Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy. Máme doma sedmiměsíční holčičku a já si pomlu říkám,že se nesmím zbláznit. Z malý nám roste děsný číslo, na věčně otlačený šprucle od postýlky na hlavičce jsem si zvykla, škrábeance po celým těle mě neudivují, ale poslední dny přicházím na to, že jsme zbytečně utráceli v těhu za hračky pro miminko. Nejradši totiž máme ovladač, telefon, balíček kapesníčků či ubrousků a hitem dnešního dne je cucání vlhčeným ubrousků. Zkoušela jsem to, abych věděla co na tom má a pachuť toho ubrousku mám už půlden v puse. Rozhodně jí nedávám ubrousky cucat úmyslně, bohužel se jí však občas poštěstí někde ukrást balík a libovolné množství si vytahat ven. Tak si říkám, jestli jen my máme doma takové čunče a milovníka hraček nehraček.
Klasika
Tohle dělá hodně dětí,dalo by s řícti většina
Chce to vydržet ![]()
Hehe, počkej až ti začne demolovat byt
![]()
Jo neznám dítě, které by odolalo mačkání čudlíků, krámování v šuplatech, patlání čehokoli po čemkoli ![]()
![]()
a bude hůůůř!!
Malej leze do výšek,o víkendu spadl z rozvrzané židle,přelézá sedačku,přitahuje si židli k lince,a leze ke sporáku,otvírá a zapíná troubu,a nová dovednost:
otevře si dveře.Nebude dlouho trvat,a odejde z bytu.Nedávno rozškubal na cucky celou roli toaleťáku.
Jojo, balíček kapesníčků - nejlepší hračka za 10Kč. Takyto máme tak vedou ovladače, mobil a ubrousky/kapesníčky no hlavně všechno zakázaný.
Ty jiskry v očích když se mu podaří ulovit papírovej kapesníček nebo otevřít krabičku s ubrouskama ![]()
Ano ano moc dobře si vzpomínám na období, kdy byl naprosto nadšený z balíčku papírových kapesníků, mobil mi dneska nosí, když mi zvoní a ovladače teda podá akorát, když chce pustit pohádku.
Jo a vlhčený ubrousky doslova miloval
Řekla bych, že vaše kočka je naprosto normální, zdravý dítě ![]()
Normálka
a bude hůř, počkej, až si dokáže otevřít tubu s krémem, pastou, mastí nebo tělovým mlíkem. ![]()
Jinak mám taky pocit, že existuje jakýsi hluchý období mezi chrastítkama a stavebnicema, prcek u ničeho nevydrží, leda tak u nabíječky, mobilu, zásuvky, kabelu od notebooku, chůviček, zakázanejch šuplat apod. Ale hračky ho moc neberou, už nevím, co vymejšlet. Tak trpně čekám na stavebnicový věk ![]()
MaryClementine píše:
Normálkaa bude hůř, počkej, až si dokáže otevřít tubu s krémem, pastou, mastí nebo tělovým mlíkem.
Jinak mám taky pocit, že existuje jakýsi hluchý období mezi chrastítkama a stavebnicema, prcek u ničeho nevydrží, leda tak u nabíječky, mobilu, zásuvky, kabelu od notebooku, chůviček, apod. Ale hračky ho moc neberou, už nevím, co vymejšlet. Tak trpně čekám na stavebnicový věk
Jo,to je u nás to samý,hračky ho nezajímají,ale mobil,pc,moje peněženka-vyhazuje mi z ní drobný-vyhazuje věci ze šuplíku,miluje kuchyňský robot,parní hrnec.
u nás to stejné, hračky ignoruje, když si s ním sednu, že budeme z kostek stavět komín, tak se odplazí a někde „ukradne“ ovladač, mobil, kalkulačku, otevře šuplík a vytáhne si krabičku kapesníků, nebo sedí psovi u misky s vodou a čachtá se v ní. Vrcholem hitparády je přeprogramování pračky (máme dotykové ovládání).
Uplně normálně zvídavé dítě
Doporučuji z bytu udělat „holobyt“-všechno,na čem vám záleží odstranit pryč nebo aspoň výš a nám se osvědčilo pár hraček-nehraček obětovat
Ovšem nadále jsme se museli tvářit,že jde o věci cenné a nepostradatelné,jakmile jsme to nabídli jako hračku,přestalo to být zajímavé
Taky zkus pár takových „hraček“ vyrobit,malou pet lahev něčím sypkým naplnit,do několika krabiček poschovávat věci..syna bavilo trhat noviny..Pořád bude hledat něco nového a zajímavého,a většinou to bohužel nebudou hračky pro ní určené
![]()
Normálka - a mezi námi, žes utrácela zbytečně za hračky, to objevuješ dost pozdě. U nás na to stačily první čtyři měsíce
![]()
klasika ![]()
Já jsem ráda, že jsem se na hračky nenechala nalákat
teda až na 2-3 kousky ![]()
Jakmile se dostane k balíku uzavřených ubrousků a to i třeba od Linteo, které mají plastové zavírání a ještě jsou pod ním zalepené, během pár vteřin je celý balík otevřený, odlepený a vytahaný ven
http://img8.rajce.idnes.cz/…P1000499.jpg
Ochutnat musí taky vše. Klíče, ovladače, mobily, petflašky…kastrůlky a těma i ráda tříská o sebe, vařečka, myčka… (aspoň že už přestala ochutnávat hlínu z květináče - teď je to ale venku písek
)
Toaleťák? Paráda
http://img5.rajce.idnes.cz/…P1000374.jpg
Leze kam se dostane, nedávno byly na zemi piškoty, které ležely vzadu na stole, čili musela vylést na židli, podat si je a slézt ![]()
U nás taky tak, nejlepší zábava je všechno jen né hračky
, všude vleze, vyleze si na židli z ní na stůl, včera takhle rozpatlala po celém stole mlíko, které starší nevypila a neodnesla si hrnek- stačilo cca 15 vteřin nepozornosti.
A dneska jsem chtěla zapnout TV a chyběla karta v satelitu, našla jsem jí po 15min hledání, zastrčenou ve videorekordéru, odkud nešla jen tak vytáhnout, že jo. ![]()
Takže ještě si užívej dokud cucá ubrousky, bude hůř ![]()
Co mobily a ovladače, ale takový kuchyňský skříňky…
Tam je věcí
Pár měsíců jsem nechala krámovat, pak jsem na všechny skříňky musela dát pojistky, pokud jsem chtěla mít alespoň nějaké čisté nádobí a nerozsypané potraviny ![]()