Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak přivítat miminko a oslavit jeho příchod na svět? Řešili jste to někdo jinak než na křtinách nebo na vítání občánků? Poradíte?
Křtiny mít nebudeme a vítání občánků na úřadě starostou mi přijde dost neosobní a „umělé“. Přesto bychom chtěli uspořádat nějaké setkání pro rodinu a nejbližší přátele na oslavu narození našeho miminka. Jistě, můžeme to udělat úplně stejně jako třeba jakékoli narozeniny, ale… Máte třeba tipy na nějaké pěkné tradice nebo zvyky, které by se k takové akci hodily?
Děkuju ![]()
Tak my jsme to řešili tak, že když jsem dojela z porodnice, tak za 3 dny, až jsem si odpočinula a vyřídila všechny papíry ohledně sociálky, doktora atd. tak jsme pozvali nejužší rodinu odpoledne na kafíčko a dívali se na fotky z porodu a z porodnice, každy donesl nějaký zákusek, nebo něco dobrého, takže jsem to měla bez práce a oddbytou část návštěv za miminkem ![]()
my to meli tak, ze jsme se sešli u tchánovců po vítání občánku,ale to už byl malénu mesic,možna dva,presne to uz nevím. babička nechala udělat dort, malej dostal spoustu dárečků na přivítanou
me to celkem vyhovovalo,aspon jsme meli klidné šestinedělí ![]()
U nás je tradice, že se dělají takové „soukromé křtiny“. Pozvou se všechny tety a strejdové, prarodiče, sourozenci… a u našich se na dvoře upeče kýta, soudek piva, vínko, všichni posedíme, miminku se popřeje. Vyrobili jsme si se segrou takový Křtící list, kde jsou naše fotky a přání pro miminko a druhý den se s kmotrou sejdeme a miminko soukromě pokřtíme, dáme si s rodiči šampaňské, vyfotíme společnou rodinnou fotku a miminko od kmotry dostane dárek. Je to moc fajn a už jsme to takto udělali 3×. I když chceme v roce syna pokřtít v kostele, tohle bereme jako soukromé křtění a udržujeme to ![]()
Já bych to udělala jako normální setkání rodiny a posezení. Ale určitě bych počkala minimálně 1-2 týdny po narozeni, klidně i měsíc. Co si pamatuji sebe, tak jsem po porodu byla ráda, že mám svůj klid a sžívala se s novou rolí. Návštěvy mě spíše obtěžovaly.
my křtít nebudeme, ale plánujeme setkání s celou rodinou a přivítání Matýska… bude se to konat ale až v březnu, to bude mít Maty 2 měsíce… dřív mi to nepřišlo moc vhodný si zvát plnej barák lidí… jsem ráda, že máme s mimčem klid
Ahoj,
vítání občánků bylo moc hezké, děti tam recitovaly a zpívaly, krásně promluvila paní, slzička mi pokaždé ukápla, pak jsem se všichni společně vyfotili venku, a doma jsme si udělali takové malé posezení při kafíčku a bábovce. Byl to milý den, a slunečný, pokaždé nám to vyšlo na květen. ![]()