Pouštět kocoura ven?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
25.3.10 13:24

Pouštět kocoura ven?

Dobrý den,

jsem na emiminu nováček a líbí se mi Vaše diskuze, našla jsem v nich odpověď na řadu věcí, které mě zajímaly. :potlesk:
Touto cestou Vás chci poprosit o radu ohledně mého kocoura. Je mu asi 5 měsíců, my jsme ho našli na Silvestra v hrozném stavu, který ani nechci popisovat, vzali jsme si ho domů do baráčku, vyléčili, a jelikož jsem hodně mladá a s přítelem děti zatím nemáme, považujeme ho za naše mimčo :hug: (samozřejmě s mírou).
Kocourek se nám uzdravil, je krásný a pěkně zlobí. Snad každý druhý den převrátí nějaké kvítečko na zem, drápkama se zachytává o ubrus, roztrhal záclony, zem můžu vytírat klidně každý den, když jíme my, tak ačkoliv první dáme do misky jemu, okamžitě nás otravuje.
A tak řeším, jestli ho mám pouštět na zahradu, aby se vyřádil a venku sklidnil?? Co je s náma v domě, tak venku nebyl, jen sedává v okně za síťkou. Sousedi mají hromadu koček (jak to na vesnici bývá) a já nechci, aby se zatoulal, nebo si přinesl zase nějaký zánět. :nevim: Nerada bych o něj přišla, ale celý den doma být nemůže, to bysme mohli neustále kupovat vše nové. Má tři škrabadla, pelíšek, hračky…všechno, ale nic nepomáhá a já nejsem té nátury, abych ho shazovala, nebo bouchala, když něco udělá, na to ho mám moc ráda. Vykastrovaný zatím není, protože je na to ještě moc malý.
Tak mi prosím napište, jestli Vaši kočičku pouštíte a ona se Vám vrací sama, nebo jestli máte lítačky ve dveřích…? Děkuji za všechny odpovědi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
25.3.10 13:34

Ahoj knedličko,
pokud chcete kocourka pouštět ven, tak ho určitě (až dospěje) nechte vykastrovat. Bude se toulat o něco míň, ale bude se toulat… Můj kolega z práce má už spoustu let kocoura, který chodí z baráčku ven (ráno ho pustí a odpoledne, když příjde z práce, ho vezme zase domů) a kocourek je spokojený a vždycky se vrátil, ale každoročně má několik dní toulavou a to se ani neukáže.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
25.3.10 13:56

knedličko, my máme skoro šestiletou kočku, čtyři roky byla v podstatě jen doma, venku tak 3× / 4× s námi, pak jsme se přestěhovali do baráčku a já taky řešila, jestli pouštět, navíc zatím nemáme ani dodělaný plot, takže jí nic nebrání v útěcích, nejdřív jsme jí teda hlídali na každém kroku, pak jsme jí víc pouštěli a vždycky se sama po chvíli vrátila, pak zmizela na dýl a vracela se až na večer, nakonec byla venku několikrát i přes noc, začala lovit a pere se s domorodými kočkami, přes zimu teda byla doma, to se jí ven ani nechtělo, ale teď už zase lítá, ráno už vřeští u fr. okna abych jí pustila ven

kocourka bych, jakmile to půjde, vykastrovala, naočkovala, dala protiparazitický obojek a šla s ním ven, nejdřív s váma, aby si to omrknul a věděl že tam je doma a postupně může běhat sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
25.3.10 13:57

jasně, určitě pouštět. Doporučuji nechat vyklučit a takovou tu kapku za krk proti blechám a klíštatum..sakra ale uz jsem zapomnela jak se to jmenuje :twisted: :roll:

J :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
25.3.10 14:06

Máte ho dost krátce bála bych se ,že uteče asi bych si nejdřív pořídila vodítko a byla venku na dvoře s ním.Taky jestli to mají u vás na dvoře „vočůraný“ sousedovic kočky budou se ho snažit "vyštípat " někdy je to dost drsný-kocour se nám vrátil bez oka.Ale taky bych byla pro to pouštět .Ikdyž na vesnici musíš počítat se vším ,že ti ho někdo zastřelí ,že se někde otráví jedem na krysy je to holt riziko .Bydleli jsme na vesnici a měli tak 8-12 koček,takže jsme si s nima dost užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
25.3.10 14:07

Frontline?? My meli kocky dve, postupne teda. Bydleli jsme v panelaku, ale v prizemi. U obou byl stejny prubeh. Jako kotata byla jen doma, a kdyz poporostla, tak bouchala packama na okno, az jsme je pustili. A od te doby chodi spokojene ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
25.3.10 19:09

Nejdřív ho nechte vykastrovat a pak pomalu začít pouštět ven. Pokud by vykastrovaný nebyl, tak by mohl utéct za nějakou číčou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
26.3.10 08:37

Děkuji všem za názory, počkám až začne doma značkovat, dám ho vykastrovat, nanesem další pipetku a pak ho budu pouštět. Do té doby bude se mnou venku na vodítku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný