Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,jen tak pro informaci,kdyby to některá z Vás chtěla vědět:volala jsem na info linku Dobrý vody a pani(velice ochotná)mi sdělila,že se v Dobré vodě změnilo složení a změnila se i legislativa,takže dřív kojenecká byla ,teď už není.Může se používat u miminek krátkodobě,ale na dlouhodobý používání mi poradila AQUILU neperlivou.
Takže Hurá na AQUILU a na příkrmy.
Pa Lenka.
Ahoj, my jsme na UM, takže s kojeneckou vodou si lámu hlavu od začátku krmení UM. Už tady tak před měsícem byla o tom diskuze, já jsem mezitím našla jeden test vod a jejich vhodnosti pro kojence - vyhrály to tyto vody: Dobrá voda neperlivá, Aquilla aqualinea neperlivá, Horský pramen a Aqua bella. Bohužel teď nemůžu ty stránky znovu najít - už se o to týden snažím
… no já teď používám Horský pramen nebo Aqua bellu.
No tady je jedne z odkazů týkajících se konkrétních kojeneckých vod a jejich složení:
http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…
… ale tu pravou ne a ne najít
![]()
Ahoj holky,ale pozor-článek z Rodiny je přes rok starý a ta paní na infolince mi to řekla jasně-po letošní analýze už neodpovídá vodě kojenecké-mluvím o Dobré vodě.
Pa L.
Lejlo, máš pravdu … je možné, že Dobrá voda už není pro kojence tak „dobrá“
, já jsem nedávno našla nějaký jiný test, nevím už ze kdy byl, ale stejně ho asi ne a nenajdu
… já používám Horský pramen nebo Aqua bellu - podle toho, kde vodu kupuji - ne všude mají obě značky. ale obě by měly být dobré. Aquilla aqualinea se mi zdá přeci jen trošku drahá, ale kdyby nebylo možno jinak, také bych po ní sáhla ![]()
Parapličko,
nic se neděje.Já bych tak chytrou nedělala,ale všechno mi řekla ta paní na infolince Dobrý vody. ![]()
Jinak Aqua Bella je podle testu(někdo posílal odkaz na test idnes-omlouvám se nevím přesně kdo)pitná,ne kojenecká,i když fakt je,že je to na obale psáno a co je psáno to je dáno ![]()
Já jsem dneska koupila Aquilu a koukala jsem,že jí mají od středy v akci v Makru za 6,70 to je bomba cena.
Ahoj Lenka
Teď jsem jukla ještě jednou na vody - dělí se na 4 skupiny:
přírodní minerální
pramenité
kojenecké
pitné
… pro pramenité a kojenecké platí tyto podmínky:
Z chráněných podzemních zdrojů pochází také balená voda pramenitá a kojenecká. Kvalita a čistota musí být její přirozenou vlastností na rozdíl od běžné pitné vody, kde se finální kvalita po úpravě může od původní značně lišit. Zdroje ale nepodléhají schvalování ministerstvem zdravotnictví. Voda musí být před balením přepravována pouze potrubím.
Kojenecké vody nelze upravovat žádným způsobem s výjimkou ozáření UV paprsky. Vztahují se na ně nejpřísnější požadavky na zdravotní nezávadnost (např. mikrobiologické požadavky, obsah dusičnanů). Tyto požadavky musí být dodrženy i u ostatních kategorií balených vod v případě, že jsou deklarovány jako vhodné k přípravě kojenecké stravy.
… Aqua Bella je voda pramenitá a ne pitná - patří do stejné kategorie jako Aquilla aqualinea.
Tady je jeden odkaz, kde je popsáno třídění vod:
http://www.qmagazin.cz/index.php?…
… to jen tak pro informaci a pro upřesnění - co jsem zjistila
… hlavně ať těm našim drobečkům chutná ![]()
Ahoj holky,
dneska jsem objevila v Kauflandu přímo kojeneckou vodu a to WELLNESS BABY.Koupila jsem tedy 4 flašky a ochutnala a je výborná.Takže budem testovat asi tuhle.I byla příjemná cena,tuším 6kč za 1,5l.
Pa Naďa
Ahojky, WELLNESS BABY znám, je moc dobrá, akorát v Brně jsem ji ještě neobjevila. Mají ji jen v kauflandech a ten tady nemáme
Doporučuji!! ![]()
Ahoj, my kupujeme vody tak ruzne, jak je maji. V posledni dobe mi prijde, ze sehnat kojeneckou vodu je zazrak
ale docela se nam osvedcila voda Fromin.
Simona&Kristynka(14 mesicu)