Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, kojení a kafe už tu bylo mnohokrát, ale zajímalo by mě, jak dlouho asi se kofein drží v MM nebo vůbec v těle. Jde o to, že přes den kojím už třeba jen jednou, a to odpoledne zhruba kolem 15. hodiny (pak zase až večer až v noci). Ráno mám strašnou chuť (i potřebu!!) na kafe - když si ho teda dám třeba v 8 - bude ještě v tom odpoledním mlíku? Už párkrát jsem si dala a vše v pohodě, ale poslední dobou se nám s 8mi měsíční holčičkou hrozně ale hrozně zhoršily noci…myslím si, že to teda není kafem, ale jen tak pro jistotu by mě to zajímalo. Díky!
@JankaF tuším, že říkali, že si to kafe máš dát ráno, do odpoledního kojení by měl být kofein dávno pryč ![]()
Já teda pila kafe normálně…bez něj bych nevydržela a malej byl spáč ![]()
pila jsem rozpustné s mlékem
Kávu neřeším a normálně piju (s mlékem, latté, cappuccino), ale samozřejmě ne po litrech. Nepozoruju u mimina žádnou změnu „nálady“
Ani nespavost ![]()
Tak kafe jsem si neodpustila nikdy. Aspoň jedno denně. Někde jsem četla, že kafe účinkuje cca půl hodiny, ale zda je to pravda… ![]()
@JankaF Já myslím, že si ho ránu v klidu můžeš dát.
Holky, mně teda děti nespaly, když jsem vypila kafe. Byly unavené, protivné a nemohly zabrat, takže nejspíš je každý jinak citlivý. Jak já při kojení toužila po kafi, když jsem padala na hubu, ale když jsem si ho dala, byla to katastrofa ![]()
@JankaF píše:
Ahoj, kojení a kafe už tu bylo mnohokrát, ale zajímalo by mě, jak dlouho asi se kofein drží v MM nebo vůbec v těle. Jde o to, že přes den kojím už třeba jen jednou, a to odpoledne zhruba kolem 15. hodiny (pak zase až večer až v noci). Ráno mám strašnou chuť (i potřebu!!) na kafe - když si ho teda dám třeba v 8 - bude ještě v tom odpoledním mlíku? Už párkrát jsem si dala a vše v pohodě, ale poslední dobou se nám s 8mi měsíční holčičkou hrozně ale hrozně zhoršily noci…myslím si, že to teda není kafem, ale jen tak pro jistotu by mě to zajímalo. Díky!
Já jsem kafe pila třikrát denně (s mlékem) - preso - a dcera spinkala jako bumbrdlíček ![]()
Tak super!
díky! já teda vím, že když jsem si ho dala se synem, tak byl problém, ale on je odjakživa ještě k tomu nespavec.. u holčiny jsem právě nic nepozorovala. až poslední dobou… ale právě myslím, že to nebude kafem… spíš jak už je větší a všechno ji zajímá, tak už večer tak lehce neusne a v noci se taky dost budí.. ale dík, zítra si zase s chutí dám!!!
potřebuju po ránu nějakou vzpruhu!
Já teda kafe pila uplně normálně i při kojení, když sem na něj měla chut´tak sem si ho dala…dávám si max. jedno denně…tak si klidně dej, když na něj máš chut´ ![]()
Kafe si dám jen občas, ale na spaní malého jsem žádný vliv nevysledovala. Ale má vliv na kákoše - staví.