Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, nemám ted možnost osobně ověřit a potřebuju jít na jistotou. Kde koupím a za kolik neorigo kartičky? Děkuji ![]()
U vietnamců. Balíček od 10 do 30,–, mám pocit, že jich tam je 10 ks.
Ha, tak to je bomba. Syn nosí domu kartičky, co mu dávají kamarádi (vždy zdůrazní fejkove karty), tak nechci, aby byl za luzra, že nic nemá na revanš.
Taky jsem kupovala u Vietnamců. Dokonce i album na ty karty. Stálo 89 Kč. V obchodě mnohem víc.
Speciální - zlaté, stříbrné, kovové, alba mu kupuji na Aliexpress. Vyplatí se to mnohem více než tady.
U nás mají vietmamci za 100,– plechovou krabičku s 50 kartama.
Album jsem taky objednávala z Ali. “Kožené”, opravdu kvalitní pěkné a velké a vyšlo na pár stovek
No tohle je pecka. Náš syn přišel domů nadšen, že vyměnil mnoho kartiček pokemonu za pár „silných“ a my zjistili, že jsou všechny fejkove. To bylo breku
fakt hnus. Dostává je třeba k svátku nebo narozkám a pak je vymění za falešné… ![]()
@MyDestinka Proto jsme přešli taky na fejkové. Naprostá většina dětí má ty levné a 7 letý syn prostě neřeší, jestli je to originál nebo fejk. Mění se všemi v takovém množství, že jsem vzdala kupování originálů, protože mě to taky štvalo. A kupodivu, vůbec mu fejk nevadí, ani jeho spolužákům, vesele spolu mění ostošet. A je šťastný
Starší kluci už to asi řeší, nevím, ale tomu mému druháčkovi je to úplně jedno.
@Lucie008 @Popokatepetla Holky, jak je to teď s tím clem při koupi z Ali? Dřív jsem tam kupovala karnevalové kostýmy, ale jak se prý zavedlo clo, tak jsem to už nezkoušela. Na kolik to vyjde? A to zaplatím nějak při převzetí balíku nebo jak to je? Díky moc za radu.
Já kupovala originální na Vánoce. Taky tady má nějaké od kamarádů - asi fejkove. Nevím, jestli v tom vidí rozdíl. Musím se zeptat a k svátku kdyžtak koupím taky fejkove, pokud mu to nebude vadit. Nevím, jak se to dá poznat?
@MyDestinka píše:
No tohle je pecka. Náš syn přišel domů nadšen, že vyměnil mnoho kartiček pokemonu za pár „silných“ a my zjistili, že jsou všechny fejkove. To bylo brekufakt hnus. Dostává je třeba k svátku nebo narozkám a pak je vymění za falešné…
Když to je hrozně těžký, některý ty starší vypadají jako pravý
třeba u nás prodávají i v hračkářství fejkové a některé děti ani neví, že nejsou pravý…
@MyDestinka píše:
No tohle je pecka. Náš syn přišel domů nadšen, že vyměnil mnoho kartiček pokemonu za pár „silných“ a my zjistili, že jsou všechny fejkove. To bylo brekufakt hnus. Dostává je třeba k svátku nebo narozkám a pak je vymění za falešné…
A proč se tolik rozčiluješ? To je fakt nějaká vzácnost? Jakože ta papírová kartička, která stojí třeba 15Kč jako originál, bude mít za 10 let hodnotu mnohonásobně větší? Já měla za to, že dětem jde o to, co si na té kartičce přečtou, a je jim úplně ukradený, jestli ten kousek papíru stál 15Kč nebo 2Kč.
Já to chápu třeba u Lega, že napodobeniny tolik nevydrží, stavby tak hezky nesedí apod., třeba stavět Lego Technic nebo levnější napodobeniny je nebe a dudy. Ale u papírových kartiček s natištěnými blbinami to vadí proč? Předpokládám, že na první pohled to vidět nebylo, to by to asi syn nevyměnil, kdyby tam třeba byly hnusné obrázky apod.
@zrcadlo píše:
A proč se tolik rozčiluješ? To je fakt nějaká vzácnost? Jakože ta papírová kartička, která stojí třeba 15Kč jako originál, bude mít za 10 let hodnotu mnohonásobně větší? Já měla za to, že dětem jde o to, co si na té kartičce přečtou, a je jim úplně ukradený, jestli ten kousek papíru stál 15Kč nebo 2Kč.
Já to chápu třeba u Lega, že napodobeniny tolik nevydrží, stavby tak hezky nesedí apod., třeba stavět Lego Technic nebo levnější napodobeniny je nebe a dudy. Ale u papírových kartiček s natištěnými blbinami to vadí proč? Předpokládám, že na první pohled to vidět nebylo, to by to asi syn nevyměnil, kdyby tam třeba byly hnusné obrázky apod.
syn měl teď v origo balíčku, co dostal, kartičku jejíž cena se pohybovala kolem vánoc okolo 200E a druhý den už ji chtěl dát spolužákovi ![]()
@zrcadlo píše:
ano, některé kartičky mají opravdu vysokou hodnotu - v řádů tisíců
, některé i mnohem víc (ale to už jsou výjimky, musí se v tom člověk orientovat) časem se cena zvyšuje.
v běžných originálních balíčcích je možné narazit třeba na kartu v hodnotě třeba 5tis.