Pokémon (ne) originalní kartičky

559
31.1.23 14:41

Pokémon (ne) originalní kartičky

Holky, nemám ted možnost osobně ověřit a potřebuju jít na jistotou. Kde koupím a za kolik neorigo kartičky? Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
31.1.23 14:53

U vietnamců. Balíček od 10 do 30,–, mám pocit, že jich tam je 10 ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
31.1.23 14:58

Ha, tak to je bomba. Syn nosí domu kartičky, co mu dávají kamarádi (vždy zdůrazní fejkove karty), tak nechci, aby byl za luzra, že nic nemá na revanš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
31.1.23 15:05

Taky jsem kupovala u Vietnamců. Dokonce i album na ty karty. Stálo 89 Kč. V obchodě mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
31.1.23 15:50

Speciální - zlaté, stříbrné, kovové, alba mu kupuji na Aliexpress. Vyplatí se to mnohem více než tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
31.1.23 16:07

U nás mají vietmamci za 100,– plechovou krabičku s 50 kartama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
31.1.23 16:09

Album jsem taky objednávala z Ali. “Kožené”, opravdu kvalitní pěkné a velké a vyšlo na pár stovek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
31.1.23 16:17

No tohle je pecka. Náš syn přišel domů nadšen, že vyměnil mnoho kartiček pokemonu za pár „silných“ a my zjistili, že jsou všechny fejkove. To bylo breku :pocitac: fakt hnus. Dostává je třeba k svátku nebo narozkám a pak je vymění za falešné… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
31.1.23 16:27

@MyDestinka Proto jsme přešli taky na fejkové. Naprostá většina dětí má ty levné a 7 letý syn prostě neřeší, jestli je to originál nebo fejk. Mění se všemi v takovém množství, že jsem vzdala kupování originálů, protože mě to taky štvalo. A kupodivu, vůbec mu fejk nevadí, ani jeho spolužákům, vesele spolu mění ostošet. A je šťastný :D Starší kluci už to asi řeší, nevím, ale tomu mému druháčkovi je to úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
31.1.23 16:32

@Lucie008 @Popokatepetla Holky, jak je to teď s tím clem při koupi z Ali? Dřív jsem tam kupovala karnevalové kostýmy, ale jak se prý zavedlo clo, tak jsem to už nezkoušela. Na kolik to vyjde? A to zaplatím nějak při převzetí balíku nebo jak to je? Díky moc za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15569
31.1.23 16:34

Já kupovala originální na Vánoce. Taky tady má nějaké od kamarádů - asi fejkove. Nevím, jestli v tom vidí rozdíl. Musím se zeptat a k svátku kdyžtak koupím taky fejkove, pokud mu to nebude vadit. Nevím, jak se to dá poznat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41944
31.1.23 16:38
@MyDestinka píše:
No tohle je pecka. Náš syn přišel domů nadšen, že vyměnil mnoho kartiček pokemonu za pár „silných“ a my zjistili, že jsou všechny fejkove. To bylo breku :pocitac:fakt hnus. Dostává je třeba k svátku nebo narozkám a pak je vymění za falešné… :cert:

Když to je hrozně těžký, některý ty starší vypadají jako pravý :think: třeba u nás prodávají i v hračkářství fejkové a některé děti ani neví, že nejsou pravý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
31.1.23 16:41
@MyDestinka píše:
No tohle je pecka. Náš syn přišel domů nadšen, že vyměnil mnoho kartiček pokemonu za pár „silných“ a my zjistili, že jsou všechny fejkove. To bylo breku :pocitac: fakt hnus. Dostává je třeba k svátku nebo narozkám a pak je vymění za falešné… :cert:

A proč se tolik rozčiluješ? To je fakt nějaká vzácnost? Jakože ta papírová kartička, která stojí třeba 15Kč jako originál, bude mít za 10 let hodnotu mnohonásobně větší? Já měla za to, že dětem jde o to, co si na té kartičce přečtou, a je jim úplně ukradený, jestli ten kousek papíru stál 15Kč nebo 2Kč.
Já to chápu třeba u Lega, že napodobeniny tolik nevydrží, stavby tak hezky nesedí apod., třeba stavět Lego Technic nebo levnější napodobeniny je nebe a dudy. Ale u papírových kartiček s natištěnými blbinami to vadí proč? Předpokládám, že na první pohled to vidět nebylo, to by to asi syn nevyměnil, kdyby tam třeba byly hnusné obrázky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41944
31.1.23 16:55
@zrcadlo píše:
A proč se tolik rozčiluješ? To je fakt nějaká vzácnost? Jakože ta papírová kartička, která stojí třeba 15Kč jako originál, bude mít za 10 let hodnotu mnohonásobně větší? Já měla za to, že dětem jde o to, co si na té kartičce přečtou, a je jim úplně ukradený, jestli ten kousek papíru stál 15Kč nebo 2Kč.
Já to chápu třeba u Lega, že napodobeniny tolik nevydrží, stavby tak hezky nesedí apod., třeba stavět Lego Technic nebo levnější napodobeniny je nebe a dudy. Ale u papírových kartiček s natištěnými blbinami to vadí proč? Předpokládám, že na první pohled to vidět nebylo, to by to asi syn nevyměnil, kdyby tam třeba byly hnusné obrázky apod.

syn měl teď v origo balíčku, co dostal, kartičku jejíž cena se pohybovala kolem vánoc okolo 200E a druhý den už ji chtěl dát spolužákovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10246
31.1.23 16:56
@zrcadlo píše:
Já to chápu třeba u Lega, že napodobeniny tolik nevydrží, stavby tak hezky nesedí apod., třeba stavět Lego Technic nebo levnější napodobeniny je nebe a dudy. Ale u papírových kartiček s natištěnými blbinami to vadí proč? Předpokládám, že na první pohled to vidět nebylo, to by to asi syn nevyměnil, kdyby tam třeba byly hnusné obrázky apod.

ano, některé kartičky mají opravdu vysokou hodnotu - v řádů tisíců :-), některé i mnohem víc (ale to už jsou výjimky, musí se v tom člověk orientovat) časem se cena zvyšuje.

v běžných originálních balíčcích je možné narazit třeba na kartu v hodnotě třeba 5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí