Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mému synovi jsou 4 měsíce. Už asi dva měsíce se mu ale hodně potí nožičky až má mokré ponožtičky nebo dupačky a má je poměrně hodně studené. Z krevních testů se žádný zánět v těle neprokázal. Doktorka nás chce poslat na jiná vyšetření, ale mě se to moc nezdá.
Nemáte někdo zkušenosti, prosím?
@PetraVes píše:
Mému synovi jsou 4 měsíce. Už asi dva měsíce se mu ale hodně potí nožičky až má mokré ponožtičky nebo dupačky a má je poměrně hodně studené. Z krevních testů se žádný zánět v těle neprokázal. Doktorka nás chce poslat na jiná vyšetření, ale mě se to moc nezdá.
Nemáte někdo zkušenosti, prosím?
Aha. Resis to s lekarkou? My to mame taky tak. Beru to, ze to ted tak ma. Nozky citim vlhke, prevlecu. Myslim ponozky nebo dupacky. Proste kope nozkama, mele sebou, spoti se a pak jsou ty nozky, ručky studené.
Tak uvidime, co ti napisou další.
Studený a vlhký nohy mám celý život. Nevidím v tom problém. Jen je rozhodně lepší být bez ponožek, protože v mokrých ponožkách ti akorát tak nastydne.
Na vyšetření v nemocnici bych se těď v době chřipek rozhodně vykašlala. Na zpocený nohyještě nikdy nikdo neumřel a když budeš mít touhu se v tom patlat, tak to vydrží do léta. Úplně vidím jak kvůli zpoceným nožkám skončí tvé dítě na antibiotikách s chřipkou. ![]()
Nevim, jestli poradim ![]()
Jen vim, ze studene nohy souvisi s oslabenymi (ne nemocnymi) ledvinami. Mas to tak take, neb jen tvoje dite?
Ale k doktorovi bych to nebrala, najdou neco ‚vazneho‘ a budou to chtit lecit. To je nadsazka. Spis bych se zamerila na ty ledviny.
Naše malá to měla od mala, teď jí bude 15 měsíců a noha se jí potí stále. Neřeším
jen měním punčocháče, ponožky.
Nechci z toho dělat žádný velký problém. Zajímalo mě, zda to mají i jiné děti a jak to maminky řeší nebo neřeší. Rozhodně nenechám svého syna zbytečné vyšetřovat a trápit. Dám tomu čas a uvidíme.
No syn to míval, ale bylo mi řečeno, že je na něj vedro a tak jak je u dětí nedovyvinutá termoregulace, tak umí jen potem regulovat a voda ho takhle schladí ![]()
Naše 8 měsíční to ma taky, večně spocené studené nožky…převlíkám častěji ale jinak to neřešíme, věříme že to má po manželovi, taky má studený, věčně spocený nohy
a to od mala…a je zdrav. ![]()
Malýmu (4 měsíce) také se potí nožičky…má je studené, vlhké. Ale ono mu to svědí a tak tře nožičku o nožičku, a pak má puchýřky musím mu v tom vždy bránit př.: polštářek mezi nohy aby jooo nespojil k sobě nohy…ale už jsem vyčerpaná ![]()