Kojení 16 měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15258
17.10.24 14:05

@2mysaci4M V tomhle věku jsem to vůbec neřešila a s kojením to funguje tak, že když je poptávka je i nabídka. Píšeš, že dcera kojení miluje, takže dokud se bude chtít kojit bude i mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.24 08:54

To je úplně normální, hormony opravdu mohou ovlivňovat množství mléka. 🍼 Zkuste přikládat dcerku častěji, to může pomoci produkci mléka trochu zvýšit. Také je dobré více odpočívat a pít dost tekutin. Kojení v tomhle věku je skvělé, pokračujte, jak to cítíte vy i malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.10.24 09:23

Pokud je poptávka, bude i nabídka. K tomu bych dodržovala pitný režim.

Syn taky měl období kdy se kojil méně a kdy více ( okolo 2 let naopak velmi často ) - byla to jeho potřeba. Pak se sám odstavil někdy okolo 3,5 let.
Na konci si vzpomněl třeba 2× za týden ( nenabízela jsem už dávno ), až se jednou odstavil.
Fungovalo to samo. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31
22.10.24 10:06
@Bara Novackova píše: Více

děkuji moc za podporu v kojení 16m dcery. Jsem ráda, že alespoň někdo ví, jaké jsou benefity kojení i pro starší děti. Malá je nyní opravdu prsomilka a začala se kojit více než novorozenec. Mě to nevadí, obě si to užíváme:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.10.24 10:08
@kocourGarfield píše: Více

děkuji moc za Váš příspěvek, malá se nyní začala kojit opravdu hodně a nechám to na ní. Za pár dní je vidět, že se tvorba zvedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.10.24 10:54

@2mysaci4M :palec:

Bylo fajn sledovat, jak se sám odstavil ve věku, když mu to přišlo přirozené. Naprosto bez nějakých zcén, atd….Okolo těch 2 let se koník opravdu hodně, pokud měl možnost jako novorozenec frekvencí. To bylo velmi náročné. Ale věkem ta potřeba upadala. Samozřejmě v té době se už nekojil na veřejnosti, návštěvách, atd… Odstavil se ve 3 letech na noc a skoro ve 3,5 letech přes den. Jo a školku zvládá OK od 2,5 let ( to byl častý argument okolí, že bude závislý mamán, co nebude umět řešit emoce jinak než kojením a nebude schopny chodit ani do školky :)))
Jo s jídlem to samozřejmě nemělo souvislost. Jí pěkně už mraky měsíců :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová