:15

nelaa, mě je zase špatně z tvýho výrazu fakan! Jak to můžeš vůbec použít jako žena a hlavně jako budoucí matka?!
Jinak s obsahem Tvýho příspěvku víceméně souhlasím

• Citovat
  • Upravit
9867
17.3.10 16:18
nelaa píše:
Zaujal mě název diskuze, tak jsem nahlédla, nečetla jsem všechno, spíš namátkou, ale můžu říct, že z některých tady je mi na :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
Taková hnusná nezodpovědnost, pořídit si psa a když se mi zvíře přestane hodit, padá z bytu :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Proboha, pes je živý tvor, nejde s ním zacházet jako s věcí. Znám podobný případ ze svého okolí. Ženská si pořídila psa, protože nemohla otěhotnět a bylo jí přeci tááák smutno a když se fakan narodil, pes táhnul z baráku a světe div se, fakan povyrostl, už neleze po zemi, takže se na něj nebalí chlupy a ženská pořídila dalšího psa, pro změnu pro rozptýlení fakana!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nechápu, nechápu, nechápu.
Jen prosím ty dámy co daly svá zvířata pryč, aby si už žádné NIKDY nepořizovaly, jste hnusné a nemáte právo vlastnit živého tvora !!!!
Omlouvám se ostatním za hnusný tón, ale úplně se mi klepou ruce po přečtení některých příspěvků tady. :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

Děvče, přibrzdi, tohle vyjadřování snad na emimino nepatří, ne? Obsah, se kterým víceméně souhlasím, se dal vyjádřit i jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
17.3.10 16:24

V podstatě je mi jedno co si o mém vyjadřování myslíte, pokud někoho pohuršuje slova fakan, …no já prostě nejsem tak zaujatej mimiňák, takže mě to nechává chladnou.
Důležité pro mě je, že si můj přispěvek aspoň někdo přečte a moooooožná se nad jeho obsahem (né nad stylem jaký je psaný, to je nepodstatné) zamyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.3.10 16:24

ahojky

my máme dlouhosrteho jezevčíka, chlupy taky všude,u plazení malé, to bylo nekdy dost k vzteku, taky byla obalená, ale pak jak chodila bylo to lepší a dnes už v pohode, maj se rádi, máme i kočku dokonce byla po operaci kde ji prokousl jinej pes a kočka je doma( v lete pujde opet na zahradu, i když ted už taky behá přes den venku ale na noc chodí domu) a vubec žádný problém…nikdy bych nedala psa pryč, protože je to náš rodinný přítel

nello..tvuj výraz fakana me teda taky zaujal,jak budeš říkat o svém díteti až se ti narodí a budeš o nem vyprávet nazveš ho také fakanem????

jjelena…co stehování??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný