Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Dnes jsem volala na pediatrii. Příští týden máme kontrolu v poradně, ale chtěla jsem nás přeobjednat než pominou chřipky. Dcera má zlatého stafylokoka, tak se vždycky děsím, aby něco takového nechytla. Sestra mi dost nevybíravě řekla, že pokud nebudu chodit do poradny, nahlásí mě sociálce! Dcera je naprosto v pořádku a k lékaři chodíme pravidelně, na veškerá potřebná vyšetření. Jen jediná věc co jsem odmítla je očkování Hexou a nahradila jsem Pediacelem ve schématu 2+1 a žádám o odklad po prvním roce života + doočkování Energerixem před školkou. Sestra na mě očividně má asi pifku, ale musím říct, že mě fakt zarazila. Nakonec dokončila svůj výklad tím, že v televizi lžou a žádná chřipka není. Dcerce je 9,5 měsíce a má lehkou osovou hypotonii s opožděným motorickým vývojem - nesedí a neleze jinak dělá vše, proto ten odklad s očkováním. Evidentně jim tím piju krev a berou to jako zanedbání péče
Dost mě to naštvalo, jelikož malá má všechno - veškerou péči, celý den jsem s ní a věnuju se ji na maximum, dvakrát denně procházky, kvalitní jídlo - jen bio, vlasní velký pokoj na hraní, postýlku v ložnici, je mazlivá, veselá a když mi někdo řekne tohle, otevírá se mi kudla v kapse.
Ježiš další moudrá sestra. Příště se nech přepojit rovnou na doktorku ![]()
@Kiki2404 a vy nemáte pro poradnu extra hodiny, kdy tam nesmí akutní případy?
@Malinovkaa Zanedbané? Má lehkou osovou hypotonii, chodí cvičit od 3 měsíců, tak nevím jak to myslíš, že je něco zanedbané.
@Kiki2404 To bych tam asi zašla osobně, ať mi tohle řekne ještě před doktorkou. Pak si vzala kartu dítěte a šla jinam. ![]()
@Bábrdl To sice máme, ale musím dojet vlakem. Nemám řidičák.
@1Luca No vážně o tom uvažuju, teda. Na druhou stranu doktor je velice pečlivý.. zatím jsem s ním byla vždycky spokojená
@Kiki2404 píše:
@Bábrdl To sice máme, ale musím dojet vlakem. Nemám řidičák.
No tak to jo. A co tatínek, ten vás tam autem hodit nemůže?
@LadyLada No a? Jako, že to nemůže chytit, když tam nejsou nemocné děti? Je to ve vzduchu, na klikách, na chodbě, ve vlaku.. všude. Já s ní chodím na procházky do lesa, k řece, do města teď nechodíme vůbec.
Také mně to překvapilo. U 2 Dr., které znám, je vždy poradna ve vyhrazenou dobu, tj. bez přítomnosti nemocných.
@LadyLada On pracuje 80 km daleko, takže to bohužel nejde a jako bonus si nemůže jedntak brát dovolenou :-/ Celý únor školí.
@Kiki2404 Jinak musím říct, že u dětské je naštěstí sestra super, ale jinak mám také děsné zkušenosti se sestrami, což jsem před přestěhováním z velkoměsta neznala.
@Kiki2404 píše:
@LadyLada On pracuje 80 km daleko, takže to bohužel nejde a jako bonus si nemůže jedntak brát dovolenou :-/ Celý únor školí.
Obávám se, že to žádný tatínek ![]()