Kojenec a hračky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.2.23 20:38

Kojenec a hračky

Poprosím o respektování anonymního příspěvku, jinak smazat. Je to pro mě složité téma a nechci udělat zle v rodině.
Vzhledem k tomu, že mám děti staré víc jak 30 let, tak nejspíš pohled mladé generace na výchovu a rozvoj dětí jde jiným směrem než ten náš. S dětmi pracuji, vidím různé přístupy rodičů, tak i přesto bych ráda slyšela názor od vícero maminek. Nevím, zda je to nyní běžné, nebo jen naši mladí mají jinou cestu.
Vnukovi bude brzy rok. A už od narození mají názor, že hračky děti rozptylují, nejsou pro výchovu vhodné. Nikdy neměli v kočárku žádnou hračku, vnouček v kočárku jen vykuleně ležel…v autosedačce také nic…doma v postýlce nic…Výjmečně dali třeba kousátko, ale to sporadicky, na chvíli a ne každý den. Doposud mají v bytě vlastně tři „hračky“. Ostatní co dostali, tak uklidili a nikdy nevyndali.
Celý den je ve znamení-nelez tam, nedělej to…žádné knížky, povídání, písničky, hra s hračkami. Neučí ho paci, paci a podobné hry. Vlastně z pohledu dítěte holobyt.
Vysvětlují to tím, že když má dítě hračky, tak se rozptyluje a vlastně to jsou základy poruch chování, koncentrace…a takto je to přirozený vývoj.
Vnouček jde na kolínka, houpe se rychle sem a tam. Stoupne si, kolíbá se rychle sem a tam. Sedí, mává ručičkami do strany, jako kdyby chtěl letět. Prostě mě přijde, že se těmito rychlými pohyby uspokokuje…Myslím, že si vytváří situace, kdy se cítí dobře.
Proto se chci zeptat-máte někdo stejný systém výchovy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
712
5.2.23 20:45

Určitě ne. Neznám nikoho kdo by držel takhle dítě „zkrátka “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
5.2.23 20:48
@Anonymní píše:
Poprosím o respektování anonymního příspěvku, jinak smazat. Je to pro mě složité téma a nechci udělat zle v rodině.
Vzhledem k tomu, že mám děti staré víc jak 30 let, tak nejspíš pohled mladé generace na výchovu a rozvoj dětí jde jiným směrem než ten náš. S dětmi pracuji, vidím různé přístupy rodičů, tak i přesto bych ráda slyšela názor od vícero maminek. Nevím, zda je to nyní běžné, nebo jen naši mladí mají jinou cestu.
Vnukovi bude brzy rok. A už od narození mají názor, že hračky děti rozptylují, nejsou pro výchovu vhodné. Nikdy neměli v kočárku žádnou hračku, vnouček v kočárku jen vykuleně ležel…v autosedačce také nic…doma v postýlce nic…Výjmečně dali třeba kousátko, ale to sporadicky, na chvíli a ne každý den. Doposud mají v bytě vlastně tři „hračky“. Ostatní co dostali, tak uklidili a nikdy nevyndali.
Celý den je ve znamení-nelez tam, nedělej to…žádné knížky, povídání, písničky, hra s hračkami. Neučí ho paci, paci a podobné hry. Vlastně z pohledu dítěte holobyt.
Vysvětlují to tím, že když má dítě hračky, tak se rozptyluje a vlastně to jsou základy poruch chování, koncentrace…a takto je to přirozený vývoj.
Vnouček jde na kolínka, houpe se rychle sem a tam. Stoupne si, kolíbá se rychle sem a tam. Sedí, mává ručičkami do strany, jako kdyby chtěl letět. Prostě mě přijde, že se těmito rychlými pohyby uspokokuje…Myslím, že si vytváří situace, kdy se cítí dobře.

ne, ani jsem to nikdy neslyšela, znám různě ujeté matky nebo rodiče, ale tohle neznám, a ano, jestli se dítě kolíbá, je frustrované nedostatkem podnětů, dělají to děti v kojeňáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.2.23 20:50

Ne, nemám. Děti měly v miminkovskem věku chrastítka, deku s hrazdičkou, oblibene byly zvukové hračky, okolo toho roku přišly na řadu různé vkladacky, vláčkodráha, duplo, koulodrahu, zatloukacku. Obecne jsem volila hračky rozvíjející motoriku, mysleni, převážně dřevěné.
Jako přehršel hraček nebi marketingové blbiny bez přidané hodnoty je špatně, ale nemít nic, mi přijde taky děsně. Dítě má mít podnětné prostředí. Co ten klouček celé dny dělá? Sedí někde v ohrádce a čumí na vybavení bytu?

Příspěvek upraven 05.02.23 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9267
5.2.23 20:50

Nikoho takového neznám a přijde mi to hrozné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 20:53

To je jak švagrová. Ta taky nedávala dětem hračky, prý je to nebavilo, nic je neučila a nečetla, protože to zase nebavilo ji.
Ve 3 letech jsem synovci četla poprvé knížku (prý ho to nebaví) a seděl jak zařezaný. Ale tablet mu před spaním pouští :nevim:

Za mě to chce zlatý střed. Mně teď v okolí přijde, že mají děti tolik blikajících hraček, že nevědí, čí jsou. Pak neumí udržet pozornost a hrát si.

Moje děti taky neměly v kočárku hračky. Neležely vykuleně, ale dívaly se na nebe, na stromy, nebo spaly. V autosedačce jecely a nezáleželo, co tam měly.

• Citovat
  • Upravit
18505
5.2.23 20:54
@Anonymní píše:

Ježíš to mi připomíná známého - dítě je neutrálně v sede a Smetanově barve. Žádná modra nebo růžová… vše sede. Další zas taky nedávají dětem hračky a ani nevim proč. Když nekam prijedeme tak se ty jejich decka posadi a vylozene cumi na cokoliv jak na vánoční stromeček. Jsou úplně konsternovani hrackama ostatních. Za me to jsou magori. Naše mimino má krabici hraček a vždycky s sebou něco nosím a hračky miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 20:54
@Anonymní píše:

Docela masakr… houpání na kolenou, kývání se apod stereotypní pohyby nám delaly děti v kojeňáku…bylo jich kdysi hodně, nedalo se věnovat všem jak by potřebovaly. Hraček, ale měly dost… spíš potřebovaly pozornost, ale nedalo se to zvládnout.
Tohle dělat svému dítěti doma je otřesné :zed:

• Citovat
  • Upravit
56505
5.2.23 20:58

Chudák chlapeček. Vždyť mu škodí. Oni jsou v nějaké sektě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 20:59

Blbost. Potřebuje rozvíjet jemnou motoriku, rozlišovat tvary a struktury. Dcera v 15 měsících odpoví na 17 zvířátek citoslovcem. Ne úplně přesně ale to jedno, odpoví. Zvířata pozná. Tvary se snaží strkat do příslušných děr. Knížky otáčí do ale luja. Hračky nejsou zlo. Teda já to tak nevidím.

• Citovat
  • Upravit
3036
5.2.23 21:00

Smutné.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7231
5.2.23 21:02

Strašně…chudák chlapeček. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.2.23 21:04

To je hrozný.. Moje kamarádka u nás vždy zírá, co všechno máme za věci, hračky, montessori blbosti, a co všechno moje malá už umí, a že ten její to neumi a nebaví ho to, jenze zaroven u toho i rekne, ze zadne vkladacky, puzzle, kostky, hračky doma nemaji, tak jak by se to naucil, ze, tak nevi ani u nas jak si s tim hrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 21:10

Vím o rodině kam nesměla přijít hračka bez certifikátu a ještě musela být jen ze dřeva a nebarvena. Zduvadu barvy tatínek vyhodil drahé kojící korále. Barvy jsou obecně toxické. Boty dostalo batole po roce. A velice přísně hlídali cukr i v ovoci. Místo kousatek davali třeba okurku, mrkev…
Ji a dítě se nesmělo nosit. Omezuje to totiž svobodu

• Citovat
  • Upravit
1113
5.2.23 21:12

Mazec, u nás by se zbláznili. Malá toho má až nezdravě moc si myslím. Všelijaké montessori, vzdělávací, interaktivní ale i obyč dřevěné kosty a kuličkovou dráhu. To dítě si potřebuje všechno “osahat”. Klidně ji nasypu i misku rýže a misku čočky ať si hraje. Potřebuje cvičit jemnou motoriku. Básničkami, říkankami, čtením zase rozvíjí slovní zásobu. Co to jsou za rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí