Kojení 5,5měsíčního neposedy

357
31.10.13 11:48

Kojení 5,5měsíčního neposedy

Ahoj maminky, ráda bych se zeptala, v jaké poloze kojíte vaše téměř půlroční neposedné ratolesti? naše holčička je hodně aktivní a pohyblivá, když kojím vleže, malá se mi pořád točí na záda a na břicho, pořád se odpojuje a přisává, i když ji zapřu za zády, neudržím jí, už má sílu. Když ji kojím v sedě, tak si vždy najde něco, o co se odrážet a tím se dostává od prsa pryč a také se stále celá „ošívá“. V klidu je schopná se nakojit jen, když je hodně unavená a v noci, přes den je to ale jak krocení divé zvěře :cert:, máte to někdo taky tak? Budu ráda za rady, jak se daří zkrotit prcky při kojení vám. Předem děkuji :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
299
31.10.13 11:54

Ahoj, mam petimesicniho chlapecka. Ja sice nekojim malého plne, ale když kojím tak ho mám tak ze je opreny o moje nohy zadicky a nohy ma vedle na gauči, hlavičku bud opěrnou nebo ji zespodu držím a druhou rukou držím bud prso a nebo ho držím za ruku - to je pak v klidu nejvíc. Ten náš raubíř si u toho spíš chce vždycky povídat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
31.10.13 11:59

@AnneettkkA no s ručičkou to u nás už přestalo fungovat, dřív to u nás bylo taky tak…při kojení mi mačká kůži, nos, uši, tahá vlasy…nenechá si ruku chytnout, potvůrka. Já ji musím pevně držet oběma rukama, neb se mi točí i v náručí a nohy, i když má mimo mě, tak si je skrčí apod., aby se mohla odrážet. Každopádně děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
31.10.13 12:28

Kojím v sedě, když dělá blbiny, beru to tak, že nemá hlad a prso uklízím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.10.13 12:28

Já kojím teda jen v polosedě nebo v sedě a klasiku a není problém. Jen teda nesmím mluvit a musí mít hlad. Když není pořádně hladná tak se odpojí, kouká na mě a směje se, povídá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.10.13 12:29
@Etcetera78 píše:
Kojím v sedě, když dělá blbiny, beru to tak, že nemá hlad a prso uklízím :-)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
31.10.13 12:39

Moje rada: Nekroť. Já si lehla, vytáhla prsa a koukala na televizi a on pocucával a blbnul a ošíval se an pouštěl se a přisával se - neřešila jsem to. Kdybych se ho snažila usměrnit tak by akorát zuřil a nepil by už vůbec - marná snaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
31.10.13 13:09

@Lynette dekuji, no u nas je jeste problem, ze ma zuby a kouse, kdyz uz nechce, takze kdyz se porad prisava, musim koukat jestli jde zubama nebo jazykem :-D a moc se mi nechce byt „samoobsluha“, ze si cucne kdy chce…byla bych radsi kdyby poradne pila a odpojila se az kdyz je syta, ale to je u ni asi nerealne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
31.10.13 18:29

Skoro myslím, že by nebylo od věci navýšit laktaci - vrtí se a kouše mimo jiné i protože pravděpodobně reaguje na pomalejší tok mléka (předpokládám, že situace není, že by se odtrhla a mléko stříkalo okolo… i to děti umí :)… na prso bohužel dítě nepřinutíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
31.10.13 21:49

@lllka dela to prave i kdyz mliko tece a strika ji na oblicej, navic pribira stale „nadmiru“ a pri kojeni ani po nem neplace, jen dela blbiny, ale mozna zkusim prsa aspon nahrivat, aby se to mliko spustilo hned, treba se nudi, nez to zacne poradne tect a pak se takhle sije, diky za tip:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
31.10.13 22:40

:)… někdy stačí trochu stláčení před kojením, nebo jen pohodlnější poloha s dobrým pitím :/… uvidíš, ty ji znáš :),odsud se dá říci houby :), děcka se nevydrží na prse z různých důvodů (někdy třeba jen kadí :))… na mamile je u bojkotu tato pěkná věta „Takáto situácia sa paradoxne často stáva mamičkám, ktorých bábätká vynikajúco priberajú a ktoré majú od začiatku veľmi veľa mlieka. Dôvodom je, že s tým súvisí aj to, že bábätko je zvyknuté na rýchly tok mlieka a ak sa tento spomalí, tak bez ohľadu na ešte stále vysokú tvorbu mlieka, bábätko nemusí byť spokojné a reaguje tak, ako popisujú mamičky vo svojich skúsenostiach…, a táto situácia má tendenciu zhoršovať sa niekedy až do úplného odmietania prsníka.“… nemyslím, že je dobrý nápad nutit dítě ke kojení :/, dovedu pochopit, že by sis přála svůj režim, ale s tím pracovat neumim :( jídlo ani spánek jsem klukovi nedokázala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
31.10.13 22:59

@milai jééé, nejsem sama :lol: naše 8měsíční je taky šídlo..asi tak od 5měsíců není možný ji nakojit v klasické poloze v sedě (pokud teda nemá velkej hlad) :) kojím taky v leže…ležím na boku a ona na zádech a nebo se sama částečně otočí taky na bok…občas na ni vyzraju tak, že rukou, o kterou se neopírám dám za záda a v tom okýnku mezi tou spodní rukou a podpaždím rachtám nějakou hračkou..ona se otočí za zvukem a automaticky se přisaje a když mám štěstí tak se neodpojí a pije dál :lol: někdy to je v pohodě, pije trochu třeba co 2hodiny…dnes třeba co 3,5-4hodiny 8o :nevim: jo a ještě má taky tendenci ručičkama při kojení pořád někde šmátrat, ideálně mě mačkat (štípat, škrábat), tahat za vlasy…snažím se jí nabídnout svoji dlan a prsty, to někdy taky zabere.. je to s nima sranda :) ale je fakt, že to že jí už nejsem schopná nakojit v sedě, mě celkem stresuje, když nás čeká nějaká delší pochůzka, výlet, návštěva… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
1.11.13 09:05

@zolycka no vidim, ze jsou prckove asi v tomhle stejni :-) taky štípe a mačká, ale nechávám ji, i když to není příjemné, protože jsem ráda, že pije…zkusim na ni taky vyzrat, ale hlavne ji asi necham vic vyhladovět, kojim z obou prsou, ale přes den mi pije jen tak 3 minuty a druhé prso si většinou ani nevezme, potvůrka. Dnes rano se mi v ruce tak ošívala, že jsem se rozhodla, že kojení vleže bude nakonec asi jistější, dřív se mi ještě osvědčilo si nad ní kleknout na čtyři a dát ji prso vleže na zádech, ale od té doby co má zuby, mě takhle kouše :-( předtím jsme měli měsíční bojkot kojení, prostě asi nikdy vklidu nenakojím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
1.11.13 09:15

@milai naše naštěstí ještě zoubky nemá…prso jí nabízím kdykoliv si řekne a ještě když třeba máme právě jí na procházku, návštěvu apod… někdy si vezme, někdy ne.. zase kvůli udržení laktace (zatím máme zavedený pouze zelenový polední příkrm) právě nabízím častěji, kojím vždy jen z jednoho. jsou to starosti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fikulenka_nepříhl.
1.11.13 13:04
@milai píše:
Ahoj maminky, ráda bych se zeptala, v jaké poloze kojíte vaše téměř půlroční neposedné ratolesti? naše holčička je hodně aktivní a pohyblivá, když kojím vleže, malá se mi pořád točí na záda a na břicho, pořád se odpojuje a přisává, i když ji zapřu za zády, neudržím jí, už má sílu. Když ji kojím v sedě, tak si vždy najde něco, o co se odrážet a tím se dostává od prsa pryč a také se stále celá „ošívá“. V klidu je schopná se nakojit jen, když je hodně unavená a v noci, přes den je to ale jak krocení divé zvěře :cert:, máte to někdo taky tak? Budu ráda za rady, jak se daří zkrotit prcky při kojení vám. Předem děkuji :D.

Mám to do puntíku to samé :) Bojujeme při každém kojení, to nám trvá i hodinu a stejně není najezená dle mých představ. Taky má 5,5 měsíce. Nedávno jsem narychlo kojilo v mikině s kapucí, která má šňůrky, světe div se, zabavily ji a pila. Ale člověk nemůže vymýšlet pořád, že :) Je hyperaktivní, nepřibírá, jak by měla. Ale je to i tím, že se děsně hýbe, plazí atd. Někdy jsem už fakt na palici.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová