Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj. Jsem hotová, malá má ABKM a odmítá speciální mleko. Já o něj přišla. Prosím, nevíte, zda je možné oficiálně koupit mateřské mléko? Případně není zde nějaká maminka se zkušenostmi? Dekuji!
V mléčné bance, ale obávám se že se nedoplatis a jsou jen myslím 4 v republice. Kolik jí je a jak dlouho to mléko zkousite?
A ta dárkyne by taky musela držet bezmlecnou dietu.
Takhle to holky nefunguje, mléčná banka si vybírá mléko pro nedonošený miminka a pro miminka na JIP, to jim tak akorát pokryje potřeby…dárkyně jsou vybírané, musí mít lékařské potvrzení a aktuální testy z krve…dcera darované mléko měla a já jsem darovala dalším miminkům…ale určitě tam nemůžeš přijít a chtít po nich mléko bez z bezmléčné diety…zakladatelka musí sama držet dietu nebo zvolit umělé mléko, myslím, že je i částečně hrazené pojišťovnou…
Prodej možný není. Je možné ho darovat.
Na FB je skupina Daruji/poptávám mateřské mléko ČR/SR. Zkus to tam ![]()
Zeny ho prodavaji i nelegalne na FB, coz nedoporucuji, nikdo ti nezaruci, jakou drzi dietu a zda je zdrava. V mlecnych bankach davaji hlavne nedonosencum.
Mléčné banky jsou pro nedonošená miminka a nákup od cizí maminky bych si neriskla. Přišla jsi o mléko určitě definitivně? Třeba by pomohla LP. Anebo vyzkoušej jinou značku, jiný druh savičky.. drž se, ono to přejde a bude lépe ![]()
Bank je opravdu malo. Ale nesouhlasím s tím, že mají jen pro nedonosena miminka. Jednu dobu jsem se o to zajimala. A bylo mi řečeno z více zdrojů, že to mliko normálně prodávají ( možná přebytky). Ale maminka to tam prodá třeba za 200/litr, tak tím, že oni to musí ošetřovat různě, tak už to prodávají za 2000/ litr. A to si moc maminek nemůže dovolit a kupují to prý často sportovci. ![]()
Jinak bych taky odkazala na tu skupinu na fb. Ale jak se tu psalo, je to risk. Já tam byla, protože jsem měla velké přebytky, takže jsem mléko darovala výměnou za sáčky. Vždy jsem říkala, co jím a nikdy netajila svůj zdravotní stav.