Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
jakou používáte kojeneckou vodu pro svoje drobečky?Já jsem koupila neperlivou Dobrou vodu a až dneska jsem si všimla,že tam vůbec o kojencích není ani zmínka,tak teda nevím jestli kojenecká je nebo není.Vždycky jsem si myslela,že je jedna z nejlepších
.
Pa L.
Ahojky, my používáme Tomu Naturu neperlivou, je vhodná i pro kojence. Jinak to tak prostřídáváme, ale vždycky se dívám, jestli je určena i pro mimi. ![]()
Používám Horský pramen a je to jediná co mi v hrnci po převaření nedělá bílé nánosy. ![]()
No to je mi právě divný s tou Dobrou vodou.Náš Martínek na ní vyrůstal,to tam bylo psáno „kojenecká voda“ a teď s novým obalem je tam jen „vhodné pro celou rodinu“.Že by se to složení změnilo a nebo,že by zjistili,že kojenecká není???
Lenka
Lejlo s tou Dobrou vodou jsi mi teda vyrazila dech.My jí teď taky používáme a já si myslela,že je taky jedna z nejlepších.
Nevíte někdo jestli je teda vhodná?
Naďa
Manža říkal, že je možné, že D.Voda neprošla nějakými zkouškami a proto napsali „vhodné pro celou rodinu“, aby se vyhli možným žalobám. ![]()
Holky tak to je síla,pokud je to pravda.Zítra nakupuju ověřenou značku.
N.
Ahoj, Dobrá voda měla označení „kojenecká“ asi do dubna letošního roku, pak se již do normy na kojeneckou vodu nevešla kvůli zvýšenému obsahu minerálních látek.
Hezký večer.
Ája
Ahojky, četla jsem v Testu o kojeneckých vodách a přímo u té Dobré vody bylo taky popsáno, proč a kvůli čemu tam už teď nemůže být napsáno, že je vhodná i pro kojence.
Rozhodně to není taková hrůza, neděste se - šlo jen o setinové odchylky v nějakém minerálu, myslím. Vyšla totiž nová pravidla o tom, jak označovat které vody...........a z toho to vzniklo.
Takže kvalita by měla být stejná.
Jen pro zajímavost - bylo tam taky napsáno, že některé obchodní (hlavně ty nejlevnější) řetězce prodávají „svoji“ balenou vodu, která je po přezkoumání horší, než ta z vodovodu. ![]()
Hlavně, že tu vodu máme, ne? Tak zatím, Veronika
Veroniko,prosím Tě,ráda bych si to přečetla taky,kde jsi to objevila???
Lenka
Ahoj, dobrá voda není vhodná pro kojence, proptože jistý pan doktor chtěl právě dobrou vodu ověřit, no zjistili se odchylky. Chystám článek o vodě, snad tě zaujme.
Ahoj, já používám Aguilu neperlivou a nemůžu si stěžovat. Jak jsem malému koupila jinou, hned měl prdíky a bolení bříška. Asi záleží na tom, na jakou vodu si mimčo zvykne.
Ivana a Péťa (5měs.)
Ahoj
Tady je odkaz na ten test kojeneckých vod
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…
Ahoj Lejlo,
protože jsme začli s příkrmy, tak jsem v poslední době taky hledala nějaké info o vodě a našla jsem několik článků /v DNES, na i-netu, nedávno v čas.Týden/ a údaje se trochu lišily. Dobrou vodu teda nikde do kojeneckých nezařadili. Nejčastěji byly doporučovány Horský pramen a Fromin.
Viťka
Ahojky,
taky jsem se zajímala jakou vodu používat jako kojeneckou a v testech vyšla nejlépe Dobrá voda. Takže asi začneme u ní pak budeme kupovat i Tomu naturu. Mě třeba osobně Dobrá voda nechutná, takže pro sebe kupujeme TOmu naturu neperlivou nebo Rajec- hmm ten mám moc ráda, ale tam netuším jestli je vůbec psáno, že je kojenecká:-(
Ahojky H+L 39tt.-))
""http://bd.lilypie.com/ndqDp2/.png:http://bd.lilypie.com/ndqDp2/.png