8,5 měsíční si sedl z rozštěpu

615
13.2.15 12:57

Sedl si z rozštěpu

Ahoj,

dnes si syn (8,5m.) poprvé sám sedl. Udělal to ale takovým zvláštním způsobem. Nejdřív udělal jakoby rozštěp a potom se ručičkama posunul do sedu. Můžu ho to takhle nechat dělat? A mám to počítat, jakože už může např. v kočárku sedět?

Díky za názory. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.2.15 12:59

@S_h_a_n_i_e techniky mrňat jsou různé, klidně i takhle :D pokud to udělá sám, je to ok. Jinak pokud si sám sedne a v tom sedu vydrží, je to pro mě sedící dítě, tudíž i v kočárku by mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233

A leze už?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

@S_h_a_n_i_e : určité ho tak nech sedět. Mladší se prvních par dnů dostával do sedu tak, ze se postavil k nábytku a pak do toho sedu „spadnul“ :mrgreen:, jenže jemu bylo teprve 7 měsíců, do pár dni, v 7,5 měsících si sedl normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
13.2.15 13:06

Neleze, zatím je na kolínkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.2.15 13:12

Ono stejně, jak bys tomu chtěla zabránit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
13.2.15 13:18

@lyrica Zabránit asi nijak, zakladatelce jde asi spíš o to, zda pasivně posazovat či ne… Já nevím, možná bych ho spíš nechala, ať si pořádně posílí záda lezením a pak až ho posazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.2.15 13:20

@Ema1984 mě bylo řečeno, jak u prvního, tak u druhého ( oba až moc rychlí :roll: ), že pokud to dělají sami, je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.2.15 13:31

Hele, nechala bych ho, správná technika by teoreticky měla být že jak je na čtyřech, tak udělá tzv křížový sed, sedne si zestrany, případně bych to při nejbližší poradně probrala s lékařkou, ale jako pokud se mu to líbí těžko tomu zabráníš, malá se v 8M začala stavět k nábytku, bylo mi řečeno že je to hodně brzy a ať se pokusím jí co nejvíc udržet ještě na zemi, ale prostě nejde to, max že ti mudra doporučí nějaký cvičení aby ktomu správnému sedu došel(jde o to aby si pořádně posílil zádové svaly správně tak jak mají být). Do kočárku bych ho ještě posazovala spíš do pololehu, co si vybavuju, malá byla zezačátku dost rychle unavená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
13.2.15 13:32

Tak zabránit asi těžko, to je fakt, to by se pěkně vztekal, kdybych mu to jeho úsilí překazila :D V kočáře bych ho samozřejmě nenechala sedět nijak dlouho. Postupně to asi vyzkoušíme, jak se mu to bude zamlouvat. Doufám, že během pár dní se rozleze a sedne si do šikmého sedu, než takto krkolomně… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.2.15 13:40

@S_h_a_n_i_e :lol: :lol: jojo, já si vzpomněla jak sem malou pořád pokládala na zem ztoho stoje, fakt se to nedá, hele i pro něj to potom bude příjemnější, hele a on neleze po čtyřech?? Já to s malou trénovala že byla na čtyřech a pohupovala jsem sní zepředu do zadu(na těch čtyřech) a ještě ktomu povídala takovou jako básničku: houpyhou krávy jdou jedna v řadě za druhou
ona dlouho po čtyřech nechodila, plazila se jak raněný voják, jednu nohu tahala za sebou a přitahovala se jen rukama, tohle celkem rychle zabralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
13.2.15 14:00

Moje dcera si tak sedala taky, ležela na břiše, jak se začala ručkama zvedat tak roztáhla nohy až do provazu a posunula je do předu a už seděla, bylo to fakt srandovní :mrgreen:
Ale bylo jí už víc, tak 10 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
13.2.15 21:47

Můj prcek si taky tak sedal, dětská rehábka říkala, že to sice vypadá šíleně, ale hlavní je, aby nakonec seděl správně (nohy před sebou, rovná záda). Až získal jistotu na čtyřech, sedá si už normálně. S kočárkem bych počala, až bude v sedu pevnější a jistější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí