Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám prcka 7 tydnu… Uz od navratu z porodnice je na UM… V porodnici měl dokrm nutrilon, na radu pediatra jsme přešli na sunar. Malej začal trpet kolkama… Zkoušeli jsme všechno snad… Pupíka, rektální rourku, espumisan, bio gaia, baby calm, cvičení z nožičkama, teplé na bříško… A stejne pořád přetrvávají bolesti… Po minulém " výživném " víkendu jsem na radu magistry v lékárně přešli na nutrilon anti colics… Když pominu cenu versus množství, jsem ochotna investovat… Hlavně kdyz to pomůže… Malému jsem první flašku dala včera v 9 hodin, je mi jasné, že to nebude hned lepší, ale co mě překvapilo, tak opak očekávání… Je to o dost horší. Nevím co už dělat. Ted jsem krmila a on to ani i nedojedl, začal tak moc brečet a byl Celej v křeči a hysterák měl cca 2 hodiny… Já uz jsem na nervy a kluk sice spí, ale bojím se az se vzbudi na jídlo…
Takže moje otázka -
Po jak dlouhé době poznám, že mu to pomáhá?
Mám se zpět vrátit k Sunaru az dodelám toto balení ( coz bude za 2 dny )?
A s tim klasickym nutrilonem mel problem? nebo proc jste prechazeli?
jinak nam prave anti-colics celkem pomohl, ale v kombinaci s BabyCalm, BioGaia a Pupikem ![]()
Já bych se prvně vykašla na to přehazování a měnění, to většinou trávení potrápí nejvíc. Takže bych nechala klidně ten nutrilon, pravidelně nasadila třeba ty bio gaya a vydržela.
Děti koliky mají a většinou se to nedá naprosto odbourat, můžeš jen dopomoci ![]()
Říká se, že se má počkat tři týdny, ale pokud vezmu v úvahu rychlost stolice a to, že ten nutrilon už měl (pokud měl ten samý a koliky neměl), tak bych řekla, že to musí být znát tak do 3-4 dnů. Ono je dost možné, že jak je ucpaný po tom sunaru a teď se mu to trochu zrychlilo po tom nutrilonu, tak mu to působí ještě větší bolesti. K sunaru už bych se nevracela. Nejdřív bych zavolala do nemocnice, kterým nutrilonem tam krmí a pokud je to ten, co mu dáváš, tak bych u něj zůstala. Pokud se situace nezlepší do pár dnů, tak bych hned přešla na jiné mléko.
U nás zabral Hipp Bio Combiotic, obsahuje pro a prebiotika a super, po chvilce jsme odbourali i jakékoliv kapičky a malej prděl a kadil úplně krásně, bez řevu, prostě super ![]()
@Ali-Ali protože měl bolesti… Tak na dopuruceni pediatra na Sunar…
@Aletheia my Bio gaia používáme od 1 tydne co jsme doma, před jídlem dostává baby calm
@Ijaa ty brďo tři týdny
no uvidíme koupím ještě jednu pixlu to ma tak na 4 dny a kdyz se to nezlepší tak přejdu úplne na jiné UM, ale uz nevím na jaké., je mi jasne že každé dítě to ma jinak… V nemocnici měl nutrilon klasickej…
@Iwis nad tím jsem také premyslela ale oni ho v lékárně nemeli, tak jsem vzala ten nutrilon… Po jak dlouhé dobe si poznala, že to pomáhá???
No pokud mu ten nutrilon v porodnici seděl, tak bych dávala přesně ten samý. Jinak dobrá je prý Beba Sensitive. Hipp teď krmíme už většímu a kaká po něm pravidelněji a lépe než po MM.
Mě dcera snesla jen z DM Babylove, vůbec nic jiného k tomu nepotřebovala (kapky, mastičky na břicho…) a s jinými UM problémy i s těmahle pomocníkama… A to jsem přišla o mlíko až v jejích 3,5m, takže už by neměla být teoreticky tak choulostivá, jako tvůj čerstvý novorozenec… Jinak k dotazu- UM bych tak často nezkoušela. Ten první nutrilon snášel jak?
@TýnkaK Rval ale nebylo to tak hrozné, sunar jakž takž a tenhle anti colics nutrilon - hrůza děs běs…
@Ijaa no uvidím pořád nevím jestli Bebu nebo nutrilon ( a jakej )
@Marion84 píše:
@Iwis nad tím jsem také premyslela ale oni ho v lékárně nemeli, tak jsem vzala ten nutrilon… Po jak dlouhé dobe si poznala, že to pomáhá???
Už přesně nevím, ale vím že to bylo fakt brzy a jsme s ním spokojeni. Teď už dáváme 2. Já ho v lékárně prvně taky nesehnala, tak jsem brala taky nutrilon a ten malýmu nesedl. Druhý pokus byl Hipp a u něj jsme zůstali. Skoč pro něj do DM nebo Albertu či Tesca. Já ho teď objednávám na netu, dají se najít fakt dobrý ceny, třeba tu dvojku teď kupuju za 263,–
a jedničku jsem objednávala za 149.- ![]()
Tak já taky můžu doporučit Hipp bio combiotic, nejlepší mlíko ze všech co jsme zkoušeli, malá po něm měla i krásnou žlutou stolici, prostě jí sedlo a sedí hodně dětem.