Kojení 26 denní holčičky

Anonymní
5.11.23 17:17

Kojení 26 denní holčičky

Dobrý den, prosím moc o radu, začínám být opravdu zoufalá a marná Mám 26 denní holčičku. Bereme espumisan, BioGaiu a D od Terezie. Trápí ji hrozně bříško a prdy, byla jsem s ní už 2× na pohotovosti i u pediatričky. Všichni mi potvrzují, že se malá přejídá, dávám ji když chce. To znamená, že přesně třeba když usne na prsu a probudí se cca třeba za 20 min. přikládám znova. Často se mi stává, že nakojim občas se povede do 20 _30 min. někdy i přes hodinu, což si myslím, že pak jen dudá. Zkoušela sem ji mít i v noci u sebe v posteli, byla prisata skoro furt ale bylo vidět, že není klidná a myslím, že ji opět trápili prdy. Včera chtěla být u prsa celý den. Jinak brečela a brečela. Večer jsme právě jeli na pohotovost, protože zvracela velké množství mléka, tam mi bylo řečeno, že ji přejídám, mám ji dávám na 3o min na obě prsa a nedávat drive než za 2 hodiny.

Dneska mi přijde, že ji bříško tolik neboli, děláme to podle tohoto modelu 3o min, ale jen u jednoho prsa, odrihnout, Ale pak se probudí a brečí. Hledá prso. Je mi to hrozně líto. Bohužel jsem sáhla po dudlíku ale to ji také nejde úplně zabrat nebo to trvá hrozně dlouho než usne, nebo taky vůbec a brečí. Je mi ji hrozně líto, protože byla nejspokojenejsi, když usla na prsu.. Měla jsem doma laktační poradkyni a ta říkala, že je přisátí a sati v pořádku, ale mě přijde že hltá a je slyšet jak spoliká hodně vzduchu.

V porodnici jsme s kojením také bojovali, jsem po plánovaném CS, přiložení proběhlo hned na sále, pak bohužel po 3 hodinách, když sem byla na JIP. A všechny laktacky v nemocnici FNHK byli v modelu nejdříve za 2,5 hodiny a na 15 jedno a na 15 druhé prso.

Včera jsem si koupila ruční odsávačka a cca za 1 hod jsem odsala 90 ml mléka.
sháním informace, jde můžu je to pro mě opravdu důležité, jelikož jsme neměli přirozený porod, chtěla bych ji doprat aspoň kvalitní kojení.

Mimo to mi na pohotovosti doporučili vyřadit mléčnou bílkovinu, vajíčka, máslo, čokoládu, což už teď dodržuji.

Moc vám děkuji předem za odpověď 🙏 a třeba rady jak to máte nastavené vy.

Doufám, že také najdeme to svoje brzo. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4068
5.11.23 17:28

Koliky u malých mimin jsou normální, že se novorozenec kojí furt taky. Chtělo by to, aby ses hlavně ty hodila do klidu. Ty kolikove týdny musíš prostě přežít, s tím nikdo nic neudělá. Rozhodně bych ji nenechala plakat, jen abych dodržena nějaký nesmyslný timeslot. Obě moje děti se kojily dle potřeby a u obou to vypadalo naprosto jinak. Děti nejsou všechny stejné, že jednomu stačí nakojit co tři hodiny neznamená, že to musí stačit druhému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.11.23 17:44

Kolika neznamená jen bolení bříška z přejedení, často je to spíš reakce na pobyt na světě mimo útulnou dělohu :D
Normálně se vrať ke kojícímu režimu jako předtím, nech malou usínat u prsa, to je pro novorozence nejpřirozenější způsob usínání. Dodržování nějakých intervalů a rozestupů je nejkratší cesta ke konci kojení.
Upřímně, miminku není ani měsíc, musí se vše naučit, navíc první měsíce života se u nich vše mění jak lusknutim prstu, může se stát, že za týden budete mít „režim“ zade úplně jiný a za další dva týdny zase jiný. Obecně se užívá pojem čtvrtý trimestr a po těch třech, nejpozději čtyřech měsících se už miminka na pobyt tady adaptují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
5.11.23 17:46

Bolesti bříška u miminek jsou úplně normální, nejlepší lék je čas, trpělivost a klid maminky. My jsme nedávali žádné léky, bylo to stejné s nimi i bez. Doktorka pořád tlačila ať to synovi kapu, tak jsem jí vždy přikývla, že teda dáváme. Některým dětem ty kapičky i přihoršují. Musíš to vydržet, mazlit. Dudlík je za mě super pomůcka. A dala bych si na tvém místě pozor na to vyřazování věcí, doktoři takhle rádi řeší všechny problémy. Ale je to jen můj názor. Měla bys mít hlavně pestrou stravu, zařazovat alergeny do mléka a hlavně se nestresovat, jestli v něčem je, a nebo není vajíčko. Kdyby to pokračovalo několik měsíců, až tehdy bych začala řešit nějaké ty intolerance, u tak malého miminka mi to příjde normální a každá maminka si musela tímto projít. Držím palce a věřím, že zachvilku bude zase vše ok. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
5.11.23 17:47

Myslím si, že jsi vydeptaná kojícím terorismem a lidmi, kteří přeceňují přirozené porody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.11.23 17:49

Taky jsem měla sekci ve FNHK a nic takovýho mi tam tedy neříkali, kojila jsem furt…no ale to je jedno. První asi měsíc a půl jsem kojila často, vlastně pořád. Bricho meho syna trápilo hodně, pomohlo nám klubickovani, nošení na tygra, zavinovaní, nahřívání, teplé koupele, Espumisan, cvičení nožičkami. Blinkal pořád, bez ohledu na to, kdy jsem před tím kojila, nijak jsem to neřešila. Aby trochu spal, jezdila jsem hodně s kočárkem a máme hojdavak. Tím se občas trochu prodloužil kojící interval.
Takže bych to shrnula - intervaly nedodržovat, kojit dle potřeby a hledat úlevu od kolíky.

• Citovat
  • Upravit
4068
5.11.23 17:51
@Mariane.B píše:
Myslím si, že jsi vydeptaná kojícím terorismem a lidmi, kteří přeceňují přirozené porody.

Ale prdlajs, vydeptali jí doktoři se svými hodinkami. Takhle malé dítě se kojí dle potřeby, tu má každé dítě jiné a i u konkrétních dětí se mění jak počasí. Úplně zbytečně se teď stresuje, přitom kojila uplne v pohodě. Koliky by kolikove mimino mělo i na UM po třech hodinách. To se musí jen přežít. První byl hodně kolikový, vím, že je to na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.11.23 18:06

Najela bych hned zpatky na kojeni na pozadani.

Kojeni podle hodinek je prisernost a zabijak kojeni, bohuzel je to stale v porodnicich bezne.

Na 14 dni bych vysadila uplne vsechny kapky, co to udela.
Pokud chces, muzes zkusit i neco jako eliminacni dietu - byt cca tech 14 dni na strave, ve ktete velmi striktne omezis alergeny. Ale je dulezite zachovat vysoce vyzivna jidla (treba hovezi vyvary) a fakt nehladovet.
Tim zjistis, jestli za tim neni nejaky alergen.

Jo a ze se mimco precpe a poblije, to je celkem bezna vec, nic zdravi skodliveho, nic pro pohotovost, to jen my dospeli mame blinkani zafixovane jako nejakou hruzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
5.11.23 18:20

Nejak jsem nepochopila proc byla pohotovost? ze miminka trpivaji na prdicky? to je normalni… ze kdyz se preji, hlta, tak se muze poblinkat? to je taky normalni pokud to teda nevdechne a nezacne se dusit…
me by teda nebavilo byt non stop chodici dudlik, takze pokud by mimco potrebovalo neco porad v pusine tak bych i dudliky uplne nezavrhovala
ale jinak nevidim proc behat s mimcem po doktorech, vse vypada normalne…
a ano slysela jsem ze kojit 3h od sebe, aby to ditko stravilo… ja to nikdy nehlidala, moje mimca si ten svuj interval drzela sama a zhruba to odpovidalo, ale taky nekdy to bylo driv jindy si prispaly, zadne chodici hodinky… jeste to tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
5.11.23 18:39

Ona je na tom prsu je i proto, že jí to pomáhá od bolesti.

• Citovat
  • Upravit
4388
5.11.23 18:46
@MamkaDouDou píše:
Ona je na tom prsu je i proto, že jí to pomáhá od bolesti.

moje holky kdyz meli koliky tak rvaly tak ze by prso nemelo smysl, a spis se prohybaly… pomahalo spis pohupovani, az skakani na gymballu… no naeocne to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
5.11.23 18:50

@maminaAJ a já nechápu tenhle příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
5.11.23 20:57

V první řadě na sebe přestaň být tak přísná. :kytka: Odnosila jsi miminko a to, že přišlo na svět císařem, je podružné. Mně tenkrát kojení nevyšlo, ale zpětně mám pocit, že kdybych se tolik nepídila po informacích všude možně a spíš se vyklidnila a napojila se na miminko, mohlo to být úplně jinak. Buď na sebe hodnější, řiď se miminkem a ono to určitě dopadne dobře, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
5.11.23 21:13

Souhlasím s ostatními, hod se do klidu. Kolíky a bolení bříška je prvních pár tydnu normální, to se musí prostě přežít.
Jen bych ještě doporučila místo různých kapicek spíše cvičit nožičky, masírovat bříško, nosit v klubicku nebo na tygříka. Prostě cokoli co mimcu usnadní odchod plynů. Já jsem u druhého cvičila s nožičkama i v noci, když se vzbudil na kojení. Ještě než jsem přiložila k prsu, tak se vyprděl a mnohem lépe se mu pak spalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.23 13:54

Nám na koliky pomohl Babycalm - jsou to čistě přírodní kapičky s fenyklem, mátou a anýzem, pár kapek na prso před každým kojením. Pak jsme dávali Biogaiu s vitamínem D, po každém kojení důsledně nechat odříhnout, když usnul u prsa a brzo se vzbudil, tak zase nechat odříhnout. Pak “prdíková” masáž bříška při každém přebalování a na spaní nám pomohl Hojdavak, teď k tomu v Německu prodávají i automatické motory na houpání (např. od Wunderwiege) a to je ráj, protože díky tomu dítě spí i 2-3 hodiny v kuse a stihne to mléko lépe strávit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová