Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy,
jelikož nemáme bazén,jezdíme se koupat do přírodního koupaliště (né rybník, ale né modrá chlorovaná voda
)
Letos už máme 7 měsíční holčičku, a tak by mě zajímalo, až tam pojedem, jestli jí můžu namočit, nožičky asi jo, ale celé tělíčko nevím ![]()
Já v přírodním (zatopeném sádrovcovém lomu) už loni koupala celou Katku - to měla cca půl roku. Letos to bude už určitě.
Já bych koupala, nechci doma zhejčkance. Ale všeho s mírou:-)
já myslím, že taková voda v rybníce je lepší než chlorovanej bazén, pokud teda zrovna nejde o nějaký žabinec. My tady u nás v okolí máme několik vodních ploch, který vycházely vždycky dobře i když všude jinde se rozlejzaly sinice. Pokud se zrovna tý vody nenaloká, tak bych neviděla problém.
tak ja bych nekoupala.. me se predloni jednou prcek namocil v prehrade a byl osypanej mesic skoro.. navic sinice jsou silne toxicky a u takovyho prcka bych to neriskovala..
jsem bohuzel uz poucena ![]()
my jsme byli poprvé s malým, když měl 9 měsíců. voda byla fajn, čistá, záleží asi fakt jen na kvalitě té vody. jinak odpol.u vody bylo super ![]()
Berusko 2×, já to pochopila tak, že se jedná o takový odkrytý bazén, ne přehradu. Nevidím pak důvod, proč nekoupat.
No já když jsem byla mimi tak mě naši v tom koupališti koupali
, a přežila jsem
. Nevím jestli jsou dneska sinice horší než tenkrát, ale ráda bych jí taky vycachtala, myslím že by se jí to líbilo
.
alvapinka píše:
my jsme byli poprvé s malým, když měl 9 měsíců. voda byla fajn, čistá, záleží asi fakt jen na kvalitě té vody. jinak odpol.u vody bylo super
Super fotečka
Takhle nějak bych si to taky představovala ![]()
Dajdula píše:
Berusko 2×, já to pochopila tak, že se jedná o takový odkrytý bazén, ne přehradu. Nevidím pak důvod, proč nekoupat.
podle me je prirodni koupaliste bud rybnik nebo prehrada, u nas mame prehradu super udrzovanou a presto bych nekoupala..
mam zly zkusenosti a proto duvod proste vidim…
beruska2× píše:Dajdula píše:podle me je prirodni koupaliste bud rybnik nebo prehrada, u nas mame prehradu super udrzovanou a presto bych nekoupala..
mam zly zkusenosti a proto duvod proste vidim…
Promiň, já si to blbě přečetla. Četla jsem chlorovaná voda
Ale i tak bych tak prcka vyráchala. Loni v létě mu bylo 5 měsíců a koupal se v řece i v přírodním koupališti a byl ok. ![]()
já nevidím důvod proč ne,pokud je to nějaká větší plocha,dá se zjistit stav vody-nevím jestli se to hledá přes hygienickou stanici?teď nevím,nebo prostě podle svého rozumu-když uvidím u břehu ten hnus zelenej tak tam dítko samo nedám,ale jinak nevidím důvod proč ne ![]()
Když budou řádit sinice, tak tam prcka ráchat nebudu, to ani sebe. Začnem rybníčkem u našich. Je spíš písčitej a průhlednej. Pak asi Lipno:-)