Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Marion84 píše:@Ijaa no uvidím pořád nevím jestli Bebu nebo nutrilon ( a jakej )
No pokud ho bolelo bříško už v porodnici, tak bych zkusila změnu úplně. S nutrilonem nemám zkušenosti, ale maminky hodně píšou, že zacpává. Hodně si ale chválí tu Bebu Sensitive nebo ten HIPP. Co zkusíš, je na tobě. Je to vždycky trochu sázka do loterie. Já hodně hledala recenze na internetu a i tady na emiminu. Každopádně až to změníš, tak je potřeba opravdu vytrvat a počkat nejlépe ty tři týdny, jestli se to zlepší. Ale jinak já po změně mlíka viděla změnu v kadění už do tří dnů a do týdne se to vždy ustálilo.
Já poznala u prvního sr. aní po novém UM, že to je (pro ni) blbý mlíko. Po dvou dnech jsem změnila a další den už to bylo zase znát. Jinak recenze jsou dost orientační. Každýmu dítěti pasuje něco jiného a nezbývá, než to vyzkoušet…
@Marion84 Malej je taky na um od narození. Z porodnice jsme šli s bebou, pak nutrilon comfort, sunar nutradefense, sunar complex a teď jsme na hami. Koliky měl 4-5 hodinový první dva měsíce(beba, nutrilon) po přechodu na nutradefense koliky zmizely(možná i věkem
) ale pořád plakal kvůli prdíkům a zácpě, v půl roce jsme vyzkoušeli sunar complex…zmizely prdíky a zácpa zůstala. Před 5ti týdny přítel objednal Hami( já ho nechtěla kvůli špatnej recenzím) a zázrak skoro po 7mi měsících náš miláček kajdí 3× denně bez rourky a prdíky už jsou taky pryč. Jinak nám tedy na koliky nic nezabíralo(různé kapky, laktobacilíky, biogaia, masti) prostě nic.Ale prcek začal líp spinkat při zavedení metody dr. Karpa( pevné zavinutí+ bílý šum) Přeji pevné nervy
P. S. se změnou mlíčka bych počkala aspoň týden.
Ahoj,
řešila jsem to samé. Nutrilon je fain, v porodnici seděl, je sytý. Hned ale jak jsme dorazili domů, malej byl strááášně nafouknutý a to i po tom protikolikovýmu. Koupila jsem Bebu 1 ( 600g asi 260 kč) a novou protikolikovou láhev ( DR. Brown´s asi 200kč láhev) a do 5ti dnů bylo po prdech, takže jsem kapky přenechala kamarádce. Existuje i Beba 1 Comfort (proti prdům), ale ta se tak neosvědčila. Jediná nevýhoda je, že toho malej vypije o 30ml víc, protože asi není tak výživná a musela jsem k tomu koupit krabičku, protože ta jejich je těžce nepraktická. Před tím jsem měla láhev od Medely, která napodobovala sání z prsu a taky klasické Avenťácké, ale ty křeče po tom byly šílený. ![]()
Jo flaška- to je taky téma. Opět se nám osvědčil nákup v DM. Flaška za 39Kč a jejich antikolikovej dudel (sada 2ks taky za 39). Holt je ta naše děvenka nějaká skromná a spořivá, nebo co
A jak už bylo řečeno- úúúúplně pevný zavinování, dle Karpa.
@TýnkaK píše:
Jo flaška- to je taky téma. Opět se nám osvědčil nákup v DM. Flaška za 39Kč a jejich antikolikovej dudel (sada 2ks taky za 39). Holt je ta naše děvenka nějaká skromná a spořivá, nebo coA jak už bylo řečeno- úúúúplně pevný zavinování, dle Karpa.
Láhev mi doporučila sestřenka, tak jsem šla na jisto. Taky jsem to zkoušela. Zavinovala jsem jako divá, ale náš kroutič se tak po jedné minutě vykroutil vzteky a bylo to ještě horší. Co ho netrápí prdy, tak je v 90ti% v klidu, ale občas ho musím doslova,, svázat,, plenou ruce podél těla a pak je hned klidnej. Sice mám doma x zavinovaček, ale ani jedna se neosvědčila.
Já davala malýho klasicky do zavinky a tu jsem pak převázala plínkou aby nepovolila když se zavrtěl a byl klid ![]()
Já ho dávám do spacího pytle, ruce mu nechám v pytli podél těla. Plenu složím na 5 cm široký hadr a tim ho omotám a pořádně utáhnu. To pak drží dobře. Ale ze začátku jsem se hrozně bála, abych ho třeba nezadusila, neodkrvila mu ruce nebo já nevím co. Když má člověk první, napadají ho voloviny.
teď už se teda nebojím. ![]()
Já ho dávám do spacího pytle, ruce mu nechám v pytli podél těla. Plenu složím na 5 cm široký hadr a tim ho omotám a pořádně utáhnu. To pak drží dobře. Ale ze začátku jsem se hrozně bála, abych ho třeba nezadusila, neodkrvila mu ruce nebo já nevím co. Když má člověk první, napadají ho voloviny.
teď už se teda nebojím. ![]()
Tak nase mala mela po Bebe taky boleni briska, dala jsem hami a jsme v pohode ale kazde ditko je jine, tak at ste brzo v pohode ![]()
Po dnešní noci
jsem rozhodnutá na zmenu, přemýšlím nad tím Hipp Colics nebo nad tou Bebou… sice to malej ma jen 3 dny to UM, ale to se nedá pořád v křeči, pořád uřvanej…
Naše malá je na Sunaru nutradefens od návratu z porodnice, tam jí dávali Nutrilon - za tři dny byla zabetonovaná..
Sestřička z bečárny mi řekla, že na UM se mají přidávat další tekutiny, nejlíp fenyklový odvar.. Koupila jsem v DM od Alnatury čaj Fenykl-anýz-kmín a prdí a bříško jí nebolí.. Ten nutradefense navíc nerobsahuje uhličitany, co ještě víc nadýmají http://www.stream.cz/…ach-pro-deti.. Jinak těm miminkům se do třetího měsíce netvoří ve střevech určitá látka, proto ty bolesti..vydržte, třetí měsíc se to zlepší.. ![]()
@Anet13 my jsme byli v porodnici na nutrilonu - bolesti briska, pak doma asi měsíc na Sunaru complex - bolesti briska a ted na tom nutrilonu anti colics a opět bolesti, ale asi nejhorší… Jinak pořád nevím jestli mu to mohu po tech 4 dnech zase změnit at mu ještě nejbližším… No je to mazec, doufám že se to po třech měsících zlepší… ![]()
Za me rozhodne Hipp bio combiotic, ale kazdemu mimcu sedne neco jineho. Ja Hipp vyzkousela bohuzel az jako posledni takze jsme si taky uzily, ale ted uz nam je pet mesicu takze to bude mozna i tim, ze se to tak zlepsilo.. ale jestly ma takove problemy tak bych tri tydny necekala.. Jo a pozor nam se hodne brisko zhorsilo prave po baby calmu!!