Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kokomo píše:
@Bebuu jak už tu bylo zmíněno - dítě má být před večerním spánkem min. 4 hodiny vzhůru.
mi dite nevydrzelo 4hod v kuse vzhuru ani v pul roce
to bych s ni musela snad nonstop trepat.
@kokomo píše:
@Bebuu jak už tu bylo zmíněno - dítě má být před večerním spánkem min. 4 hodiny vzhůru.
Toto je pravda, ale az u starsich deti. Muj syn az ted v roce vydrzi vzhuru 4 hodiny…driv bych ho tim jenom trapila a nakonec bych ho tak akorad pretahla…
@kar-maa @Ali-Ali jenže pokud to zakladatelka chce změnit, tak musí leda zavedením režimu a úpravě spánku přes den. U vás si režim dělalo mimčo samo a vyhovovalo vám to, protože to bylo snesitelné pro všechny strany. Ale jí ne, proto to chce řešit. Ono nepřijde mi taky zrovna v pohodě, že dítě chodí spát ve 23 hodin…
@Ali-Ali píše:
mi dite nevydrzelo 4hod v kuse vzhuru ani v pul roceto bych s ni musela snad nonstop trepat.
u nás to fungovalo u obou holek
dopo spaly cca 8-10, odpo cca 13-15h a pak v 18h koupání, bašta a spánek cca 19-6h s buzením na kojení. Já jsem tvrdě zaváděla režim vždy hned na konci šestinedělí, ale každé dítě je samozřejmě jiné ![]()
@Berousik to neni super, kdyz chodi dite spat tak pozde, to mas pravdu, ale myslim, ze lepsi reseni je miminko utahat, nez ho trapit. Myslim, ze nejake to cviceni, by bylo nejlepsi reseni. Nebo opravdu cerstvi vzduch a navstevi. U nas to hodne zabiralo. Hodne dojmu a syn byl mnohem driv unaveny.
Tak ja bych rekla, ze Ti mimco spi celkem pekne, okolo 9 hod v noci a 4-5 pres den. Pokud ho chces mit do 10 v posteli, tak leda zacit vstavat v 6 a posunout vsechny ty spanky o 2 hodinky driv. Jinak jako majitelka dvou deti bych rekla - opravdu neres a bud rada, ze mas celkem klidnou noc, az zacne lezt a posleze chodit, zacne i trochu driv usinat (overeno na me absolutne nespave dceri). Dcerino pozdni usinani jsme taky resili (hlavne rodina trochu „prudila“
), u syna uz to bylo brano jako standard a nikdo se nad tim nepozastavil.
@kokomo
no mi zas prijde divne, aby dite chodilo spat v 8 rano
dcera mi chvili chodila spat sice v 8 vecer, ale vstavala v 5 rano a byla jsem dost stastna, kdyz si to sama upravila na 9:30 vecer a rano do 7:30.
ale chapu, ze kazda matka ma taky svuj jiny denni rezim a tomu se to snazi prizpusobit. ja bych padla na usta, kdybych mela dlouhodobe vstavat den v 5 nebo 6.
Příspěvek upraven 17.02.15 v 17:47
@kar-maa jo utahat je určitě nejlepší. Já dceru přes den taky nebudila, ale odpol jsem ji nenechávala spát po 15 hodině. Pak to musela vydržet do té 18 hodiny
@Ali-Ali píše:
@kokomo
no mi zas prijde divne, aby dite chodilo spat v 8 ranodcera mi chvili chodila spat sice v 8 vecer, ale vstaval v rano a byla jsem dost stastna, kdyz si to sama upravila na 9:30 vecer a rano do 7:30.
ale chapu, ze kazda matka ma taky svuj jiny denni rezim a tomu se to snazi prizpusobit. ja bych padla na usta, kdybych mela dlouhodobe vstavat den v 5 nebo 6.
@kokomo Dobře nastavený
my taky vstáváme v 6 - 6,30 (dnes v 5,30
) Pak spí od 12-13 a pak usne v 18-18,30 na celou noc. V noci se budí ještě jednou na mlíko, ale to mám vedle postele termosku s vodou a sušinu, namíchám, předám a jdu dál spát, ona si to vypije a chrní si dál. Já jsem ranní ptáče, vstávání mi nevadí (teda ta půl šestá už je moc, ale není to často) a mám ráda ten večer, kdy chodí brzo a já mám dost času na sebe ![]()
Taky se přidám…
Naše malá spí od 22.30 do 6 do rána a jsem ráda
vůbec nechápu, že by teď měla vydržet spinkat od sedmy do sedmy
Koupeme obden kolem 18h, pak mlíčko, ve 22h si ještě trochu dá ale ráno v šest budíček. Dopo spí cca 8-10h, pak hodinu po obědě v kočárku, odpo a večer po koupání si taky pospí
určitě ale nechavám spát jak se jí chce a čtyři hodiny vzhůru mi nevydrží
Přes den budím jen v nejnutnějším-když má doktora nebo někam jedeme a tak.
Až začnou běhat, tak se víc unaví, zavedeme režim ale teď jsou ještě malincí ![]()
Děkuji za rady. Zkusím to trochu předělat. Dneska třeba od 14 hodin nespal ale sam od sebe. Nijak jsem mu nebránila. V 18 jsem ho koupala. Dostane najíst a uvidim no ![]()
@Bebuu Ahoj já mám 5 měsíčního kluka. Od 2 měsíců mi přes den spí max 3 hodiny většinou i míň. Dopoledne si jde lehnou v 10 na půl hodinky a po obědě jde spát tak mezi 12-13 hodinou spí buď do 14 nebo 14:30 hodin a od té doby nespí protože večer by mi neusnul. Koupu od narození v 17:30 okolo 18 hodiny se nají a jde spát vstává až ráno v 6 na jídlo pak si usne ještě na hodinku. Teď se mi posledních 14 dní budí i ve 3 ráno na mléko někdy stačí dát jen dudlík. Ale určitě bych dítě nenechala tak dlouho spát přes den. A hlavně před koupáním. Přeju aby se to brzo spravilo.