Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
moje osmitýdenní Týnka mi spí přes den v obýváku na pohovce. Nevím, jestli nenarušuji její režim, ale když jí spící přenesu do postýlky, vzbudí se a už neusne, zato v obýváku spí i 2-3hod. V noci spí až 9 hod. v kuse. Poraďte mi jestli je to správné, máte-li někdo takové zkušenosti. Díky. ![]()
Ahoj,
myslím, že malé nijak neubližuješ, kdyby byla opravdu hodně unavená asi by prostě spala dál nebo by vytuhla později. Jestli pak není nepříjemná a rozmrzelá, tak bych to neřešila. Další otázka ale je jestli to nevadí tobě, že tak málo spinká
My máme taky v obýváku rozložené kanape na kterém si hrajeme, když tam malej usnul tak jsem se ho buď pokusila přendat do postýlky (když mě tolik nezáleželo na tom jestli se probudí, povedlo se to jak kdy) nebo jsem ho tam nechala a zajistila jsem ho kojícím polštářem kdyby se chtěl náhodou vrtět…
krásné spaní,
Věrka
Ahoj Terinko,
nelam si s tím vůbec hlavu, my jsme do 6 měsíců přes den spinkali pouze v kočárku a v noci v postýlce. Lukášek usnul u prsa, jakmile jsem ho položila do postele nebo postýlky, byl vzhůru. Když jsem ho uložila do kočárku, spal jak dudek ( i bez houpání a ježdění).
V 6-ti měsících jsem si řekla dost, nemůžu mít kočár věčně doma, pořád přenášet kočárek na igelit, taky trošku zavazel, tak jsem odpoledne lehla s Lukáškem do postele a ouha - šlo to. Teď ho již přenáším po usnutí do postýlky, protože je to čipera, který leze a leze a je mu jedno, jestli postel končí....... ![]()
Uvidíš, že časem se to taky naučíte.
Mimo jiné jsem četla, že je dobré nechávat dítě spát přes den jinde než v postýlce, aby poznal že je den a ne noc (i když to se mi moc jako důvod nepozdává8) )
Ahoj
ahojky
u nás to bylo stejně - tak do 4 měsíců spával Michal v kočárku v obýváku. Pak se začal ale strašně budit a to i když jsem kolem jen prošla, takže od té doby spí ve své postýlce ve svým pokoji. Jinak nemyslím si že by se měla ta místa kde dítko spí ve dne a v noci střídat - postýlka je postýlka a v ní se spí, ve dne nebo v noci - u nás to tak funguje .- Když jsem ho ve dne chtěla dát do cestovní postýlky (protože jsem v jeho pokojíčku gruntovala) tak v ní spal 10 minut a konec - prostě vždy když ho dám někam jinam než do postýlky tak spí o dost kratší dobu (běžně spává za den 2×2 hodiny) a pak je nepříjemnej a stejně musí jít do svýho pelíšku.
Takže tam prcka nech, oni si pak potvůrky sami řeknou jestli chctějí spát v obýváku nebu v klidu v ložnici.o)))
hodně zdravíčka
Díky za zaslané odpovědi, snad to bude jen lepší a lepší. Však na to nakonec nějak spolu najdeme společnou cestu. Přeji hezké dny plné radostí s Vašimi ratolestmi.
Ahojky Terinka s Týnkou