Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, zajímalo by mne jak u vás probíhá kojení u rok a půl starého děcka. Myslela jsem si, že v tomhle věku budu kojit jen ráno a večer. Opak je pravdou. Nejvíc ráno kolem páté v posteli, pak ještě spíme, no apak během dne jak se to namane. Když si s ním hraji na zemi, tak klidně co deset minut se přijde napít. čaj mu nabízím, někdy mu dá přednost, ale to spíš po jídle. Když je bez mé přítomnosti, tak mu kojení nechybí. Průměrně, když pominuji to časté pití při hraní, což mi spíš přijde jak mazlení, tak asi 6-7× za den. Až tak mi to nevadí, ale co až ho budu chtít přestat kojit? Máte někdo podobnou zkušenost?
V roce a půl jsme na tom byli podobně, možná i ve dvou letech…
Teď má dva a půl a symbolicky se přijde občas napít, kdyz se v noci probere, jinak už vůbec…
Já mám pak spíš problém, co s mlíkem… ![]()
@kaca35 u takového dítka jde spíš o to, že se tímto uklidňuje
jak přestat? prostě nedat ![]()
No už jsem si říkala, že až budem s mlíkem končit, tak se na týden odstěhuju
a vyžere si to tatínek, zatím mi to neva, že takhle chodí pít, ale nerada bych se dočkala závisláčka, co se dere na veřejnosti mámě pod triko ![]()
KOjím dvojčata 17m a kojím jen ráno a večer, postupně jak jsme přidávala jídlo jsem kojení odbourávala a oni chápou, kdy ano a kdy ne. Přes den se mi pod tričko nehrnou, dokonce když je jednou hlídali naši přes noc a pak celý den (a já jsem teda 2× nekojila) a pak jsme si pro ně přijeli a já jsem chtěl akojit, ať mi uleví
tak se na prsa smáli ošahávali, ale nechápali, že mají pít
musela jsem si je vzít do tmy do ložnice, a položit tak jako doma při kojení před spaním, aby pochopili a vzali si.
„pocucávání“ u tak starého dítěte mi přijde spíš jako zlozvyk, než aby to mělo nějakou výživovou hodnotu
(můj názor)
Co venku, to se ti vrhá pod tričko nebo tam chápe, že se nekojí?
@kaca35 píše:
No už jsem si říkala, že až budem s mlíkem končit, tak se na týden odstěhujua vyžere si to tatínek, zatím mi to neva, že takhle chodí pít, ale nerada bych se dočkala závisláčka, co se dere na veřejnosti mámě pod triko
@subsomi venku je to dobrý, to pocucávání je právě jen doma, když u něj sedím na zemi a hrajem si, jinak se napije normal a vypije si myslím dost, ale raději bych taky kojila jen tak ráno a večer, už jsem to zkoušela eliminovat, ale nějak zatím bez výsledku
@kaca35 píše:
@subsomi venku je to dobrý, to pocucávání je právě jen doma, když u něj sedím na zemi a hrajem si, jinak se napije normal a vypije si myslím dost, ale raději bych taky kojila jen tak ráno a večer, už jsem to zkoušela eliminovat, ale nějak zatím bez výsledku
nesedat na zem…
u nás to měl prcek jako reflex…
dokud jsem seděla dobrý, ale jak jsem si lehla, tak chtěl mlíko
![]()
Tak jsem přemýšlela, že my jsme taky s příkrmama ubírali, kojení, jenže na konci října přišla první laryngitida a jak byl nemocnej, tak jsem mu dala pít kdykoli chtěl, pil hodně i v noci při nemoci, ale ted teda v noci nekojim až v těch pět ráno, možná tam se to zvrtlo…
@kaca35 píše:
ahoj ja mam dvouletou holčičku a taky ještě kojíme
ale u nás je to spíš naopak.. přes den si ani nevzpomene.. za to v noci se budí..
ale přes den si myslím je to jednodušší.. protože vždycky dokážeš nějak odvést pozornost. ja když jsem malou odnaučovala od takového dundani.. bylo to asi v 15 nebo 16 měsících.. tak vždycky když říkala cici nebo mi začla tahat za tričko tak jsem ji vzala a říkala pojď jdeme se podívat na autíčka nebo jdeme vařit.. něco co ji zajímalo a čím jsem odvedla její pozornost..
a opravdu to fungovalo bravůrně.. 3ti den už to nezkusila přes den ani jednou ![]()
@kaca35
vytrvat
prostě jen důsledně vytrvat, to je to jediné co poradím ![]()
to samé bylo u nás odbourat noční kojení
i 4× za noc
takže nezbylo než natvrdo nedat prso, pohladit, přikrýt a říct, že v noci se spionká a nekojí, 2 noci jsme nespali vůbec
(nikdo
) ale pak pochopili a spí celou noc bez kojení ![]()
@Monii86 tak to jsem taky zkoušela, ale je tvrdohlavej po tatínkovi
, mne to teda přislo lehčí v noci, nabídla jsem čaj, když nechtěl, tak jsem ho prostě nechala vybrečet, za dvě noci byl klid ![]()
Takhle staré dítě jsem taky kojila ještě několikrát za den. Nijak mě to neomezovalo. Po 1 měsíci už si to sám zkrouhl na kojení dvakrát za den, a ve 20 měsících se sám odstavil. Ale byla jjsem těhotná, tak mu to mléko asi přestalo chutnat.
@kaca35
vidíš tak to ja bych ji nedokázala nechat vybrečet.. ![]()
a mala je taky trdohlava.. není nic co by ho bavilo víc než dundani? třeba přelivani vody, přesypavani čehokoliv kamkoliv.. nějaká pohadka..