Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Malvajs píše:
jaktoze neohrivas slite mliko z lednice?:-))))
@Hobitka píše:
Tak ja bych rekla, ze Ti mimco spi celkem pekne, okolo 9 hod v noci a 4-5 pres den. Pokud ho chces mit do 10 v posteli, tak leda zacit vstavat v 6 a posunout vsechny ty spanky o 2 hodinky driv. Jinak jako majitelka dvou deti bych rekla - opravdu neres a bud rada, ze mas celkem klidnou noc, az zacne lezt a posleze chodit, zacne i trochu driv usinat (overeno na me absolutne nespave dceri). Dcerino pozdni usinani jsme taky resili (hlavne rodina trochu „prudila“), u syna uz to bylo brano jako standard a nikdo se nad tim nepozastavil.
Presne tak. Spanky posunout, rozhodne bych mu je nezkracovala, ani neprodluzovala dobu mezi spanim. Mne by mala 4 hodiny bez spanku nevydrzela. Ale ji staci spat 15 minut a je vzhuru.
Holky, to mi jako malej bude jak bude starší vstávat dřív? Teď chodí spát v sedum a v noci se třikrát vzbudí na kojení a vstáváme cca v sedum ráno. Má tři měsíce. Dopo si tak max 2× zdřímne po čtvrt hodce a pak spí venku v kočárku tak od půl 2 do 5ti. Jinak nám režim zatím krásně funguje, ale nedokážu si představit, že bude vstávat ráno dřív? Možná, když bude spát celou noc
@Joliett tak my mame skoro stejny rezim. Akorat ted se mi mala zacla budit kolem 5-6 hodiny, pak teda jeste na chvili usne, ale ja uz zabrat nestihnu
jinak ten rezim mame temer na chlup stejnej.
@Pomka no já myslím, že je to tak úplně nejlepší. Tak hlavně ať to vydrží ![]()
@Joliett To nemyslim, u nas se prodluzoval nocni spanek a zkracoval denni, dcera od 2,5 uz ve dne nespi vubec, v noci cca 21:30 - 7 (nekdy 8, kdyz ji den pred tim hodne utahame).
@Joliett to záleží na dítěti. Ráno vstával podle světla venku, takže to chce mít kvalitní závěsy. Jinak já mám spáče. Do dvou let měl dva denní spánky (1,5 a 2,5) hod a v noci spal od cca 20 minimálně do 7. Pravda v jednu dobu to zkoušel v 6, ale to jsem odmítla vstávat, takže mlčky dostal mlíko a brzy pochopil, že takhle brzy je zbytečný vstávat. Teď ve 4 letech je schopný o víkendu spát do 8 někdy 9 a odpoledne ty 2 hodiny
@lucenka
, jsem zelena zavisti (holt co jsme si upekli, to jime
), syn pro zmenu jeste poradne nepochopil noc, a to je mu 9 mesicu
.
@lucenka tak budu doufat, že mu to vydrží aspoň tak, jak to máme do teď
My do 3 mesicu trpeli
prdiky a ten spanek… kojeni presne po 3 hod, po kojeni na hodinu usnul a pak 2 hod byl akcni a vyzadoval, abysme i my byli vzhuru. videla jsem vsehny nocni telenovely
no uz ho to preslo. sice se v noci furt budi, ale uz nechce byt 2 hod vzhuru ![]()
@lupilka.cz píše:
My do 3 mesicu trpeliprdiky a ten spanek… kojeni presne po 3 hod, po kojeni na hodinu usnul a pak 2 hod byl akcni a vyzadoval, abysme i my byli vzhuru. videla jsem vsehny nocni telenovely
no uz ho to preslo. sice se v noci furt budi, ale uz nechce byt 2 hod vzhuru
To je mazec
ja teda v noci kojim kazdy 2 hodiny, ale nastesti hned spi.
@lupilka.cz Malej to mel presne naopak, po kojeni 2 hodiny vzhuru, pak na hodinu usnul a zase kojeni. Prave mu to trochu zustalo az do ted, ale kojim 1-2krat v noci a pak je cilej jen cca 40 minut, tak uz se to nejak da. U nas tedy zadne telenovely, pekne zodpovedne ticho, tma, ale juniora to vazne netankuje a vesele vykrikuje
.
Tak u nas ty telenovely byly potichounku, jinak tma, ale tak do tech 3 mesicu (mozna min)… pak jsme zacali spinkat po kazdem kojeni na ty tri hodiny
pak nastala doba, kdy jedno kojeni zacal vynechavat a spal i 6 hod v kuse
jej, zlate casy… nyni nekojime a budi se stejne, jen ne hlady
Nám nejvíce pomáhal slabý meduňkový čaj. U holčičky i u chlapečka, spali a i usínali pak mnohem líp, dávala jsem ho asi od dvou týdnů a fakt to vždycky pomohlo.