Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za svědka si vezmi osobu, která je ti nejbližší. Aspoň pro mě to má takovou symboliku, hloubku.. Sestra až se uklidní, tak to určitě pochopí.
Tvoje sestra je praštěná. Já si beru za svědka sestřenici, se kterou jsem trávila celý dětsví i dospívání, věděla o všem, co se v mym životě dělo, byla mi nejbližším člověkem (kromě rodičů)…brácha mě vede k oltáři…pokud se nerozhodnem, že přijdem sami, ještě nevíme.
Přístup tvé sestry teda nechápu. Je to tvoje svatba a tvé rozhodnutí. Já měla sice za svědka sestru, ale v kamarádce nevidím žádný problém. Moje sestra měla taky kamarádku a vůbec mě nenapadlo se kvůli tomu urazit nebo ještě hůř nejít jí na svatbu. Asi by sis o tom měla se sestrou v klidu promluvit a vysvětlit jí své stanovisko.
mela jsem na obou svadbach kamaradku - pokazde jinou
muj bracha byl za svedka memu nynejsimu manzelovi - myslim ze to je hodne osobni vec, udelej si to podle sebe a nenech se citove vydirat…
od sestry to je sprosty a sobecky.. je to tvuj den a mel by byt presne tak jak chces ty…
Tak verim,ze je to jen prvotni sok pro śegru,to bude v pohode.Ja jeste tedy vdana nebyla(snad nekdy budu)ale sla jsem za svedka kamaradce,a vim,ze jeji sestra mi i telefonovala jak si to predstavuju,no byl to boj.Nakonec ja sla tedy za svedka,a ona dostala ta povinnost zorganizovat celou svatbu,a bylo to.Byly vsichni spokojeny ![]()
Nevím proč si s takovou samozřejostí myslela že to bude ona, přítel by taky mohl požádat svojí sestru a bude mít nejlepšího kamaráda. Když jsem jí řekla že bych chtěla aby byla „družička“ protože jsem chtěla aby mi pomohla s malou, řekla že je to podřadné. Odpoledne mi napsala docela hnusné sms ![]()
Tak já přemýšlela o sestře, ale nakonec jsem si vybrala kamarádku, která se mnou chodila 8 let na gympl a po VŠ jsme se sešly na jednom pracovišti. Prožívali jsme ve stejnou dobu podobné problémy. Sestra se vdávala o měsíc a půl přede mnou a měla taky kamarádku. Jen jsme si navzájem řekly, koho jsme vybraly a bylo. Je to tvá volba, tvá svatba a sestra je trošku mimo.
přesně jak píše PetiteFillette, pro mě to má stejnou symboliku
. za svědka mi šla má nejlepší kamarádka, brácha s tím neměl problém - ví, že jsme si blízké. manželovi šel naopak za svědka jeho brácha, protože si jsou bližší než s kamarády.
jinak taky věřím, že to sestra pochopí
.
Ja som mala za svedkynu - manzelovu tetu, ktoru pokladam za jedneho skveleho cloveka… manzel mal kamarata (a to obaja mame surodencov a vychadzame s nimi velmi dobre). Je to o tebe, nie o tvojej sestre. Potom pre deticky sme mali krstneho prave ja braska, co je zase pre neho dolezita vec… a teraz manzel chce pre druheho zase sestru, tak preco nie ![]()
Já jsem měla za svědka mladší sestru. Čekala jsem, že se ta starší bude cítit dotčená, ale nebyla, protože uznala, že s mladší jsme si bližší ![]()
A přístup tvé sestry nechápu, je to tvá volba a tvá svatba.
Díky za podporu, chtěla jsem tam mít celou rodinu, tak snad se to ještě uklidní ![]()
já měla za svědka sestru…později měla moje sestra za svědka kamarádku…a neviděla jsme v tom problém…
tvoje sestra evidentně počítala, že svědkem bude ona a prostě jí to zaskočilo…no a prvotní reakce byla přehnaná…myslím, že už si to určitě taky uvědomuje…
Já měla nejlepší kamarádku. Bylo to o to snazší, že bráchovi ještě nebylo 18. Ale i kdyby bylo, tak bych si vybrala ji. Přeci jen s bráchou jsme věkově dost od sebe a pro mě je to pořád „malej bráška“
Pro mě to byla jasná volba, prožily jsme spolu tolik, že bych nenašla lepšího člověka.
Ahoj, chtěla jsem se vás zeptat, komu jste řekli aby vám šel za svědka, sourozenci? Dneska jsem se před sestrou zmínila, že bych možná požádala nejlepší kamarádku. Strašně se na mě naštvala, řekla že na svatbu nepůjde, ať už s ní nepočítám. Moc mě to mrzelo, chvíli jsem chtěla svatbu i zrušit. Proč bych si nemohla vzít za svědka kamarádku, která mi je bližší? Jsem z toho celá rozčarovaná a nevím co mám udělat a jak to dopadne.