Přivítání miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
136
21.2.12 09:51

Přivítání miminka

Jak přivítat miminko a oslavit jeho příchod na svět? Řešili jste to někdo jinak než na křtinách nebo na vítání občánků? Poradíte?

Křtiny mít nebudeme a vítání občánků na úřadě starostou mi přijde dost neosobní a „umělé“. Přesto bychom chtěli uspořádat nějaké setkání pro rodinu a nejbližší přátele na oslavu narození našeho miminka. Jistě, můžeme to udělat úplně stejně jako třeba jakékoli narozeniny, ale… Máte třeba tipy na nějaké pěkné tradice nebo zvyky, které by se k takové akci hodily?

Děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vaculovakacka
21.2.12 10:03

Tak my jsme to řešili tak, že když jsem dojela z porodnice, tak za 3 dny, až jsem si odpočinula a vyřídila všechny papíry ohledně sociálky, doktora atd. tak jsme pozvali nejužší rodinu odpoledne na kafíčko a dívali se na fotky z porodu a z porodnice, každy donesl nějaký zákusek, nebo něco dobrého, takže jsem to měla bez práce a oddbytou část návštěv za miminkem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1258
21.2.12 10:15

my to meli tak, ze jsme se sešli u tchánovců po vítání občánku,ale to už byl malénu mesic,možna dva,presne to uz nevím. babička nechala udělat dort, malej dostal spoustu dárečků na přivítanou :) me to celkem vyhovovalo,aspon jsme meli klidné šestinedělí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
21.2.12 10:28

U nás je tradice, že se dělají takové „soukromé křtiny“. Pozvou se všechny tety a strejdové, prarodiče, sourozenci… a u našich se na dvoře upeče kýta, soudek piva, vínko, všichni posedíme, miminku se popřeje. Vyrobili jsme si se segrou takový Křtící list, kde jsou naše fotky a přání pro miminko a druhý den se s kmotrou sejdeme a miminko soukromě pokřtíme, dáme si s rodiči šampaňské, vyfotíme společnou rodinnou fotku a miminko od kmotry dostane dárek. Je to moc fajn a už jsme to takto udělali 3×. I když chceme v roce syna pokřtít v kostele, tohle bereme jako soukromé křtění a udržujeme to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
21.2.12 10:37

Já bych to udělala jako normální setkání rodiny a posezení. Ale určitě bych počkala minimálně 1-2 týdny po narozeni, klidně i měsíc. Co si pamatuji sebe, tak jsem po porodu byla ráda, že mám svůj klid a sžívala se s novou rolí. Návštěvy mě spíše obtěžovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
21.2.12 10:37

my křtít nebudeme, ale plánujeme setkání s celou rodinou a přivítání Matýska… bude se to konat ale až v březnu, to bude mít Maty 2 měsíce… dřív mi to nepřišlo moc vhodný si zvát plnej barák lidí… jsem ráda, že máme s mimčem klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
21.2.12 10:53

Ahoj,

vítání občánků bylo moc hezké, děti tam recitovaly a zpívaly, krásně promluvila paní, slzička mi pokaždé ukápla, pak jsem se všichni společně vyfotili venku, a doma jsme si udělali takové malé posezení při kafíčku a bábovce. Byl to milý den, a slunečný, pokaždé nám to vyšlo na květen. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný