Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, měla bych dotaz - dají se kostky zaměňovat nebo jdou prohodit jen určenou dírou? Máme totiž doma jinou vkládačku a kostky se dají naházet jakkoliv, nezávisle na tvaru, takže dítě nemusí hledat správný otvor. A to je blbý. Snad mi rozumíte ![]()
Radu nemám, tuhle nemáme, máme vkladačku-želvu z Lidlu a ještě nějakou obyč dřevěnou krychli z bazárku, ale překvapuje mě, že vůbec existuje nějaká, kde to jde házet jakkoliv, to nějak úplně popírá princip té hračky. To asi výrobce moc nepochopil, jaká je vlastně pointa. ![]()
@klamonožka píše:
Radu nemám, tuhle nemáme, máme vkladačku-želvu z Lidlu a ještě nějakou obyč dřevěnou krychli z bazárku, ale překvapuje mě, že vůbec existuje nějaká, kde to jde házet jakkoliv, to nějak úplně popírá princip té hračky. To asi výrobce moc nepochopil, jaká je vlastně pointa.
No právě 🙈 😀
@Jaja08 úkol splněn sice je tam vše nacpaný jedinou dírkou ale jsou uvnitř ![]()
To chce kupovat někde kde to mají vystavené aby to šlo vyzkoušet
co je to dneska ta dobu že už vyrábí takové šmejdy ![]()
@Jaja08 tuhle přesně máme. Objednavala jsem je snad na Mallu. Ale to je jedno. ![]()
Máme ještě jednu vkladacku. Tedy kbelík s dřevěnýma kostkama a víčko je jako vkladacka. A dvojčata taky prohazuji všemi otvory jak to jde
![]()
Kamarádky dcera taky má vkladacku, kde jde prohazovat kostky do více otvoru.
Lepsi jak vkladacka se nám osvědčilo vkládání dřevěných obrázku. Máme jich několik. Začali jsme s podkladem. Takže auto na auto, pes na psa atd. Pak bez podkladu. Takže odhadnout dle tvaru kam patří hasičské auto atd. No a teď skládají jakoby dřevěna zvířátka na 2 díly. Takze kráva je rozdělena na 2 díly. A ty musí vložit do správnéhi místa.
To je lepší jak vkladacka. ![]()
@Ťarbík01 píše:
@Jaja08 tuhle přesně máme. Objednavala jsem je snad na Mallu. Ale to je jedno.
Máme ještě jednu vkladacku. Tedy kbelík s dřevěnýma kostkama a víčko je jako vkladacka. A dvojčata taky prohazuji všemi otvory jak to jde![]()
Kamarádky dcera taky má vkladacku, kde jde prohazovat kostky do více otvoru.
Lepsi jak vkladacka se nám osvědčilo vkládání dřevěných obrázku. Máme jich několik. Začali jsme s podkladem. Takže auto na auto, pes na psa atd. Pak bez podkladu. Takže odhadnout dle tvaru kam patří hasičské auto atd. No a teď skládají jakoby dřevěna zvířátka na 2 díly. Takze kráva je rozdělena na 2 díly. A ty musí vložit do správnéhi místa.
To je lepší jak vkladacka.
Obrazky taky mame, ale ta vkladacka mi prisla jednodussi. Hlavne jsou super ty dvirka, ty by se synovi libily. Tak uvidime. Jeden “kram” navic uz nas nezabije 😀
@Jaja08 No zas bacha, jestli mu to samotnému půjde otevírat a zavírat, tak tam ty kostky může strkat dveřma a na hledání správných otvorů bude kašlat. ![]()
@Jaja08 @klamonožka jo jo přesně. ![]()
Děti to vkládají vratkama. ![]()
A zvířata prohazuji vrchem. Ne stranama. ![]()