Bancha čaj a kojení

8504
31.10.13 08:03

bancha čaj a kojení

Dobré ráno ženy, mám sedmiměsíčního sviště a kojím. Může se při kojení čaj bancha? Pila ho některá z Vás? Je to totiž odrůda zeleného čaje, tak se bojím, abych ho moc nenaspeedovala :) Kávu si dávám denně, ale čaj bancha bych chtěla pít v rámci celodenního pitného režimu. Díky za názory a zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rachel55
31.10.13 08:12

@Tapeta dala bych si tak 2-3 salky denne, urcite ne jako nahradu za pitny rezim, od toho je voda

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
31.10.13 08:26

@Tapeta bancha je ta nejzákladnější sorta zeleného čaje, není to nic extra, tím nic nezkazíš.. co myslíš, že pijí maminy v Japonsku? :-)
jo a určotě první nálev vylej a pije až od druhého, kvůli prachu a aby se ti ze startu rozvily lístky.. stejně je nejlahodnější až tak třetí nálev..

• Citovat
  • Upravit
8504
31.10.13 08:45

@rachel55 Tak já vždy v rámci pitného režimu pila vodu, ovocné a zelené čaje, rooibos. V zimě jsem preferovala právě čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
31.10.13 08:45

@Lizzi Můžeš mi to prosím vysvětlit „pro pitomce“ :-D Já jsem si udělala sypaný čaj do hrnce a přes sítko si ho nalévám do hrnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
31.10.13 19:08

@Tapeta nálev = jedno zalití čaje v šálku :mrgreen: normálně jak si děláš víc nálevů, tak ten první prostě nepiješ, ale vyliješ, protože tím se ten čaj umyje od prachu a nastartuje se chuť. Druhý nálev zaliješ, louhuješ max. minutu a piješ a tak pořád dokolečka, dokud to má nějakou chuť. Čím kvalitnější čaj, tím víc nálevů vydrží. Bancha je základní sorta čaje, z té se dělá cca 5 pitelných nálevů. Do sítka se dává víc čaje, ne jen špetka, jak bývá špatným zvykem, ale sítko je pěkně napěchované, pak se čaj louhuje jen chvilinku a používá se navíckrát :-) úplně praví čajaři nepoužívají sítko ale konvičku a z té to lijou do šálku.

• Citovat
  • Upravit
8504
31.10.13 20:34

@Lizzi Děkuji za vyčerpávající výklad :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat