Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AHoj holky mám 7 měsíční malou a měla horečky myslela jsem že to jsou zoubky, ale na druhý den hned 40 horečky
valila jsem k doktorce a máme infekci v moč. cestách nechápu člověk se tak stará a ted tohle máme atb. Máte prosím zkušenosti zabere to? Doktorka říkala pokud to nebude ok tak nemocnice… ![]()
Kamarádky chlapeček měl ve 2měsících také infekci močových cest. Rovnou ho poslali do nemocnice, tři dny byl na JIP, pak ho přeložili na normální pokoj/kamarádka tam mohla být s ním, jen na JIP nebyla/, celkově tuším tam byli skoro dva týdny. Píchali mu ATB - co vím, tak mu to zabralo asi po dvou-třech dnech. Doteď-má 8měsíců-jezdí do nemocnice na kontroly, zrovna zítra jedou na kontrolu.
MOC držím pěstičky, ať vám brzy léky zaberou!
Držím palečky, určitě to zabere
já si to prožila před měsícem s ani ne 14 denním miminkem, nás poslali do nemocnice rovnou, že je malinkej, ATB v kapačce měl 3 dny, pak nás naštěstí pustili, a 10 dní bral ATB vsirupu plnou dávku, a teď ještě bere udržovací, a za týden jdeme na nějaké vyšetření ještě. nám ty ATB v kapačce zabraly hned, ale fakt, že jsme to podchytili včas, první ATB dostal 24 hodin od začátku horečky(měl max 38,5 teplotu) teplota mu úplně spadla cca 7 hodin po první dávce léků, a od té doby byl bez viditelných příznaků, takže jsme měli štěstí. taky netuším, jak se to mohlo stát
držím palce, ať jste v poho. ![]()
Když jsme byla s malou v nemocnici, byla tam maminka taky s mimuškem tříměsíčním a prý jí řekli, že to dělají pampersky, že to není první případ.
Syn měl ve 2 měsících, v nemocnici jsme teda nebyli, atb zabraly rychle a je to často z jednorázových plen.
Mě Dr. zdůrazňovala, ať určitě nepoužívám vlhčené ubrousky, že to pak způsobuje přesně tyto problémy.. No něco na tom, asi bude
No tak už jsme bez horečky tak snad atb zabírají a zítra budem vědět víc no snad to bude ok
a co doporučujete za plenky? máme pemprsky i vlhčené ubrousky.
Ahoj, my jsme se vratjli z. emocnice minuly tyden.Maly mel zanet moc cest a ledvin, byli mu 4 tydny. Dostaval atb v kapackach, byli jsme tam 10 dnu, celou dobu jsem byla s nim, nejprve na jip, pak na beznem pokoji. Nepouzivam vlhcene ubrousky vubec, plenky pampers. Kde to chytil nezjistili
No kapačky fajn ale jak přinutíte mimonko v 7 měsících aby bylo v klidu aby si to neoddělala atd…?
@aandreaaL píše:
No tak už jsme bez horečky tak snad atb zabírají a zítra budem vědět víc no snad to bude oka co doporučujete za plenky? máme pemprsky i vlhčené ubrousky.
tak aspoň že tak, to nad bude dobrý. té kapačce se snad vyhnete. u nás to bylo snadný, ve 14 dnech, aby si to nestrhával
a 7m nevím. ale určitě se tomu vyhnete. ty plenky netuším, já zase měla jednu chvíli strach, že to má z látkových, starší 2 komplet na jednorázu, a ok, nejmladšímu jsem 2 dny před horečkama zkusila asi 4 krát látkovku, a zánět. i když dr v nemocnici říkal, že to tím nebude, ale docela dlouho sjem se pak látkovek bála, skoro 2 týdny.