Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prave jsem nasla dceri (11m) ve vlascich takove syte zlute skvrnky- nejsou to strupy (jak jsem si nejdrive myslela) ale proste flicky, ktere maji cca 2mm v prumeru a nasla jsem je na ruznych mistech vzdy v takovych shlucich. Nevite co to muze byt? vyfotila bych, ale jde to strasne spatne videt- mala ma uz dost porost… ![]()
To bude seborea; na to je bud specialni sampon nebo promastit a vycesat.
Taky si myslím, že to bude seborea, trpí na to miminka, jsou to vlastně přemnožené kvasinky
Jak píše @Gorlami je to seborea, naše malá to má taky, vždycky namastíme místa olejíčkem, nechám hodinu působit, vyčešu všiváčkem a pak umyjeme vlásky. Dělaly jsme to asi dvakrát a už máme jen pár šupinek ![]()
Jo seborrea. Namastit a odstranit. Nejlepsi je ten drahej ABC od biodermy, ale DA se to i cimkolov jinym typu infadolan, mesickova mast.
Jj, taky jsme meli.Ja promastila baby olejem a pak namocene ve vane seskrabala nehnehtem.Slo to lehce odloupnout.
Kup si ABCcko, nejlepší.
Jeee jak já jsem milovala to vyškrabávat z vlasuuuuu ![]()
Nám na to doporučili na kožním (Motol) šampon Mediket Ictamo, 2× týdně umýt vlásky.
nám to pomohlo!
A čím je to vůbec způsobené? My to teď máme taky už delší dobu, tak to mažu Excipialem a až deska mě napadlo, zkusit to vyčesat. Šlo to pěkně ale ještě tam něco zůstalo