Zuby už ve 2 měsících?

A.1993
15.2.15 23:19

Tak brzo zuby?

Dneska máme 2 měsíce…poslední 4 dny si malý cpe ruce do pusy, slintá jako bernardýn. Bohužel už dvě noci i blbě spí, celý den je vzteklý (pokud nespinká)…nejhorší je to večer a v noci, usne, hned se probudí a pláče. Cpe si ruce do pusy s brekem, uklidňuje ho prso.

Nepoznám, zda má nateklou dáseň, ale možná dole na místě řezáků ano.
Pokud to zuby budou, jak dlouho tohle může trvat?
Teplotu nemáme, ale ta prý ani být nemusí.
Prdíky nás netrápí, to poznám a navíc bereme Laktob., BioGaiu aj…

Nepomáhá moc utišování…ale vynucuje si pozornost více. Když mu na dásně sahám, cítím bouličky nebo takový drsný povrch, nevím, zda to má každé mimi…

Nechci být hysterická…ale nevím. Mám s tím za dětskou?
Abych něco nezanedbala…ale zároveň abych nešla zbytečně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
15.2.15 23:26

Tak nebud hystericka. :nevim: dej mu chladive kousatko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
15.2.15 23:28

Nebo skusit dásně natřít Kalgelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
15.2.15 23:29

No nevím, ale dětská doktorka s tím stejně nic neudělá. Mohou to být zuby, malá takhle cpala ruce do pusy také dřív(tak kolem 3., 4. měsíce), ale první zub vylezl až okolo 7. Pokud nemá teploty a nic jiného ho netrápí, asi bych neřešila. Nemá spíš náhodou růstový spurt a ruce si do pusy strká, protože má hlad? Prostě bych dál více přikládala, zmírní to oba případné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
15.2.15 23:29

@A.1993 Jak to bude trvat dlouho nikdo neví, nám to začalo ve 4 měsících a první zub byl až v 9 a u druhého v 10měsíci. Ale nebolí to stabilně neboj. Jestli si nejsi jistá můžeš zkusit to, že koupíš gel na dásničky a když se po něm uklidní, tak máš jistotu. Prdíky to můžou být taky, i když si myslíš, že to poznáš, ono se to pokaždé může projevit jinak a může to být i cokoliv jiného, co ho zlobí. Ale pokud opravdu hodně sliní, tak by to ty zoubky být mohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
15.2.15 23:30

@A.1993 proč by to nemohly bejt zoubky?? jsou mimča, který se rovnou narodí už s nějakým tim zubem. tak ve dvou měsících..proč ne :)musíte holt vydržet :) a dát mu něco co může kousat, i když nevim jestli ve dvou měsících už umí držet věci?? a sahat na dásničky jestli nekouká zoubek. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
15.2.15 23:31

To už chladím…jen mě zajímá - zda ano zuby, jak dlouho může trvat prořezání - jestli bude takhle vyvádět třeba měsíc 8o:oops: u prvního dítěte nepoznám ještě vše, hledám rady

• Citovat
  • Upravit
704
15.2.15 23:32

A ten calgel…nevim no. Taky jsme ho měli, ale než jsem ho nanesla malý na dáseň tak byl slíznutej. Prostě bylo nemožný jí tim tu dáseň nějak smysluplně pomazat. Za mě to sou vyhozený peníze. I když teda v tý době jsem si to nenechala vymluvit a taky jsem ho MUSELA MÍT :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
15.2.15 23:34

@A.1993 Zuby to být můžou a trvat to může několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
15.2.15 23:39

Neumí držet…držím já. Mám od mamky kartáček na masáž…koupila jsem Dologel…tak uvidime :/

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
15.2.15 23:44

Zuby to byt samozrejme mohou…a nemusi. Zkus dat diteti kousatko a nebo svuj prst, at si masirovanim a zuzlanim ulevi. Gratuluji, ze te prdiky netrapi.

• Citovat
  • Upravit
3739
15.2.15 23:47

@A.1993 Zkus ten gel a když se uklidní budeš vědět, že jsou to zoubky. Pak můžeš dát i něco jiného od bolesti, kdyby miminko plakalo více. Ale ten gel je podle mě nejšetrnější.
Pokud se o gelu neuklidní, tak musíš hledat příčinu jinde a to třeba i v těch prdíkách. Můžeš zkusit zmáčknout bříško, zacvičit a uvidíš, jestli se mrňouskovi uleví. Vysvléct z plenky a krčit nožičky na bříško, to děti s bolavým bříškem milují. Tak by jsi taky poznala, jestli to je bříško.
Každopádně se snaž nechlácholit ho zbytečným kojením, to by si zvyknul a ty pak budeš vyřízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
16.2.15 00:03
@Poison Eve píše:
Zuby to byt samozrejme mohou…a nemusi. Zkus dat diteti kousatko a nebo svuj prst, at si masirovanim a zuzlanim ulevi. Gratuluji, ze te prdiky netrapi.

Prdí ostošest… :-D… snad hůř než dospělý

• Citovat
  • Upravit
22614
16.2.15 00:23

Můžou to být zuby a nemusí, naše děti si obě od cca 2měsíců rvaly ruce do pusy a zuby měly oba až po půlroce :nevim:
Můžeš zkusit natřít Calgelem, uvidíš. Nebo vychlazený kousátko.
K dr je zbytečné chodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
16.2.15 00:30

Jojo…dokud nebude teplota nebo něco, tak je fakt, že se s tim stejně nic neudělá :-). Uvidím…Ten gel koupím určo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure