Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
38 není zase kdo ví jaká teplota, na co volat do nemocnice? Má prostě teplotu, no, o kolik to klesne po lécích? Já třeba ve 38 nedávám nic
když má studené tělo tak teplota stoupá, když je na vrcholu tak začne dítě hořet celé. Zase bych nedělala paniku
To je u horečky normální. Pokud má studené končetiny hlavně nedávat obklady. Dávejte sirup normálně dál a pokud by horečka po třech dnech neustoupila nebo by se zvýšila na 40 tak do nemocnice.
Vždyť máš už druhé dítě. To kvůli teplotě 38 opravdu voláš do nemocnice?
Můžou to byt zuby, teplota 38 není u dítěte nic, na to bych do nej ani necpala leky ![]()
38 neni zadna horecka ani duvod davat leky.
Koj a nech teplotu pracovat, ma svuj vyznam.
Temi leky nadelas vic skody jak uzitku.
Ja vzdy davala a davam nad 38,5. A nekdy i nad 39. Zalezi jam dite ti snasi, kdyz je celkove zvadla u 38,5 tak dam, kdyz ne tak dam az nad 39. Ta horecka ma svuj smysl..
A kdyz nezabira nurofen, tak dej paralen, muzes. kombinovat oba leky uz nevim ca po 6 hid myslim.
Pokud by horecka rostla a neklesala, zkusila bych zabaly, ale nesmi mit studene koncetiny, to znamena ze hkrecka jeste poroste a nedosahla vrcholu..pripadne pak nemocnici..
Prosím o radu 🙏
Malá, 8 měsíců, od včerejšího večera měla teplotu + - 38 po odečtu, tak jsem ji dala Nurofen sirup, ale zabralo to na chvilku, volala jsem do nemocnice o radu, jak pokračovat a tam mi řekli, že jswm dala slabou dávku sirupu a můžu to proložit čipkami, po čípku ji to zase kleslo, ale asi na delší dobu a ráno jsem ji dala tu větší dávku Nurofenu, jak říkali v nemocnici, ale zdá se mi, že to na ní neúčinkuje. Pořád má tu teplotu, ale zaráží mě, že tělíčko má studené, ale hlavičku má úplně horkou. Jinak jí nic není akorát na očičkách jde vidět, že jí něco je. Papá a kojí se pěkně. Včera jsme byli i se starším synem na kolotočích, tak mě napadlo, jestli toho na ni nemohlo být moc třeba… prosím má někdo zkušenost, mám radši zavolat znovu do nemocnice nebo je ta horká hlavička normální?