Kojenec a kotě

62
17.2.15 19:55

kojenec a kotě

Ahoj holky mám devitiměsíční dcerku a 4 měsíční kotě mainské mývalí kočky. Je super, bezva povaha atd atd.. máte někdo zkušenosti, zda děcka neměly alergii? Máme ji zatím krátce, já alergik jsem ale u sebe to neřeším. Malá občas pšíkne nebo zakašle, ale to spíš jen nárazově. Pokud někdo máte podobnou dvojici budu ráda za zkušenosti. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
17.2.15 19:58

@Kiki2404 Mimino se narodilo do domácnosti se 2 kočkami. Alergický evidentně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
17.2.15 20:00

Syn ma sice uz skoro 5 let ale uz 3 roky mame doma britku, a ted dokonce 2 a nikdy zadny problem, kocicaci spi s nama I se synem v posteli, ted cekame druhe ditko a kdybych mela nejake pochybnosti tak se domluvim treba na konzultaci bud s detskou a nebo na alergo a udelat testy, ale my teda alergici nejsme s manzelem ani jeden. A preju aby tvoje mala nebyla alergik a nemusela kocka z domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.2.15 20:00

Ahoj - mě se dítě narodilo do domácnosti 6ti koček a dvou psů… a neznám žádný dítě z okolí co nemá ani jednu alergii kromě něj.. tak asi tak.. :-) doktor na alergo kam nás jednou poslali, protože že nemohl zbavit školkový rýmy mi to jen schválil. Rýma byla nakonec zanedbaná od obvodní lékařky,,stačilo pořádně přeléčit a byl fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.2.15 20:20

My jsme kočky měli, takže jaksi nebylo co řešit. Doktoři samozřejmě při prvním problému (ekzém v roce a čtvrt) řekli „kočky pryč“, ale jsou s náma pořád a ekzém se zlepšuje, resp. tak jako kolísá. Já si teda nemyslím, že to je tím.

Každopádně pokud je už máš, tak toto neřeš. Pokud by měla nějaké neúnosné alergické projevy, PAK nastane okamžik na řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.2.15 21:52

@Slečna Ferka Já jsem měla jako děcko atopák, někdy kolem pátého roku vymizel. Když mi bylo deset, pořídili jsme si psa. Atopák se mi vrátil, v mnohem horší formě, na VŠ - v době, kdy jsem psa u sebe neměla. Dr. na dermatologii řekli „a hlavně žádná zvířata“. Za nějaký čas jsme se s přítelem přestěhovali z kolejí do bytu a psa si vzali k sobě - v té době se atopák začal výrazně zlepšovat. Ne že bych si myslela, že to spolu souviselo, spíš shoda náhod, každopádně pes atopák v žádném případě nezhoršil. Ty rady alergologů ohledně zvířat mi přijdou trochu jako rady, co nejíst nebo jaké léky nebrat v těhotenství - tzn. radši nic, kdyby náááhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
17.2.15 21:59

Já měla v dětství alergii na psí a hlavně kočičí chlupy, kýchala jsem, v kontaktu s kočkou mě nateklo oko, ale já si nedovedla představit, že bych se s tím zvířetem nepomazlila, takže jsem to přetrpěla a alergie sama zmizela. Dcerka se narodila do domácnosti s kočkou a je to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.2.15 23:00

@Hoa Mai No jo, oni to vždycky říkají jako první věc - ve smyslu „až zlikvidujete zvířata, budem vůbec řešit cokoli jinýho“. Blbouni. Proto myslím, že když dítě nemá ŽÁDNÝ problémy, tak je opravdu úplně ujetý to řešit. I až je bude mít, tak je eliminace kočky poslední možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.2.15 23:11

@Slečna Ferka Taky bych měla u syna takový přístup. Naštěstí jsem u něj zatím žádnou alergii neobjevila, dokonce je to jedno z nejzdravějších dětí v okolí. Se psem jsou na jedné kopě od narození, sice jsem se ze začátku snažila bránit olizování miminka psem, ale vzdala jsem to, oni se prostě k sobě měli.
Ohledně mého atopáku, já si myslím, že u mě to bylo hlavně stresem - ne nějaké životní katastrofy, ale zkoušky, stíhání školy a práce, uspěchaný život… Díky psovi se to pak lépe vybalancovávalo, chodila jsem víc ven, doma jsem si vždycky našla čas na mazlení a asi to na mě mělo dobrý vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí