Kojenec a hračky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
5.2.23 21:16

No to co popisuješ je deprivované dítě.

Kde proboha k tak pošahanému přístupu k výchově přišli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.2.23 21:18

Jako fakt žádné? Nebo třeba jen nemají ty jak to říct klasické, ale používají jen Montessori nebo waldorfské pomůcky? To dítě nemá přístup k ničemu, s ním čím by si mohlo hrát, třeba k žádnému vybavení domácnosti?
To už je fakt hrubé zanedbávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 21:20

@Le_lenaz Rodiče jsou bohužel hodně inteligentní. A hledají metody, aby jejich syn měl co nejlepší výchovu…občas mám pocit, že se snaží přijít na něco lepšího, než se mají ostatní.

• Citovat
  • Upravit
7269
5.2.23 21:23
@Anonymní píše:
Vím o rodině kam nesměla přijít hračka bez certifikátu a ještě musela být jen ze dřeva a nebarvena. Zduvadu barvy tatínek vyhodil drahé kojící korále. Barvy jsou obecně toxické. Boty dostalo batole po roce. A velice přísně hlídali cukr i v ovoci. Místo kousatek davali třeba okurku, mrkev…
Ji a dítě se nesmělo nosit. Omezuje to totiž svobodu
Šíleně…jen ty boty pp roce v tom nevidím nic špatného.. zbytek ufff
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 21:25

Pak už jedině si vnuka půjčovat a na oko hrát jejich hru. :nevim: teda pokud prarodiče nechtějí aby byl úplně blbej :roll:.

• Citovat
  • Upravit
7223
5.2.23 21:30

Ráda bych si přečetla o takovým postupu výchovy :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1809
5.2.23 21:40

V zivote jsem o takovem pristupu neslysela a ze jsem toho uz videla hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.2.23 22:20

Tak to slyším poprvé, že by se někdo takhle choval k miminku. Je mi to líto. Ja synovi od cca šesti měsíců ukazuju obrázkové knizky, mame plno různých hraček. Ani nemusí být drahé. A je to veselý a spokojený chlapeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.2.23 22:50

Hracky, ktere pusobi prilis mnoho vjemu (blikaci, hraci, sustici chodici v jednom a tak) pry mohou prestimulovat mozek a pak muze byt problem s pozornosti.

Plus „dite nepotrebuje hracky“, pokud ma dost jinych podnetu/predmetu, ktere vlastne funguji jako ty hracky.

Oni si evidentne tohle nejak zkombinovali a prekroutili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
5.2.23 23:32

Taky nemám ráda změť plastových hraček, a ty blikací a hrací nesnáším už úplně. Máme dvě poličky dřevěných hraček pro batole, plus plyšáky a panenku. Bohatě to - spolu s předměty běžně se vyskytujícími v domácnosti - stačí. Ale tohle je hodně bizarní extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.23 04:51
@Lucie_Sx píše:
Hracky, ktere pusobi prilis mnoho vjemu (blikaci, hraci, sustici chodici v jednom a tak)pry mohou prestimulovat mozek a pak muze byt problem s pozornosti.

Plus „dite nepotrebuje hracky“, pokud ma dost jinych podnetu/predmetu, ktere vlastne funguji jako ty hracky.

Oni si evidentne tohle nejak zkombinovali a prekroutili.

Tak toto je jeden z důvodů, co jsem od nich slyšela. A proto jsem nevěděla, zda se to někde píše, řeší, radí…Ale samozřejmě nemá žádné obdobné hračky, ani nikdo tendenci je koupit. Ale myslím hračky co rozvíjí, co jsou montessori a podobně.
A druhý důvod také říkali.
Tak teď vidím, že si opravdu nesmyslně převzali vzor, který se někde uváděl.
Někdy je internet a veškeré, i nesmyslné, rady, bohužel zlo a lidé neumějí přemýšlet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.23 04:54
@Lily Evans píše:
Taky nemám ráda změť plastových hraček, a ty blikací a hrací nesnáším už úplně. Máme dvě poličky dřevěných hraček pro batole, plus plyšáky a panenku. Bohatě to - spolu s předměty běžně se vyskytujícími v domácnosti - stačí. Ale tohle je hodně bizarní extrém.

Takto bych si to přesně představovala-nejsem ta babička, co by chtěla koupit desítky různých hraček, ale naopak kvalitní, pěkné, rozvíjející a v rozumném množství.
Nemám ráda takové ty "plasty na jedno použití ",nesmyslně houkající a blikající hračky…ty k ničemu nevedou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.23 04:56
@Anonymní píše:
Pak už jedině si vnuka půjčovat a na oko hrát jejich hru. :nevim: teda pokud prarodiče nechtějí aby byl úplně blbej :roll:.

Je kojený, závislý na matce. Takže samotného nám ho nepůjčí ani na odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
18568
6.2.23 07:49
@Anonymní píše:
Tak toto je jeden z důvodů, co jsem od nich slyšela. A proto jsem nevěděla, zda se to někde píše, řeší, radí…Ale samozřejmě nemá žádné obdobné hračky, ani nikdo tendenci je koupit. Ale myslím hračky co rozvíjí, co jsou montessori a podobně.
Někdy je internet a veškeré, i nesmyslné, rady, bohužel zlo a lidé neumějí přemýšlet.

A má alespoň zástupné hračky? Napr petka naplněna ryzi atp? Nebo ho fakt nechaji cely den sedět na zemi a nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.2.23 07:53
@Anonymní píše:

Jo, oni proste zcela bez premysleni cosi prevzali a jeste to vytrhli z kontextu.

Muzes najit nejaky clanek z pera nejakeho echt alternativce, ktery to vysvetluje, treba na to daji.

Jinak neudelas nic, oni jsou rodice, oni rozhoduji, je to jejich dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí