Kojené dítě bez stolice

51
5.3.13 22:20

Kojene dite bez stolice

Ahojte:) Nemate prosim nektera zkusenost s nasledujici situaci?
Muj syn (5 mesicu) uz 2 mesice nekaka sam, musim mu vzdy pomoct a drazdit mu konecnik teplomerem, pripadne (kdyz uz neni zbyti, tak rourkou), jinak se vubec nevykaka… Je jen kojeny, az posledni dva dny jsem zacala davat i zeleninku (1× mrkev, druhy den pak brambora, delam mu to ridke, at ho to nezacpe). Jenze to nemuzu mit vliv, on se bez pomoci nevykaka uz dva mesice a to mel jen MM.
Zazila jste to nektera? Doktor si nemysli, ze by to znamenalo problem.
Jinak maly je v pohode, nechavam ho byt dokud si nerekne sam, vzdycky zacne strasne ‚vykladat‘ to svoje eheheh…a ja uz vim, ze je potreba mu pomoct:) Ale jinak neni plactivy, ani ho neboli brisko… vypada v pohode.. Myslite, ze ho mam nechat par dni a pockat jestli to dokaze sam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102087
5.3.13 22:24

A jak často mu takhle pomáháš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
5.3.13 22:25

Kojené děti nemusí kajdit klidně i 14 dní, prostě všechno stráví. Předpokládám, že malý netrpí zácpou, to by jsi asi poznala. Zřejmě máš jen pocit, že když se každý den nevykaká, tak mu to nejde a pomůžeš mu :nevim:
Jakou má stolici? Pokud normální, tzn. ne tvrdé bobany, nebolí ho bříško a jinak je bez problému, nechala bych to na něm ;)
Jestli už začínáš dávat příkrmy, možná zkus omezit mrkev, staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529

Ahoj, pokud si dobře vzpomínám, tak nám v porodnici říkali, že je normální, když plně kojené děti nemají třeba i týden stolici, že prostě zvládnou všechno stráví beze zbytku. Pokud jsi začala dávat teď příkrm tak bych počkala a uvidíte, ale to jen můj názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584

Plne kojena dcera mi kakala do 5ti mesicu jednou za 14dni az tri tydny. Jakmile jsem zacala prikrmovat, bylo to casteji. Napada me, davate do prikrmů maslo nebo trochu oleje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
5.3.13 22:34

@Wolsey Zkusila bych masírovat bříško, syn nedávno pět dní nekakal a bylo vidět, že ho bolí bříško, masírovala jsem ho a hned to pomohlo. Dělala jsem tzv. obloukovou masáž, začneš pod jeho pravým žebrem a jdeš obloukem podél bříška k levému žebru a pak dolů, tj. následuješ tlusté střevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.3.13 22:35

A jak casto mu pomahas a proc kdyz pises ze ho bricho neboli? kojeny deti nemusi kadit…me mala kadila jednou za tri tydny od narozeni dokud byla kojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.3.13 22:37

Já bych to neřešila. Pokud nekadí 14 dní (kamarádka měla rekord tři neděle), tak se mu nemusí nic dít - a pokud nemá velký bolesti, jen heká a Ty mu ulevíš, tak to podle mě není problém. Holt bych to řekla doktorovi, až zase půjdeš na kontrolu, ale pokud netrpí, tak bych ho nestresovala vyšetřeníma apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
5.3.13 22:38

S tim pomahanim dost riskujes, muze prijit o reflexy a nevykadi se sam a dost tezko ho to naucis jako batole. a to by byl sakra problem. To mu spis hodne ublizujes. Pomoz mu stravou a jak pisi ostatni problem je kdyby nesel vic nez pres tyden. Pridavej kapku olivoveho oleje apod.. Zelenina uz ho prozene. A hodne tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.3.13 22:39

Kojene deti proste nemusi mit zadny odpad :nevim: Vsechno stravi… Takze pomahat mu, muze byt spis ke skode… Nechala bych ho vzdycky minimalne deset dnu…

• Citovat
  • Upravit
51
5.3.13 22:50

Dekuju holky… vim, ze by si mohl zvyknout a neni mi to jedno, nepomaham mu automaticky, ale jen kdyz hodne tlaci a nejde to, jak se zacne hlasite projevovat a zmita sebou, tak mu radeji pomuzu, ale je fakt, ze jsem si dneska uz rikala, ze to necham byt, rourku vylozene nesnasim a snazim se ji pouzit jen v krajnim pripade, max mu masiruju konecnik teplomerem. Kakal vzdycky 1× denne, pak najednou prestal, brisko ho sice pres den nejak neboli, jak jsem psala, ale kdyz ho to uz tlaci, tak zacne hlasite nadavat a nekdy az plactive, tak mi nezbyde nez mu pomoct, vykaka toho pak strasne moc, nekdy i dve plenky… Zkusim ho nechat byt, uvidime co a jak… Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
5.3.13 23:02

Náš malý pokud byl jen na MM měl období kdy kakal denně a pak pro změnu i 14 dní nic. Co je na příkrmech kaká každý den, ale je fakt, že mu do každého jídla dávám trochu řepkového oleje, aby neměl zácpu.

Zkus mu chvíli mrkev nedávat, nechat jen na MM a nepomáhat, pokud to nebude vyloženě nutné.
Jak píše @krupkobrani - mě to říkala doktorka, malý hodně trpěl na prdíky, ale doktorka říkala, radši masírovat apod. než pomáhat, že čím víc se miminkům pomáhá kadit, tím hůř se pak ami vykadí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
5.3.13 23:05

Diky Blanula:)
Nejlepsi je, ze co doktor, to jiny nazor, od nekolika doktoru jsem slysela, ze rourka navykova neni. Znam hodne maminek, ktery ji pouzivaly a nikdy se jim nic podobneho nestalo, ze by si na to dite zvyklo…
Navic, vzdy si davam pozor a nechavam ho snazit se, tlaci pekne… jen od te doby, co se mu vyrazne zmenila stolice na hustejsi, je to holt takto:) POckam a snad to da i sam:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.3.13 23:28

@Wolsey Mně taky doktor říkal, že rourka nevadí, když je třeba - že kadit se naučí každej (nebo znáš někoho s normálním IQ, kdo to neumí? ;) ).

U nás to taky přišlo kách, nejdřív malá kadila i několikrát denně, a pak jednou za pár dní, a to jsem většinou poznala, že bude kakací den, protože byla taková protivná a utrápená…

A popravdě nechápu, kterej blbec vymyslel, aby první příkrm byla mrkev. Většina dětí v mým okolí, jak s tím rodiče začali, tak se děti strašně zacpaly a hned s prvním jídlem měly trauma. V některý cizině se třeba začíná ovocnýma přesnídávkama, a když to není banán, tak mi to i dává smysl. Klidně bych tu mrvičku vynechala, dávala brambor a tak, ať mu to nezhoršuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.13 02:18

@Wolsey Není, vím to od sestry z dětského oddělení. Nikdy za svou praxi takového pacienta neměli.
KAždopádně pokud bříško nebolí, není nutné pomáhat. Plně kojené děti opravdu můžou kakat velice málo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure