3měsíční miminko nechce spát

Bebuu
17.2.15 16:39

Miminko nechce spát

Ahoj dámy,
měla bych prosbu o radu. Mám miminko jsou mu 3 měsíce a večer mi nechce spát. Přes den už má tak nějak pravidelné časy na spaní…prospí tak 4-5 hodin přes den. V 19 hodin se koupeme a pak rozsvití žárovky a do půlnoci ani ťuk. Párkrát usnul třeba ve 21 hodin ale do hodky byl vzhuru. Navíc je zvyklý spát v zavinovačce takže ho nakrmím, zabalím a parkrát pohoupu a pak teprve spí a vydrží třeba do 8 ráno ale dřív jak ve 23 hodin to prostě není. Když ho šoupnu do postýlky jen tak, tak zachvili brečí nebo se vzteká…přes den tam usne ale na noc prostě ne. Už nevím co dělat…máte nějake rady? Nejsem z toho nějak zoufalá jen bych chtěla mít večer alespon od 22 hodin klid :( děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26716
17.2.15 16:41

@Bebuu krouhla bych mu ten denní spánek. 4-5 hodin je celkem dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.2.15 16:43

@Bebuu nekoupeš ho už unavenýho? Když se dítě přetáhne, tak pak nemůže usnout.

• Citovat
  • Upravit
Bebuu
17.2.15 16:47

Nevím no…když je unaveny tak si smudla oči takze mi nějak nepřišlo ze by už byl unaveny když to většinou v dobu koupání nedela.
Někdy spí od 17 do 18 a v 19 se koupe…možná bych ho mela koupat dřív…fakt nevím :roll:

• Citovat
  • Upravit
7323
17.2.15 16:50

@Bebuu videla bych problem v tom, ze spi tesne pred koupanim. Moje mala vstava v 7, dopo si zdrimne na 15minut,.v poledne v kocaru 3 hodiny zhruba tak do tri az ctyr a pak po sesty se koupe a jde spat. Podle me se to upravi lip nebo mu zkus jinak naplanovat spanek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.2.15 16:53

@Bebuu a musíš koupat každý den? Kluk se koupáním aktivoval, takže jsem koupala max. 3× týdně.
A když si šmudlal oči, tak už většinou bylo pozdě. Musel se uložit před tím.

• Citovat
  • Upravit
Bebuu
17.2.15 16:53

No několikrát už jsem se snažila ho nenechat spát třeba od 15 hodin sem se snažila ho zabavit a stejně nechtěl spát. A ted když ho nenecham tak se vzteka a je dost protivnej a nebo mi začne prostě usinat při čemkoli… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26716
17.2.15 16:54

@Bebuu odpoledne bych ho nechala spát nejdýl do 16 hodin. V 18 koupačka, večeře a v 19 spát. Když ti spí do 18 hodin, tak se nediv, že ti pak nechce spát. Dcera chodila spát v 18 hodin už jako na noc (a chodí většinou dodnes a to má 1,5 roku. Jakej režim si zavedeš od malička, ten ti vydrží (plus mínus výkyvy typu zuby atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
17.2.15 16:55

@lucenka no asi nemusím ale chtěla jsem mu tím koupáním zavést nějaký režim aby věděl ze je koupání krmeni a pak se jde spát…

• Citovat
  • Upravit
26716
17.2.15 16:58
@Bebuu píše:
No několikrát už jsem se snažila ho nenechat spát třeba od 15 hodin sem se snažila ho zabavit a stejně nechtěl spát. A ted když ho nenecham tak se vzteka a je dost protivnej a nebo mi začne prostě usinat při čemkoli… :nevim:

my jsme taky museli zabavovat. Tak od půl pátý/pátý už byla zralá, ale když jsme ji nosili, zpívali, tancovali, blbli, tak to šlo. A zvykla si na ten režim. Ono to nejde ze dne na den, dítě si musí v sobě nastavit hodiny a trvá to klidně měsíc. Ale vyplatí se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
17.2.15 17:19

Presne jak pise @Berousik chce to zavést rezim. Pokud ti spi do 18 nemuze pak jit spat…odpo nechat max do 4-5. Ale dodržet to delsi dobu, prcek si musi zvyknout ;) ale fakt se to da naučit, nebo ve většině případu ano, na nejakou plus minus hodinu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
17.2.15 17:21

Ja teda nevim holky, ale aby tri mesicni miminko spavalo tak malo pres den nebo ho jeste ze spanku budit, to se mi teda nezda…

Muj syn ma ted rok. Do pul roku spaval kazde tri hodiny. Je pradva, ze spaval ta 30-45 minut. Potom kolem devateho mesice zacal spavat dvakrat denne. A ted, pokud jsme cely den doma, tak spava 1× denne, pokud jsme venku, tak spava 2× denne.

Vzdycky chodival spavat podle sebe. At uz jsem chtela zavest jakikoliv rezim, vzdycky si na nocni spanek sel podle sebe. Kdyz jsem se ho snazila nejak uspat, tak stejne neusnul.
Ted si rezim taky udelal sam. Kdyz spi 1× denne jde spat v 19 hodin, kdyz spi 2× denne chodi spat tak ve 20-20,30. Ne driv, ne pozdeji.

Ja bych takto male miminko jeste nechala byt. Utvori si casem rezim sam.
Jedine, kdyby se rano probudil driv, tak uz nijak neuspavat a vstavat driv, at se mu ty spani pasunou dopredu.
Nebo zkusit nejake cviceni. Plavani, tancovani atd., pri kterych se muze miminko vic unavit. Taky cerstvi vzduch a hodne lidi deti unavuje.
Ale nasilim dite budit mi neprijde jako dobry napad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
17.2.15 17:21

@Bebuu jak už tu bylo zmíněno - dítě má být před večerním spánkem min. 4 hodiny vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.2.15 17:27

Taky bych tak male mimino pres den nechala spat jak chce :nevim: ja nejsem rezimova, detem jsem to nijak nevnucovala a oba si rezim postupne nejak nasli sami.
ve 3 mesicich mi maly pres den spal i vic jak 5 hod, vecer sel spat treba az v 10, ale spal do 7 rano, coz je podle meho na 3 mesicu super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.2.15 17:28
@kokomo píše:
@Bebuu jak už tu bylo zmíněno - dítě má být před večerním spánkem min. 4 hodiny vzhůru.

mi dite nevydrzelo 4hod v kuse vzhuru ani v pul roce :nevim: to bych s ni musela snad nonstop trepat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí