Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Caute baby.. len tak sa pytam co vie vase miminko/ vedelo ked malo 3 mesiace? +akí ste boli velky alebo ste?
… my mame 6,75g 62cm(pri narodeni 49cm,3410)…:D…a vieme krasne sa pretacat na boky, pasieme pekne koniky..robime divne pohyby na brusku neviem čo to je ( ci sa moze pokusat o plazenie tak skoro? ).. pekne sa hrajkame sem tam s hrackou.. natahujeme sa za hrackou..rehoceme sa vrieskame.. najnovsie aj pluvat sme sa naučili:O… hlavne po ocovi opakujeme..o ruckach uz vieme tiez prv sme prišli na to že mame nohy…:)…ale v poslednej dobe nás akosi nič nebaví a maly je večne nervozny hracky ho pobavia coraz menej..skor sa zameriava na mimiku tvare a tak a ta ho tiez velmi nepobavi dlho… :/ pediatricka howorila, ze bude strasne temperamentny a je zvedavy ved co tam predviedol pri ockovani…zlatučky je no..ale neviete mi aj poradit ake hry s nim robit alebo cinnosti???
Příspěvek upraven 05.03.13 v 20:19
@Leni78 píše:
Dítě je v pořádku, ale Ty bys měla asi víc mezi lidi.
Nebuďte zlý ![]()
Já už si to nepamatuju, ale můžu se podívat do deníčku.. Ve třech měsících jsem si zapisovala pečlivě ![]()
Míry - 63 cm a 7390 g kojená (porodní míry 51 cm a 3540 g)
V deníčku mám žere, sere, spí
Otáčí se na bok, drží hlavičku, ze zájmem si prohlíží cizí lidi, hejká, spojuje si ruce, cucá si je
Neumí nic, jen občas něco žvaní a i to mě stojí poměrně značný úsilí, aby se trochu rozkecal a zasmál se.
Akční dítě nezávidím, prostřední se začal otáčet na břicho, ještě mu ani nebyli 4m a byl to mor, zpátky to neuměl, takže to probíhalo tak, že se otočil, chvíli pásl, unavil se a řev, že chce otočit na záda, tak jsem ho otočila a za minutu byl zas na břiše ![]()
Prvorozený ležel do 7m jak placka a byla to pohodička, třetí se profiluje spíš do tohoto a jak se snad už konečně zbavil tý pekelný uřvanosti, kterou dával na odiv první dva měsíce, tak celkem hezky spinká, vzhůru vydrží tak půl hodiny a už začne být nevrlý, takže šup do postele, prso a za chvíli je v limbu.
Míry ve 3m skoro stejné, 6,8kg a 63cm, jen teda startovací váha byla 4kg a 54cm.
Neuměl prakticky vůbec nic, ležel hodně času jako bluma a téměř nic ho nezajímalo. Teď, o tři měsíce později, je vše jinak a je jako pytel blech ![]()
Malá měla při narození 3700g a 51cm a na poslední prohlídce měla 5600g a 60cm.. jinak už si na boku taky začíná zvykat, na břichu už se podpírá jen jednou rukou a druhou šmátrá po věcech.. sama si vezme hračku když ji jí podám..ruce už objevila dávno, ale nohy ještě neobjevila..malá se naštěstí furt směje a něco vykládá.. když jí dám hračky zabaví se i sama bud s nima nebo s cucáním prstíků..dudlík jí vždycky uklidní a uspí..vydrží max dvě hodky vzhuru pak si dá dvacet..v noci naštěstí spí krásně..jen kočárek zrovna nemusí jen co jí dám čepku už řve jak tarzan a přestane až když se kočárek rozjede a uspí jí..
Byli jsme na tom podobne…ja jsem od tretiho mesice zacala cist prckovi pohadky. Neverila jsem, ze bude tak ze zajmem poslouchat a prohlizet obrazky, je z toho uplne vyvredeny
a taky ma rad, kdyz mu rikam rikanky. To se vzdycky chechta. Naopak hrazdicka musela jit bokem, uz ho vubec, ale vuuubec nebavi.
@Veras82 píše:
Byli jsme na tom podobne…ja jsem od tretiho mesice zacala cist prckovi pohadky. Neverila jsem, ze bude tak ze zajmem poslouchat a prohlizet obrazky, je z toho uplne vyvredenya taky ma rad, kdyz mu rikam rikanky. To se vzdycky chechta. Naopak hrazdicka musela jit bokem, uz ho vubec, ale vuuubec nebavi.
jojo prohlížení obrázků vždycky zabaví ![]()
Noo nic moc
Kluk měl ve 3 měsících 6380g a 63cm (při porodu 4130g,53cm).Ležel jak placka, o otáčení nemohla být řeč, hezky pásl, tlemil se nahlas, cucal si ručičky a bral si hračky. Vydžel tak max hodinku vzhůru a pak hodinka spánku ![]()
@gabriela82 píše:
Míry - 63 cm a 7390 g kojená (porodní míry 51 cm a 3540 g)V deníčku mám žere, sere, spíOtáčí se na bok, drží hlavičku, ze zájmem si prohlíží cizí lidi, hejká, spojuje si ruce, cucá si je
Jo, jo..to se nasmějete, až si to budete společně za pár let číst
Tchýně mi teď četla, co si psala o mém muži: 20.týden- Pavlíkovi přidávám do polívky maso. 21.t.-Pavlík špatně spí, někdy i hodinu v kuse pláče 22.t. Pavlík dostal od doktorky prášek na spaní. 23.t./Pavlík mi spadl z postele.
![]()
My máme teď 3 měsíce, když prcek vylezl, tak měl 2970 gramů a včera na kontrole měl 6300 gramů…je strašně hodnoučký, skoro mezi každým krmením si dá dřímku, ted se úplně zamiloval do hracího kolotoče, co má připevněný nad postýlkou, když se točí a hraje, můžu ho tam nechat i hodinku
na břísku moc rád není, vydrží tak půl minutky a už se vzteká, přetáčet se neumí a ručky sice „asi“ objevil, protože si je pořÁd žužlá a nebo si protírá očka, ale ještě mi nic nechytá, ani po hračkách se neohání…no a slintá o sto šest ![]()