Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@2mysaci4M V tomhle věku jsem to vůbec neřešila a s kojením to funguje tak, že když je poptávka je i nabídka. Píšeš, že dcera kojení miluje, takže dokud se bude chtít kojit bude i mléko.
To je úplně normální, hormony opravdu mohou ovlivňovat množství mléka. 🍼 Zkuste přikládat dcerku častěji, to může pomoci produkci mléka trochu zvýšit. Také je dobré více odpočívat a pít dost tekutin. Kojení v tomhle věku je skvělé, pokračujte, jak to cítíte vy i malá.
Pokud je poptávka, bude i nabídka. K tomu bych dodržovala pitný režim.
Syn taky měl období kdy se kojil méně a kdy více ( okolo 2 let naopak velmi často ) - byla to jeho potřeba. Pak se sám odstavil někdy okolo 3,5 let.
Na konci si vzpomněl třeba 2× za týden ( nenabízela jsem už dávno ), až se jednou odstavil.
Fungovalo to samo. ![]()
@Bara Novackova píše: Více
děkuji moc za podporu v kojení 16m dcery. Jsem ráda, že alespoň někdo ví, jaké jsou benefity kojení i pro starší děti. Malá je nyní opravdu prsomilka a začala se kojit více než novorozenec. Mě to nevadí, obě si to užíváme:-).
@kocourGarfield píše: Více
děkuji moc za Váš příspěvek, malá se nyní začala kojit opravdu hodně a nechám to na ní. Za pár dní je vidět, že se tvorba zvedla.
Bylo fajn sledovat, jak se sám odstavil ve věku, když mu to přišlo přirozené. Naprosto bez nějakých zcén, atd….Okolo těch 2 let se koník opravdu hodně, pokud měl možnost jako novorozenec frekvencí. To bylo velmi náročné. Ale věkem ta potřeba upadala. Samozřejmě v té době se už nekojil na veřejnosti, návštěvách, atd… Odstavil se ve 3 letech na noc a skoro ve 3,5 letech přes den. Jo a školku zvládá OK od 2,5 let ( to byl častý argument okolí, že bude závislý mamán, co nebude umět řešit emoce jinak než kojením a nebude schopny chodit ani do školky ![]()
Jo s jídlem to samozřejmě nemělo souvislost. Jí pěkně už mraky měsíců ![]()