Kojení 16 měsíčního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
17.10.24 09:59

Kojení 16m dítěte

Dobrý den, maminky.

Mám 16m dceru a stále se kojí. Od jejího roku pozoruji, že je množství mléka snížené v době ovulace a menstruace. Vždy mám strach, aby se laktace úplně nezastavila. Máte to některá také tak a jak s tím bojujete?

Navíc máme dny, kdy se malá kojí méně a se snížením laktace kvůli hormonalnim vlivům, mám taky strach, abychom neskončily. Malá kojeni miluje.

Nevím, zdali i v tomto věku lze laktaci častějším kojením navýšit dle potřeb malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6903
17.10.24 10:07

Tělo je chytré.. Reaguje na potřeby dítěte. To Tvoje je velké, mělo by už jíst takřka všechno. Mateřské mléko není jeho hlavním zdrojem výživy.
V tomto věku se moje děti kojily ráno, a pak před spaním až do samoodstavu.
Nech to plynout, nestresuj se.. Ona taky dcera za pár týdnů už o kojení nemusí mít vůbec zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
17.10.24 10:40

No spíš asi ty kojení miluješ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.10.24 10:41
@Lojzísek píše: Více

Malá má teď období, kdy se chce jen kojit a jídlu moc nedá. Nevím, zdali se zvýšenou poptávkou zvýší i laktace v tomhle věku. Mám pocit, že jak se kojí více, tak mám prsa prázdná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
17.10.24 10:48
@2mysaci4M píše: Více

Nech to na dceři a svém těle.. Když se tím budeš nonstop zabývat a stresovat se, laktace skončí ještě dřív.
Jinak by to tak fungovat mělo - že tělo reaguje na zvýšenou poptávku. Ale když nebude, co naděláš? Nic.. cucne si trochu a normálně se nají. Nech to prostě plynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
17.10.24 10:59

Ja to vubec neresim, mam stejne stare dite, koji se vecer, v noci a rano a nesleduju to uz daaavno, neni to male miminko. Dle me si to telo resi samo. Ale ja tedy smeruju uz k odstavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
17.10.24 10:59

Ja to vubec neresim, mam stejne stare dite, koji se vecer, v noci a rano a nesleduju to uz daaavno, neni to male miminko. Dle me si to telo resi samo. Ale ja tedy smeruju uz k odstavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
17.10.24 12:13

Už je veliká.. neřeš to… Ona to kojení už nepotřebuje…spíše ty to cítíš že nechceš přestat… ale mazlit se a tulit můžeš s dcerou i mimo kojení! Ona už by spíše měla jíst normální jídlo a ne mít kojení jako hlavní obživu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
17.10.24 12:58

No, tak jestli se dcera sama od sebe kojí méně, tak to kojení asi zas tak moc nemiluje, to se za to spíš snažíš schovat, že kojení naopak miluješ ty. Nechápu, proč ti tolik vadí, že by se sama odstavila, je jí 16 měsíců a už dávno může být na plnohodnotné stravě i bez kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.10.24 13:20

Maminky, prosím pouze příspěvky ohledně zkušeností, zdali se Vám podařilo navýšit tvorbu MM i u 16m dítěte. Prosím ty, kteří si chtějí jen rýpnout a napadat mě, že kojení miluju já a ne mé dítě ať jdou diskutovat někam jinam. Kdyby mala kojení nemilovala, tak neresim navyseni MM. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
17.10.24 13:21

@2mysaci4M ty už bys ji ale měla spíše odnaučovat a učit na normální jídlo a neee v roce a půl navyšovat kojení. K čemu to je? Ona se musí naučit jíst jídlo… ve dvou budeš zakládat téma dítě se jen kojí a nechce nic jíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
17.10.24 13:27

Ale vždyť je dávno ve věku, kdy je naopak potřeba dceru naučit jíst normální jídlo a ne navyšovat kojení. Navyšování kojení se řeší v půl roce a ne v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.10.24 13:28
@KKK85 píše: Více

Já nepsala nic o tom, že nejí klasické jídlo. Jídlo jí a ráda a k tomu se začala více kojit a požaduje více mléka. Rozhodně nehodlám odnaucovat od kojeni, ale kojit do samoodstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
17.10.24 13:42

Tak jako teoreticky by to jít mělo, ale ženské to v tomto věku dítěte neřeší, protože není důvod.
Jestli nějaké mléko máš a dítě kojíš, bude se nejspíš tvořit.. Ale nějaké „umělé“ navyšování mi přijde nelogické. Jestli na tom tak lpíš, pij čas, zkus homeopatika, ale takový objem a proud jako u novorozence to podle mne už nebude.
Nechápu tvé obavy, pokud to dceři mléko stačit nebude, normálně se nají, hladová nebude. Většina starších dětí pak už pije večer / v noci a postupně se odstaví.. To je prostě život a vývoj.
Pokud by odmítala jídlo z důvodu zubů aj., můžeš jí dát mléko v hrníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
17.10.24 13:43

Někdy je samoodstav i to, že mléko prostě „dojde“. Ono je to jedno s druhým..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová